Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 04.03.2015 11:34 Viestin aihe: |
|
|
Onko tuosta ikean emaloidusta valurauta pannusta kokemuksia tullut lisää?
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90264845/
Miten sopii "kädettömille" yleiskäyttöön?
Kestääkö emalointi pitkää käyttö tai kovia lämpötiloja? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 09.03.2015 10:26 Viestin aihe: |
|
|
Nyt toi rosteri sisäpinnaltaa oleva pannu alkaa kotiutua. vaikuttaa jo paljon paremmalta. pitääs kokeilla kohta kananmunaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Redman Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Maa 2004 Viestejä: 655 Paikkakunta: JKL
|
Lähetetty: 09.03.2015 10:36 Viestin aihe: |
|
|
Tänään 9.3. HS; Opa tarjoaa OpaMuurikka myymälöissään mm. 26 cm valurautapannua 15 eurolla! Vähän liikaa hakumatkaa täältä lähimpään  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Karhu III Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 02 Elo 2006 Viestejä: 40 Paikkakunta: sievi
|
|
Takaisin alkuun |
|
 |
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 16380
|
Lähetetty: 09.03.2015 19:47 Viestin aihe: |
|
|
Taida olla valurautapannu, kiinnostava kuitenkin, pari pitäis vissiin tilata että säästäis postikuluissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 10.03.2015 09:48 Viestin aihe: |
|
|
Eiköhän ole perus pinnoitettu pannu. Käyttöikä niissä on mitä on, mutta ei hintakaan paha. Silti en tilaa. Muovipannut on nyt tarkoitus poistaa omasta kalustosta.  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1881 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 22.03.2015 02:10 Viestin aihe: |
|
|
Stokkan hulluilla päivillä tulossa näköjään De Buyeria tarjoukseen. _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 22.03.2015 08:50 Viestin aihe: |
|
|
Huomasin ton että jos on induktiolevylle ni on paksu pohja ja siten jotenkin parempi, ei vetele kieroksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 23.03.2015 10:04 Viestin aihe: |
|
|
Jartsu kirjoitti: | Huomasin ton että jos on induktiolevylle ni on paksu pohja ja siten jotenkin parempi, ei vetele kieroksi. |
Pohjan paksuudella ei ole merkitystä. Käyttäjän tulee osata käyttää kyseistä yhdistelmää. Induktiolla rauhallinen lämmitys.
Varsinkin DeBuyerin maalaispannu menee herkästi kuprulle ja alkaa keikkua melkein millä tahansa levyllä, jos täysille laittaa heti. Ei sinällään ole ongelma, saa lyömällä suoraksi.
Hyviä pannuja, mutta käyttö voi tuntua alkuun haastavalta.
Omat kikkansa tarvii. Aivan hyvin voi pastaa kananmunat, melkolailla voi verrata valurautaan.
Ensikäsittelyyn suosittelen uunia ja pellavasiemenöljyä. Sillä olen saanut parhaan tuloksen, varsinkin maalaispannuun. Pinta pitää tulla ruskehtavaksi, ei mustaksi. Musta kertoo liian kovasta lämpötilasta ja se irtoo aika nopeaan ekan varsinaisen käytön jälkeen. Varsinkin pohja mustuu, jos levyllä tekee öljypolttoa ja maalaispannun reunoihin se ei edes levyllä onnistu. Voin illalla laitaa kuva pannusta, joka otti liikaa lämpö käsittelyssä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 23.03.2015 10:26 Viestin aihe: |
|
|
On tossa nyt kokeiltu noita ohut ja paksuja, ni kyl se paksu on ehdoton, huolettomampi.
Kärähtää silläki, mut ei vetele mutkille.
Joten lämpö pitää olla kurissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 23.03.2015 11:05 Viestin aihe: |
|
|
Jartsu kirjoitti: | On tossa nyt kokeiltu noita ohut ja paksuja, ni kyl se paksu on ehdoton, huolettomampi.
Kärähtää silläki, mut ei vetele mutkille.
Joten lämpö pitää olla kurissa. |
Onko jostain löytynyt yli 3mm paksuista hiiliterästä?
Vai mitä ohutta ja paksua tarkoitat? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 23.03.2015 11:37 Viestin aihe: |
|
|
LG1 kirjoitti: | Jartsu kirjoitti: | On tossa nyt kokeiltu noita ohut ja paksuja, ni kyl se paksu on ehdoton, huolettomampi.
Kärähtää silläki, mut ei vetele mutkille.
Joten lämpö pitää olla kurissa. |
Onko jostain löytynyt yli 3mm paksuista hiiliterästä?
Vai mitä ohutta ja paksua tarkoitat? |
Tefal induktio.
mikä lie täys rosteri(ikea), induktio. http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/60232771/
Sit näitä tefalin ohuita.
Valu mikä lie meni halki, tosi hyvä pannu, mut uutta hakemassa.
Tefalin ohuita nakellu roskii jo vuosia. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 23.03.2015 11:53 Viestin aihe: |
|
|
Hiiliteräs pannut ovat täysin eri kuin nuo alumiinifoliot tai rosterit
Rosterin käyttö on taas ihan oma juttunsa, mutta hyvä pannu. Siinä täytyy olla esim. pilville pihville levy "täysille" ja savuavalle öljylle pihvi käristymään, sitten kosketaan vasta pinnan paistuttua. Kananmuna voi olla alkuun haastavaa.  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
JSO Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Lok 2008 Viestejä: 94 Paikkakunta: Porvoo
|
Lähetetty: 12.06.2015 08:51 Viestin aihe: |
|
|
JSO kirjoitti: | Monta pannua on ehtinyt olla käytössä ja nyt on vuoden päivät ollu Swiss diamond ja se on paras pannu tähän astisista. Kovassa käytössä enkä ole sitä säälinyt, vaan huuhdon aina käytön jälkeen kuumalla vedellä, eikä ole ainakaan vielä miksikään muuttunut. Astianpesukoneeseen en sitä laita, kun sille riittää tuo huuhtelu ja paperilla pyyhintä. En pidä hintaa korkeana vaikka se n. 90€ maksaakin, aika oleellinen värkki kuitenkin keittiössä ja tuolla on ilo paistella. Onhan meillä pyssyt ja kiikaritkin viimesen päälle, miksei keittiö vehkeetkin? |
Nyt on ollut tuo Swiss Diamond pannu 1,5 vuotta käytössä ja alkaa oireilemaan, kananmunia paistaessa ensimmäiset tartuu hivenen kiinni, ei kuitenkaan pahasti. Uutta pannua pitää alkaa katselemaan ja kait vissiin ostan uuden samanlaisen, 90€ puolestatoista vuodesta ei kuitenkaan ole hirveästi ottaen huomioon että lähes päivittäin tuota pannua käytetään. Rosteripannua ei uskalla edes harkita kun täälläkin jotkut haukkuu sen lytyyn ja jos löytyy noinkin eriäviä mielipiteitä, jotain jippoja siinä täytyy olla. Samoin pinnoitetut on out, se pinnoite tulee kuitenkin syötyä pikkuhiljaa. Yksi keraaminen Tefalin pannu on käytössä, ollut levyllä kymmenkunta kertaa ja pohja on jo pyöreä, menee kuitenkin lettupannuna. _________________ Turha armoa on viivyttää! |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 16.06.2015 10:38 Viestin aihe: |
|
|
JSO kirjoitti: | JSO kirjoitti: | Monta pannua on ehtinyt olla käytössä ja nyt on vuoden päivät ollu Swiss diamond ja se on paras pannu tähän astisista. Kovassa käytössä enkä ole sitä säälinyt, vaan huuhdon aina käytön jälkeen kuumalla vedellä, eikä ole ainakaan vielä miksikään muuttunut. Astianpesukoneeseen en sitä laita, kun sille riittää tuo huuhtelu ja paperilla pyyhintä. En pidä hintaa korkeana vaikka se n. 90€ maksaakin, aika oleellinen värkki kuitenkin keittiössä ja tuolla on ilo paistella. Onhan meillä pyssyt ja kiikaritkin viimesen päälle, miksei keittiö vehkeetkin? |
Nyt on ollut tuo Swiss Diamond pannu 1,5 vuotta käytössä ja alkaa oireilemaan, kananmunia paistaessa ensimmäiset tartuu hivenen kiinni, ei kuitenkaan pahasti. Uutta pannua pitää alkaa katselemaan ja kait vissiin ostan uuden samanlaisen, 90€ puolestatoista vuodesta ei kuitenkaan ole hirveästi ottaen huomioon että lähes päivittäin tuota pannua käytetään. Rosteripannua ei uskalla edes harkita kun täälläkin jotkut haukkuu sen lytyyn ja jos löytyy noinkin eriäviä mielipiteitä, jotain jippoja siinä täytyy olla. Samoin pinnoitetut on out, se pinnoite tulee kuitenkin syötyä pikkuhiljaa. Yksi keraaminen Tefalin pannu on käytössä, ollut levyllä kymmenkunta kertaa ja pohja on jo pyöreä, menee kuitenkin lettupannuna. |
Tait toi SD:kin olla pinnoitettu pannu... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|