OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kanalinnustuskausi 2016
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 38, 39, 40  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 28.09.2016 14:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei se tuulettomuus kyllä ole mikään este onnistuneelle kanakoirametsästykselle. Linnun haju leviää ihan diffuusion seurauksena täysin peilityynessä kelissä. Silloin vaan menestyy parhaiten vähän varovaisempi koira, joka alkaa jo seistä mieluummin vähän tujumpaa maajälkeäkin odottaakseen tussarimiehet paikalle. Ja sitten vasta alkaa se linnun etsintä, joka voi päätyä myös "törmäykseen", johon pääsee ampumaan. Useimmiten kuitenkin kiinteään seisontaan, läheltä lintuja. Ne pikakiiturit, jotka ottavat täydestä kiitolaukasta kiinteän seisonnan läheltä lintua tuppaavat olemaan ongelmissa tyynellä kelillä. Oma vanhempi koirani on ensimmäistä sorttia ja sen kanssa metsästys on aina parasta tyynemmässä kelissä tai myötätuulen kulkiessa. Sit kun on kunnon vastainen puhuri, niin tilanteita syntyy, mutta koira saattaa esim. ottaa seisonnan kohtuu kaukaa ja sitten lipaista kevyen 30m avanssin. Nuorempi taas jälkimmäistä ja sillä pyynti tyynessä on aina haasteellista. Hyvässä tuulessa sitten mukavia seisontoja oikein läheltä lintua. Ja nimenomaan täydestä laukasta seisontaan.

Olen myös sitä mieltä, että koira oppii elämään tuulen mukaan. Jos aina nuoren koiran kanssa etenee kunnolliseen vastaiseen, ei se opi koskaan varomaan myötäiseen mentäessä. Vastaavasti koiran pitää hajut löydettyään oppia törmäämään riittämän monta kertaa, että osaa löytää sen "turvallisen" suunnan, josta hajuja aletaan lähestyä. Tässä on mun mielestä kokeneen ja nuoren koiran suurin ero ainaskin omassa kahden koiran otoksessa. Vanhempi menee kuin huopatossutehtaalla ja etsii sitä pienintäkin virettä, josta pääsee lintujen alle seisomaan kroppaa. Nuorempi painelee surutta pienien hajujen ohi täysiä ja sitten tuurillaan saattaa osua lintujen alapuolelle, mutta useimmiten kuitenkin kohdalle!

Ihan puhtaasti metsästyksellisestä näkökulmasta katsoen tuo viimeinen pointti onkin suurin syy, miksi koira ei saisi oikeastaan saatella lintuja. Alkukaudesta nuorta koiraa kouliessa se monesti törmäilee, mutta jos ei saattele niin monesti saa seisonnan törmäyksen kohteesta. Etenkin riekot tuppaa kestämään, vaikka osa poikueesta hyppäisikin jo ilmojen teille. Ja teeretkin on joskus noin kestäneet. Siinä jää paljon pudotuspaikkoja käyttämättä, jos koira aina saattelee ja perkailee kaikki linnut ylös. Eri asia sitten kannattaako koulutuksellisesta näkökulmasta katsoen törmäyksen jälkeen enää pudottaa, vaikka koira seisoisikin. Mutta puhuinkin metsästyksestä enkä koulutuksesta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kiimakaarronkulkija
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2010
Viestejä: 166

LähetäLähetetty: 28.09.2016 15:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omilla mailla on nyt tolskattu muutamia päiviä ja täytyy sanoa että teerikanta on huippuvuoden tasolla (P-pohjanmaa). Metsoja nyt ei niin älyttömiin mutta muutamia isompia poikueita.

AnttiSn, Oliko Rajalassa kuinka pahasti hakattu? Saiko kävellä metsässä ollenkaan?
_________________
Metsän kulukija.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Putukiffeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Hel 2009
Viestejä: 1636
Paikkakunta: Uusimaa

LähetäLähetetty: 28.09.2016 15:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

AnttiSn kirjoitti:
Ei se tuulettomuus kyllä ole mikään este onnistuneelle kanakoirametsästykselle.


En nyt kyllä allekirjoita tota. Tuo meidän 9 vuotias toimii kyllä tuulisella pellolla huomattavasti varmemmin kuin täysin tyvenellä pellolla. On se niin miljoona kertaa tullut huomattua..

Ja juuu, ei se este ole, mutta ei kyllä tee jahtia yhtään helpommaksi. Kyllähän se oma pierun hajukin leviää hiljalleen itekseen ympärille, mutta lehdellä löyhyttelemällä sen saa kaverinkin nenille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras_a
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hel 2013
Viestejä: 1953

LähetäLähetetty: 28.09.2016 16:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laughing Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
alajuoksu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Lok 2014
Viestejä: 9
Paikkakunta: R.pohjanmaa

LähetäLähetetty: 28.09.2016 18:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli käytyä koiliskairas linnustamassa 10v karkkarin kassa, metsoja löytyi
suht hyvin määrätyiltä alueilta suht hyvin teeriä löytyi poikueina ekapäivinä
jonka jälkeen lähinnä yksinäisiä natuteeriä näkyi johtui ehkä metsästyspaineesta,haukkuvia koiria piti päivittäin kierrellä,riekkoja löytyi 2
sakkia ja muutama yksittäinen lintu
muuten metsästys sujui niin kuin antti kuvaili,mahdotonta jäljitystä törmäilyä
poikkeuksena yksi päivä jolloin 3 seisontaa vauhdista ja aina ampumatilaisuus
kaikista, näköhavainto 2 jo maahan mutta kun oli yhden ison kiintiö päivälle
ei voinu kun 1 tiputtaa, mutta hienoja tilanteita
Linnut oli arkoja seisonnalle mennessä koriaan matkan ollessa ampumaholli
niin linnut pölähti ylös ja niitä tuli yli, sivulle ja eteen, todennäköisesti housut
antoi ääntä,pitäs olla porontaljasta tehdyt säärystimet.
tuulista komppaan anttia, täällä oman seuran ryteiköissä parhaat onnistumiset
kovalla tuulella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mettäkala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2014
Viestejä: 1914
Paikkakunta: SuomiFinland

LähetäLähetetty: 29.09.2016 09:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eiliseltä iltapistolta neljä havaintoa. Kaksi ensimmäistä lensi parina aukon yli, jota me koiran kanssa ylitettiin toiseen suuntaan. Seuraava olikin mielenkiintoinen. Kova tuuli ja melko kova sade piiskasi kun saavuttiin tiedettyyn "kuumaan" paikkaan. Koira alkoi varomaan menemistään ja vähän kuin seisoi, mutta katsoi kuitenkin vähän väliä minua kuin kysyäkseen, että missä se lintu on. No, oma nenä ei ihan niin hyvin ole kalibroitu, joten houkuttelemaan koiraa eteenpäin. Se jäi kuitenkin peesailemaan taakse ja välillä kävi pienen pyrähdyksen edellä. Olisi pitänyt mennä vauhdilla itse, mutta jäin vähän turhaan nyhjäämään ja hiiviskelemään. Sieltähän se metso sitten lähti sopivasta suojasta ja hävisi samalla kuusikon taa kun sain aseen poskelle ja varmistimen pois. Lähellä oli onnistuminen, taas.

Positiivista jos pitää hakemalla hakea tästä omasta epäonnistumisesta, niin koira ei mennyt askeltakaan perään. Lähdettiin sitten hämärän hiipiessä marssimaan autoa kohti tietä pitkin, niin siitä vielä ojan penkalta teeri ilmaan. Eikä koira taaskaan rynninyt perään. Alkaa yhteistyö sujua pikkuhiljaa, vielä kun saataisiin niitä lintuja alas vähän tiuhempaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 29.09.2016 10:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiimakaarronkulkija kirjoitti:
AnttiSn, Oliko Rajalassa kuinka pahasti hakattu? Saiko kävellä metsässä ollenkaan?

En ole kyllä oikea ukko vastaamaan tuohon. Ajoin illan hämärtyessä jonnekin äkkiä kartasta katsomalle alueelle, jossa piti olla vielä metsää pystyssä. Jonnekin tien päähän jätin auton. Se jäi jo heti aukolle, mutta se olikin karttaan merkitty. Siitä lähdin kävelemään aukkoa, jota piti olla 300m. No se jatkuikin joku pari kilometria siitä puron vartta pitkin. Oli siinä joku pätkä metsääkin, mutta pääosin entistä metsää. Varmasti tuolla on hyviäkin paikkoja, mutta ei kannata ainakaan retkikartan informaation valossa lähteä suunnittelemaan. Ehkä siellä pomokairan puolella olisi paremmin kuljettavaa. Ylipäätään pyrin nykyään välttämään tuommoisia alueita, joissa on edes etäinen mahdollisuus osua aukolle. Ei sen takia, että lintuja olisi paremmin vaan sen takia, että aukolla on tylsää kulkea. Ja häviää kyllä fiilis hommasta. Plus vanhassa metsässä tilanteiden määrä on pienempi, mutta laatu yleensä parempi eli enemmän parempia ampumatilanteita. Koirat kuitenkin löytää ihan riittävästi lintuja, vaikka niitä vähän harvemmassakin olisi. Niin ja hullulla on halvat huvit eli tykkään kävellä pitkiäkin matkoja ihan nautinnon vuoksi ja tutustua vähän maisemiin ja seutuun ylipäätään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 29.09.2016 14:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään kiertelin kaikki alueet läpi tutkaillen et onko pöördejä. no ei vilaustakaan jos räksiä ei lasketa.(tuhottomasti).

Siis omilla alueilla ei ees hajua.

Sit ajoin poikia kattoo toiseen mestaan 10km pois omilta ni 1 ukko teeri loikkas puuhun tieltä.

Poistuessa kotia kohti vastaan lensi 2 ukkoa vielä, väärällä alueella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tauhka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Kes 2008
Viestejä: 404
Paikkakunta: Salla

LähetäLähetetty: 29.09.2016 15:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään löyty mukavasti lintuja, riekkoja, teeriä ja koppeloita. Kaikki pienellä alueella nuoressa mäntymetsässä missä paljon variksenmarjaa ja puolukkaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mtaskinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2011
Viestejä: 905
Paikkakunta: Kairassa

LähetäLähetetty: 30.09.2016 16:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pistetään epäilijöille muutama kuva ihmeteltäväksi! Huonoja yhteiskuvia saa linnuista, kun lämpimät kelit poissulkee useanpäivän riiputtamisen.. Mutta saman päivän saaliit saa kyllä kuvaan Wink

Kulunut viikko jahtailtu tiiviisti ja muutama lintuki saatu! Pystäri vanhus toimii päivä päivältä paremmin ja seisojan kanssa myös päästy havulinnun makuun. Tyytyväinen pitää koiriin taas olla, kun taas miehessä on vielä parantamisen varaa kun tuntuu välillä ohi ampuvan..

Nyt jatkan matkaani enontekiön tuntureille pariksi viikoksi tuon junioirin kans! Toivotaan hyviä kelejä ja onnistuneita riistatöitä!




















_________________
Onko näkyny? - aina sitä jotaki..
Ootko saanu? - kaikki mitä on näkyny!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Alpertti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2015
Viestejä: 1013
Paikkakunta: Pohjos-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 30.09.2016 18:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Komiaa!!
Tänään 6 tuntia kävelly ja 10 mustaa nähty.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras_a
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hel 2013
Viestejä: 1953

LähetäLähetetty: 30.09.2016 19:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onhan siinä Taskisella lintu riistaa ihan kylliksi. Tuolla lihamäärällä ruokkisi jo vaikka pienen kylän!

Mutta mitä ihmettä... näenkö oikein,,,, Benelli vaihtunut Berettaksi??!? (=oikea ratkaisu) Smile

Onko tuo A400 Xtreme camo? Ja eikös siulla ollu Benelli aiemmin, vai sekotankohan nyt johonki toiseen?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mtaskinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2011
Viestejä: 905
Paikkakunta: Kairassa

LähetäLähetetty: 30.09.2016 19:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mukkis kirjoitti:


Mutta mitä ihmettä... näenkö oikein,,,, Benelli vaihtunut Berettaksi??!? (=oikea ratkaisu) Smile

Onko tuo A400 Xtreme camo? Ja eikös siulla ollu Benelli aiemmin, vai sekotankohan nyt johonki toiseen?



Jo vain! On tuo jo viime syksyn ollu mulla! Ja mallihan on A400 extreme unico optifade. Myönnettäköön, että tämä
Sopii poskelle huomattavasti paremmin! Ja ei oo niin ranttu panoksille!
_________________
Onko näkyny? - aina sitä jotaki..
Ootko saanu? - kaikki mitä on näkyny!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras_a
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hel 2013
Viestejä: 1953

LähetäLähetetty: 30.09.2016 20:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jeps. Hyvä juttu! Tuolla haulikolla linnustus on varmasti suorastaan nautinto, jos kun lintua nähtävästi riittää, tekniikka pelaa ja hyvin sopii poskelle. Minulla on A400 xplor unicon rousku ollut jo 6:detta vuotta peräkkäin (ihan ensimmäisiä malleja). Huomasin tänään, että on jo naarmuja kivasti.... mutta rapatessa roiskuu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
slapshot-
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Hel 2011
Viestejä: 1063
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 30.09.2016 21:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taitaa kumminki ne ohilaukaukset johtua merkin vaihdosta Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 38, 39, 40  Seuraava
Sivu 20 Yht. 40

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com