OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Sorsastuskausi 2016
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 44, 45, 46  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
iron-yMan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Syy 2010
Viestejä: 199

LähetäLähetetty: 04.09.2016 11:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Duoda, duoda, sanoisi Pärmin Nikke.

- Olen samaa mieltä, ettei aloituksessa(kaan) ole fiksua mäntätä kymmeniä lintuja. Mutta ruokinnalta voi metsästää toisinkin.

- Mutta jos ruokinnalta on epäeettistä ampua 20 lintua illassa, eikö se sitten ole epäeettistä ampua tilaisuuden koittaessa muutolta 20 lintua illassa järven kaislikosta tai meren luodolta?

- Jos yksittäinen ruokinta kerää kaikki lähialueen sorsat, eikö niitä silloin kannattaisi perustaa kiireesti 3-4 muutakin? Tämä voisi tasata tilannetta, ja lisätä lentoa. Ruokkikaa, mutta passitelkaa lentoreittejä?

- En pitäisi todistusarvoltaan teräksenlujana yksittäisen järven sorsastusmuistoja 20 tai 30 vuoden takaa. Tuona aikana on voinut tapahtua moniakin asioita, esim. aktiivinen pienpetojen pyytäjä on lopettanut/muuttanut/edesmennyt, järvi on (osittain) kasvanut umpeen, ja kelvollista pinta-alaa on vähemmän kun matalikot muuttuvat rahkaksi(eikös hiljan täällä ollut juttua hyvästä sorsajärvestä, joka rauhoituksen myötä lakkasi olemasta sorsajärvi, kun kaislikoita ei enää niitetty?), minkki/supikanta on tullut alueelle jäädäkseen, variksia ei jahdata enää kuten ennen (pesimärauhoitus, kossit eivät enää kiipeile variksenpesille), tai jotain muuta.
Ainakin E-p:llä tilannetta selittää paljon se, että savikaivoja ei enää ole. Ja järvethän meillä on pääasiassa omatekoisia... Sama juttu peltopyyn kanssa, luontaista elinympäristöä on vähän salaojien myötä, vaikka ravintoa onkin enemmän kuin koskaan ennen. Mutta ei se auta, jos elinympäristö puuttuu.

- Olen samaa mieltä siitä, että rajoituksia ja kieltoja tulee ihan tarpeeksi ilman, että niitä esitämme itse. Mutta jos tunnet polttavaa tarvetta viedä eteenpäin ruokintakieltoa, niin jospa esittäisit kiellon sijaan päiväkohtaista rajoitusta, siis saaliskiintiötä, vaikka 5, 10, 15 you name it-montako vesilintua/päivä/metsästäjä? Ihan pyyntimetodista riippumatta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35030

LähetäLähetetty: 04.09.2016 12:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse pidin silloin muinoin päivän/reissun limiittinä neljää,aloituksessa joka oli tyypillisesti kahden päivän sessio kiintiö oli kymmenen,ja sorsaa oli aivan eri malliin kuin nykyään.
Yksittäisen pyytäjän kannattaa siellä jyväkasallakin pysyä kohtuudessa vaiika kuinka maksaisi ja tekisi.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Töyhtis
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 12 Kes 2016
Viestejä: 94
Paikkakunta: Kmpl

LähetäLähetetty: 04.09.2016 12:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo ruokintafobia ihmetyttää välillä. Ainakin täällä seudulla on tasan kaks päivää mahdollista mättää sorsia enempi jos joku sellaisessa mielentilassa on liikkeellä. Sen jälkeen hiljenee jokainen lampare ja monttu.

Itse kuljen kahdella eri lammella ja lisäksi merellä. Noilta kahdelta lammelta olen nyt saanut 11 lintua yhteensä. Porukka ampuu mereltä monesti enempi yhden aamun tai illan aikana. Varmasti itsekin olisin mereltä tähän mennessä enempi saalista saanut, mutta noillakin pärjää jonkin aikaa. Merelle voi siirtyä sitten kun alkaa muuttosorsia lentämään.

Mikä sen parempaa kuin olla omilla mailla omassa rauhassa. Antaa lintujen kierrellä ja ampuu parhaat hollit jos niitä edes tulee. Ainakin tähän asti iltalennot on ollut varsin hiljaisia.

Ihan mukavaa, joskin kallista puuhaa ruokkiminen ja lintujen seuraaminen. Työtunteja kertyy raivaamisesta, ruokinnasta yms sen verran ettei varmaan kannata alkaa kilohintaa laskemaan. Samalla näkee miten eri lajeilla on pesinnät onnistunut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rantapyy
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Hei 2011
Viestejä: 16

LähetäLähetetty: 04.09.2016 14:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jyviä syöttämällä jos haluaa saalismäärää lisätä niin onnistuu heinäsorsan ja tavin kohalla joiden kannat on kaikkien tutkimustenkin valossa ja omien havaintojen perusteella kasvaneet. Haapanaa en oo vielä saanu jyvää syömään joten kannan taantumista on hankala tämän ruokintakulttuurin syyksi laittaa. Heinäritkin oppii aika äkkiä käymään yön aikana syömässä tai sitten keskellä päivää kun jahtimiehet pois paikalta. Iltalennolla jos käy niin pari-kolme iltaa pitää antaa olla rauhotuksessa, tällä tyylillä pystyy jahtaileen jäitten tuloon asti ja muutaman linnun reissulla pääsee puottaankin
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jalluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Kes 2009
Viestejä: 1132

LähetäLähetetty: 04.09.2016 15:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pudejovicky kirjoitti:
Jalluri kirjoitti:


Elä nyt JSP. Onhan se täysin luonnollista, että ne sorsat lentää sieltä mereltä siihen savimonttuun kun on hyvät ruokamaat siellä. Laughing Laughing

Ja kuvastamisella ja ruokinnalla nyt ei ole ihan mitään yhteistä niinkuin joku tuolla ylempänä vissiin yritti sönköttää. Ne kuvatkiin joutuu viemään oikeaan paikkaan oikealla tavalla laitettuna, että toimivat. Joo, niin tietysti ne jyvätkin on tarkka minne ja miten ne asettelee. Rolling Eyes

Juuri tämän tyyppinen argumentointi saa sekä niskavillat pystyyn ja hermon pintaan, mutta jätän kuitenkin saman alatyylisen kommentoinnin väliiin..


Sittenhän se meni ihan oikei. Very Happy

Ja ei, en olisi tuota ruokinta hommaa kieltämässä. Mulle on aivan.sama jos joku.sitä haluaa harrastaa ja olen itsekkin kaikenlaisten kieltojen kammoaja.

Pointtina oli vaan se, että itse harrastan METSÄSTYSTÄ. Siihen kuuluu lentoreittien,istumapaikkojen "tiedustelu", koirahommat yms. Ei vaan oikeen jaksa ymmärtää mikä on se homman hohto, kun illasta toiseen ajetaan autolla lammenrantaan, nakataan mennessä pari ämpärillistä houkuttimia veteen ja ruvetaan ampu.. eikun metsästämään. Ehkä pitää ostaa joku läntti ja ruveta kokeilemaan. Jäisiköhän tuohon koukkuun. Razz Ainakaan kahluuhousuja varmaan ei tarvisi kävellä puhki joka kausi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pudejovicky
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Elo 2011
Viestejä: 1433
Paikkakunta: Syrjäinen

LähetäLähetetty: 04.09.2016 16:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja tiedät että minä en harrasta? Ja yleistät tuon kuinka ruokinnalta metsästetään, kaikissa paikoissa missä on ruokinta? Elä hyvä mies kuse niihin metsästysmuroihin antamalla siimaa kaikille jotka tätä pääsevät lukemaan ja haluavat kieltoja asettaa..
Jos metsästäjät toisilleen kertovat totuutena tällaista ja toiset vielä kuvittelevat että näin se menee joka paikassa, niin ei kyllä hyvin mene meilläkään..
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rantapyy
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Hei 2011
Viestejä: 16

LähetäLähetetty: 04.09.2016 17:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täälläpäin ainakin suurin osa ketkä on kosteikon perustaneet on paikallisia maanomistajia joista moni on maanviljelijä. On ollut monenlaista projektia vesilintujen elinolosuhteiden parantamiseksi riistakeskuksen ym tahojen toimesta. kannattais aina muistaa metästeli sitä kahluuhousut jalassa tai ilman että aina sen maan tai veen joku omistaa ja sallii/vuokraa metsästysoikeuden omistamallaan alueella joko metsästysseuralle tai jollekkin muulle taholle. Nyt kun maanomistajat saavat osakseen tämän tason !&%¤#"! mitä tulee näitten kosteikkojen osalta tälläkin foorumille niin voi olla ettei kahluuhousut kulu enää kohta kellään meistä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jalluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Kes 2009
Viestejä: 1132

LähetäLähetetty: 04.09.2016 18:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo en tiedä, eikä kuten edellä mainittu muiden jahdit/jahtitavat kiinnosta. Saahan sitä ihmetellä maailman menoa. Kyllä nuita "kosteikoita" on täällä Oulunseudun merialueilla sen verran tullut nähtyä, että tiedän suunniilleen miten nuo hommat täällä hoidetaan.

Mutta antaa poikien harrastaa, jokainen tavallaan.

Kenellekkään enkä mitään jahtia rajoittavaa toimintaa kannata.
Mutta se kannaattaa meidän metsästäjienkin muistaa, että on meidän omallakin toiminnalla vaikutuksia harrastuksemme jatkuvuuteen ja yleiseen hyväksyntään.

Sellaiset rapiat 300 ankaa yhdeltä "kosteikolta" aloitus viikonlopussa eivät oikein mielestäni millää muotoa ole harrastuksemme kannalta hyväksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rantapyy
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Hei 2011
Viestejä: 16

LähetäLähetetty: 04.09.2016 18:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo minäkin kerran alotuksen jälkeisenä aamuna ammuin 10 merihanhea kun oli ottipaikka ja menin sitte iltapäivällä sellinbaariin niin tiesivät jo että 100 olin saanu En tiiä mikä sun intressi on tuommosista luvuista täällä julkisesti huudella oli sitten totta tai ei. Epäilen että ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Töyhtis
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 12 Kes 2016
Viestejä: 94
Paikkakunta: Kmpl

LähetäLähetetty: 04.09.2016 18:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Monesti ajatellaan, että metsästäjä on se vihoviimeinen vihulainen ravintoketjun huipulla. Mutta löytyy metsästäjällekin se pahin vihollinen, nimittäin toinen metsästäjä.

On hämmästyttävää että Suomessa on yli 300 000 metsästäjää, jotka tuntuvat kaikki välillä vihaavan toisiaan. Ehkä lähtökohdatkin koko touhulle on huonot. Onhan meillä jo kaksi metsästäjäorganisaatiota, lakisääteinen riistakeskus eri haaroineen ja vapaaehtoisuuteen perustuva metsästäjäliitto.
Tuntuu että nämäkin kaksi ovat aina olleet enempi tai vähempi erimielisyyksissä.

Eri metsästysmuotojen harrastajilla tuntuu olevan aika jyrkät mielipiteet toisia kohtaan. Itse ollaan kyllä aina oikeassa ja juuri se aito ja oikea metsämies. Jonkun mielestä ainoa oikea on se, joka jättää auton jo kylälle, kävelee kymmeniä ellei satoja kilometrejä märkiä soita pitkin metsähanhen perässä. Toinen taas on sitä mieltä että ainoa oikea pyyntimuoto on metsästää metsäkanalintuja seisovalla koiralla ja siihenkin sakkiin mahtuu vielä eri koirarotujen edustajat, pyh saksanseisoja se olla pitää, muista ei oo mihinkään.

Joku taas on vahvasti sitä mieltä, että kaikki paitsi pystykorvalla metsästys on turhaa. Entä sitten nämä peltolahtaajat, savimonttu sankarit, ruokintalautta reiskat, herne hemmot. Ei ne oo metsästäjiä. Metsästys on sitä että rämmitään pitkin umpeen kasvaneita rantoja kainaloita myöten jätevedenpuhdistamon suoltamassa mäskissä. Haetaan pomppusorsia tai koetetaan osua lentoreitille.

Entä sitten ne hirvimöhöt? Ne tukevat punanuttuiset vetelykset, jotka ajelee autolla pitkin metsäteitä taskut elektroniikka pullistellen. Makkaraki paistetaan pitkän tikun nokassa auton ikkunan raosta, ettei vaan joudu kävelemään. Ei nekään oo mitään metsämiehiä. Ne on kovia jätkiä joilla on hyvä hirvikoira ja saavat yksin hiipiä haukulle.

Kyllä tänne mahtuu jos minkälaista metsämiestä, mutta milloin me tai ne ruvetaan pitämään yhtä? Jos tuollainen yli 300 000 metsästäjän sakki olis vähän yhtenäisempi ja yhteistyökykyisempi, niin ei varmaan tarvis pelätä edes niitä böödlaiffin tyyppejä, kukkahattutätejä ja viherpiipertäjiä? Niiden kanssa voisi sujua helpommin.

Terveisin: minä ite
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35030

LähetäLähetetty: 04.09.2016 18:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olisihan tuo mukavaa jos järvillä vielä olisi sorsaa mitä pyytää,ruokinta jyväkasoineen on pilannut ainakin täällä perinteisen luomusosrastuksen ja jyväkasat yhdistyneenä älyttömään mättöön vievät vielä sorsahommankin karille ihan samalla tavalla kuin peltopyynti raatokasoineen hanhenpyynnin,meiltä luomupyytäjiltä sekin ensin rajoitettiin samaan aikaan kun peltomättö sai vielä jatkua.
Alkaa olla niitä aikoja kun sorsallekkin aletaan kohta miettiä kiintiöitä,hanhenpyynnin pelastus olisi ollut aikanaan määrätty kiintiöpyynti mutta kun ei,nyt saa pelkällä katseella seurata ylilentoja.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jalluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Kes 2009
Viestejä: 1132

LähetäLähetetty: 04.09.2016 18:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ole mitään intresessejä, eikä oma lehmä ojassa.

Laughing Näin ne luvut tuppaa kasvamaan, sen tiedän kyllä.

Sama virsi täällä soi joka herran vuosi, eikä muuksi taida muuttua.

Sen verran aiheeseen, että pitäisi kurahousut kiskoa jalkaan ja lähteä ankkoja taas katselemaan muutamaksi päiväksi, jos siellä on enää mitä katsella.

Saatavat olla jo muillemaille lähteneet. Jääpi nähtäväksi se.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Töyhtis
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 12 Kes 2016
Viestejä: 94
Paikkakunta: Kmpl

LähetäLähetetty: 04.09.2016 19:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hanhen metsästykseen oltais tarvittu tarkempi saalispalaute/ tilastot heti alkuun. Ne tilastot on ihan tuulesta temmattuja, kuten kaikkien muidenkin vapaasti pyydettävien lajien osalta.

Nythän siihen olis mahdollisuus, jos kaikki ottaisivat oma riistan käyttöön ja kirjaisivat saaliinsa sinne. Samalla näkis missä niitä mätetään ja minkä verran. Olis pikkaisen helpompi todistaa kaikki ne huhut joko oikeiksi tai vääriksi ja lyödä tarvittaessa esim alueellisia rajoituksia
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rantapyy
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Hei 2011
Viestejä: 16

LähetäLähetetty: 04.09.2016 19:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yhteenvetona tästä keskustelusta voi todeta että jos tunnustat ruokkineesi sorsia jyvillä olipa tarkoitusperäsi mikä tahansa se tekee sinusta alempiarvoisen sorsanmetsästäjän kuin muut, sinua suorastaan halveksitaan toisten metsästäjien toimesta. Joudut kategoriaan jyväkasalahtari vaikka harrastat sorsastusta kaikissa sen eri hienoissa muodoissaan, pyrit saamaan joka linnun talteen noutajillasi, käyt auttamassa koirattomille sorsat ja hanhet talteen ja sitä työtä riittää, pyydät kettua,supia,minkkiä kymmeniä kaudessa ja sillä saat omantuntosi venymään ehkä keskivertoa parempiin vesilintusaaliisiin. Nuilla touhuilla sinä olisit sorsastajien eliittiä mutta ne muutama jyvä ämpäri puottaa sinut alimpaan kastiin ja yleiseksi sylkykupiksi jonka syytä on ettei joku saa jostakin järveltä sorsia. Toivotonta touhua ja mun osalta riittää tämä keskustelu. Eittämättä vaan nousee mieleen tämä suomalainen perisynti eli kateus
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
oopee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2011
Viestejä: 455
Paikkakunta: ks

LähetäLähetetty: 04.09.2016 22:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rantapyy kirjoitti:
Yhteenvetona tästä keskustelusta voi todeta että jos tunnustat ruokkineesi sorsia jyvillä olipa tarkoitusperäsi mikä tahansa se tekee sinusta alempiarvoisen sorsanmetsästäjän kuin muut, sinua suorastaan halveksitaan toisten metsästäjien toimesta. Joudut kategoriaan jyväkasalahtari vaikka harrastat sorsastusta kaikissa sen eri hienoissa muodoissaan, pyrit saamaan joka linnun talteen noutajillasi, käyt auttamassa koirattomille sorsat ja hanhet talteen ja sitä työtä riittää, pyydät kettua,supia,minkkiä kymmeniä kaudessa ja sillä saat omantuntosi venymään ehkä keskivertoa parempiin vesilintusaaliisiin. Nuilla touhuilla sinä olisit sorsastajien eliittiä mutta ne muutama jyvä ämpäri puottaa sinut alimpaan kastiin ja yleiseksi sylkykupiksi jonka syytä on ettei joku saa jostakin järveltä sorsia. Toivotonta touhua ja mun osalta riittää tämä keskustelu. Eittämättä vaan nousee mieleen tämä suomalainen perisynti eli kateus
rantapyyltä ja töyhtikseltä viimesen päälle asia viestit.laitetaan +100
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 44, 45, 46  Seuraava
Sivu 33 Yht. 46

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com