OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Jälkiviisastelua, pakastetun lihan tunnistus?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
timow
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2013
Viestejä: 218
Paikkakunta: Espoo

LähetäLähetetty: 29.07.2016 10:00    Viestin aihe: Jälkiviisastelua, pakastetun lihan tunnistus? Vastaa lainaamalla viestiä

Noniin, nythän on kaikkien jälkiviisaiden aika kertoa, että lihat kannattaa pakkasessa merkata vaikkapa maalarinteippiin tai pakastepussin kylkeen kirjoitetulla tekstillä.

Jos kuitenkaan joku pölhö ei olisi moista kikkaa keksinyt tehdä, niin olisikohan jotain hyvää ideaa kuinka esim nyljettynä pakastettuja lintuja erottaisi toisistaan? Täytyy sanoa, että esim isohko sorsalintu näyttää hyvinkin paljon teereltä kun molemmilta puuttuu pää, jalat ja siivet :/
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17160
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 29.07.2016 11:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täkän paksuus, teerellä yli tuuma, sorsalla alle.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Voitt0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2013
Viestejä: 1206
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 29.07.2016 11:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

helpointa on lajitella pakastettaessa silleen jotta muistaa, Muovikasseja olen käyttänyt eli sorsat vaikka Alkon kasseihin ja teeret S-marketin jne. tietysti omissa pakastepusseissaan. Samoin hirvenlihajauhot ja paistit, jne
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 29.07.2016 12:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo takan paksuus on ihan hyva nyrkkisaanto, muttei tietenkaan pade ihan kaikkiin. Itselle kavi sama episodi tassa joku vuosi takaperin. Ja paatin sitten syoda loppusyksyn pulleita pakastettuja sorsia. No eikohan pussissa sitten kuitenkin ollut alkusyksyn poikateeri. Joskus myos syoty fasaania teerena ja riekkoa tavina. Senpa takia nykyisin tulee merkittya kaikki pussit, kun tuo lajivalikoima on melko runsas tuolla lintupuolella. Oikeastaan ainut, jonka jaatyneena ja pakastettuna melko satavarmasti erottaa on kyyhky. Ja niita on omassa pakastimessa harvemmin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17160
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 29.07.2016 14:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja loppuseltaan ihan sama mikä lintu se on, tekee ruokaa yhtälai.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Leimu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Hel 2009
Viestejä: 75

LähetäLähetetty: 03.08.2016 17:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä aikalailla arpomiseksi menee, jos vielä on umpijäässä ja ei viitsisi turhaan sulatella Smile Itse kyllästyin irtoaviin lappuihin ja nyt jokaiseen vakuumipakkaukseen kirjoitan tussilla mitä on ja koska pakastettu. Sen lisäksi paino-/kappalemäärä. Sitten vielä kirjoittelen listaan, että olen edes vähän hajulla mitä pakkasessa on Smile

Mikään ei ota päähän yhtä paljon kun on valmistautunut syömään sorsaa punaviinissä, niin nappaakin sieltä kyyhkyjä Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
-mk-
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Maa 2011
Viestejä: 86

LähetäLähetetty: 05.08.2016 16:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Surutta vaan vakumipussiin tussilla tiedot, tai jos käyttää normi muovipusseja niin tiukka paketti ja maalarinteipillä ristiin kiinni ja kirjoittelee siihen. Toimii. Tietty jos on pirkka ihmisiä niin lajeittain erikoikoisiin / värisiin sukkahousuihin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
masiina
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Jou 2005
Viestejä: 1579

LähetäLähetetty: 05.08.2016 17:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse kirjoitan tussilla pussiin vuosiluvun ja pussin sisällön, tyyliin Teeri -15, Pyy -12 jne.
_________________
"...olen enemmän kuin valmis, vaaran varpaille astumaan."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nuuska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2008
Viestejä: 1833

LähetäLähetetty: 05.08.2016 17:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaakkumiin tusilla laji ja vuosi. Hirvenlihoissa L=lapa, P=paisti ja F=file, muut hirvenlihat kypsennän uunissa keittolihoiksi, jotka menevät rasioissa pakkaseen, päälle maalarinteippiin hliha+vuosi.

Taitaa olla ainoastaan hillat, jotka pakastan ilman merkintöjä. Sekä hirvenjauhelihat, jotka on vaakkumissa vakiomäärillä.
_________________
Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3986

LähetäLähetetty: 05.08.2016 23:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä laitetaan vakuumiin siten että tussi tunnistus alkaa lajilla H/P/S (s:ssä ei ole supi vaan sorsa), muissa lihoissa laitetaan sitten koko nimi Kirjaimia tulee lisää sitten esim uf=ulkofile, sf=sisäfile, up=ulkopaisti, sp=sisäpaisti, pp= palapaisti, LP=lapapaisti, MP= mopontankki elikkä se kolmen lihaksen rykelmä mikä näyttää soliferin tankilta, kp=karjalanpaistiin emmeitä. Jauhelihaa ei eritellä muuten että onko se peuraa P tai hirveä H. Lisäksi kaikkiin tulee kuukausi ja vuosi, kun varsinkin peuraa voi tulla ympäri vuoden Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 06.08.2016 12:37    Viestin aihe: Re: Jälkiviisastelua, pakastetun lihan tunnistus? Vastaa lainaamalla viestiä

timow kirjoitti:
Noniin, nythän on kaikkien jälkiviisaiden aika kertoa, että lihat kannattaa pakkasessa merkata vaikkapa maalarinteippiin tai pakastepussin kylkeen kirjoitetulla tekstillä.

Jos kuitenkaan joku pölhö ei olisi moista kikkaa keksinyt tehdä, niin olisikohan jotain hyvää ideaa kuinka esim nyljettynä pakastettuja lintuja erottaisi toisistaan? Täytyy sanoa, että esim isohko sorsalintu näyttää hyvinkin paljon teereltä kun molemmilta puuttuu pää, jalat ja siivet :/


Teeren ja sorsan kyllä tunnistaa vaikka silmät sidottuna pussin läpi. On ne kanat ja sorsat vaan niin erin mallisia. Jos ei tunnista niin ei kyllä tunnista haulikkoa kivääristä. Muut linnut voi päätellä koon mukaan, oikeastaan mitään sekaannuksia ei pitäisi tulla. Paitsi koppelo/nuori metso. Muista lihamöykyistä varmaan aika vaikea sanoa mikä paisti siellä on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com