Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
jp_s Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 20 Lok 2010 Viestejä: 51 Paikkakunta: Satakunta
|
Lähetetty: 11.01.2015 20:57 Viestin aihe: |
|
|
Mulle tuli myös kuva tosta peurasta.
Melkonen monsteri. Jarkolle vilpittömät onnittelut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tonttuman Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 29 Lok 2012 Viestejä: 8
|
Lähetetty: 11.01.2015 21:01 Viestin aihe: |
|
|
Metsänvaltias kirjoitti: | Tonttuman kirjoitti: | Metsänvaltias kirjoitti: | Kotkotus kirjoitti: | Voi jumalavita mikä peurapukin kuva kännykkään tuli. Muuta ei voi sanoa sarvista,kuin että pohojammaalla on kaikki isoa |
Kauhajoelta ja Ilmajokinen ampuja olisko ollut. |
Kauhajoelta ja kauhajokinen ampuja |
No aika liki muistin ja 19 piikkiä vain |
Virallista piikkien määrää en oo vielä kuullu, mutta joku parikymmentä piikkiä siinä ny ainakin oli. Leveyttäkin sarvilla oli 76cm |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Metsänvaltias Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2011 Viestejä: 238 Paikkakunta: Ilmajoki
|
Lähetetty: 11.01.2015 21:05 Viestin aihe: |
|
|
Joo ei virallista tietoa mullakaan, kelkalla kyläälin tuos päivällä niin näin kuvan.
Mutta onnea kaatajalle on melkooset sarvet. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Twist Kanta-asiakas
Liittynyt: 03 Tam 2005 Viestejä: 1419 Paikkakunta: Suomineidon navan alla
|
Lähetetty: 11.01.2015 22:32 Viestin aihe: |
|
|
Larry kirjoitti: | mettäpena kirjoitti: | Kiima aikana pukki maistuu kuselta käsitteli sen miten tahansa. Se häipyy sen jälkeen nopeasti. Jo kaadolle mennessä hajun huomaa pidemmältä |
Niin tuskin se haju lihasta tulee
Mutta täytyy sanoa, että purkitetusta metsäpeurahirvaasta nousi kyllä pannulla huikea kusen haju. Ei vaikuttanut makuun, mutta gastronominen nautinto kuitenkin kärsi. Taisi Twistillä olla samaa " putkimiehen" ampumaa eläintä. Mahtoiko olla samoja kokemuksia? |
Heh, samat kokemukset oli ko.purkitetun hirvaan kohdalla. Ja kyllä useamman muunkin loka-marraskuussa ammutun metsäpeurahirvaan osalta.
Ps. Larry, kyseinen metsämies muuten siirtyi ennen Joulua riistarikkaamille jahtimaille, kepeät mullat hänelle. _________________ TRTT,!&%¤#"! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Larry Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Jou 2004 Viestejä: 1266
|
Lähetetty: 11.01.2015 23:14 Viestin aihe: |
|
|
Hienoja miehiä P ja U olivat. Hieno oli päästä tutustumaan ja oppipojaksi metsälle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Twist Kanta-asiakas
Liittynyt: 03 Tam 2005 Viestejä: 1419 Paikkakunta: Suomineidon navan alla
|
Lähetetty: 11.01.2015 23:35 Viestin aihe: |
|
|
Larry kirjoitti: | Hienoja miehiä P ja U olivat. Hieno oli päästä tutustumaan ja oppipojaksi metsälle. |
Niin olivat ja niitä hyvien juttujen määrää... _________________ TRTT,!&%¤#"! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mettäpena Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 14 Hel 2014 Viestejä: 66
|
Lähetetty: 12.01.2015 10:24 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä se on varma että ison kiimapukin lihassa on kusen maku. On niitä sen verran paljon tullut käsiteltyä ettei haju käsistä ole tarttunut..
Makua ei poista edes palvaaminen. Ruoka peuraksi täysin kelpaamaton. Ei kannata tappaa mikäli ei oo ennätys sarvet päässä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JokuUkko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2007 Viestejä: 8651 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 12.01.2015 11:39 Viestin aihe: |
|
|
mettäpena kirjoitti: | Kyllä se on varma että ison kiimapukin lihassa on kusen maku. On niitä sen verran paljon tullut käsiteltyä ettei haju käsistä ole tarttunut..
Makua ei poista edes palvaaminen. Ruoka peuraksi täysin kelpaamaton. Ei kannata tappaa mikäli ei oo ennätys sarvet päässä. |
En usko tuota kyllä millään. Tai sitten ilmeisesti en vaan tunnista kusen makua ja taidan tietämättäni jopa pitää siitä... Kyllä peura aina on hyvää. Jos väittää että se on ruuaksi kelpaamatonta, niin sit kandee suosiolla pysytellä salaateissa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
overkill Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 1489
|
Lähetetty: 12.01.2015 11:55 Viestin aihe: |
|
|
Kai ne on makuasioita mitä kukakin kokee "kusen" mauksi ja mitä ei.
Viikonloppuna naapurin poika paisteli epähuomiossa itselleen koirille jauhettua peura "jauhelihaa" pannussa ja kehui hyväksi. No itse olin jauhanut ja varmasti valkoista oli 60-70% kokonais määrästä ja kyllä sen pannusta huomasi kun oli sentin kerros kirkasta pohjalla ilman lisättyä rasvaa. No piti itsekkin nokare lihaa maistaa kun kylään satuin ja kyllähän tuota olisi syönyt. No maku oli hiukan rasvainen mutta ei missään nimessä syötäväksi kelpaamatonta. Itsekkin olen omista jauhelihoista kaikein rasvan putsannut ja hiukan tuli tyhmä olo että onko se kaikki työ ollutkin turhaa. Niin ja vielä lisänä että tämä kyseinen poika oli jo tietoinen että mitä lihaa oli kyseessä mutta ei tuntunut haittaavaan. Niin ja "normaaliakin" jauhelihaa oli tarjolla mutta tuo kuulemma oli parempaa.
Ja jos nyt kuselle haisevaa lihaa haluaa niin kyllä se on kuusipeura pukki kiima aikaan kaikkein haisevin kaveri mitä omalle kohdalle sattunut. Ihan käsittämätön miten koko elukka voi haista niin voimakkaasti. Pelkkä valkaistu kallo sarvineen haisee vielä omaankin nenään viikon päästä valkaisusta. No muutama viikko saunan seinälle (siis sisälle) ripustamisen jalkeen haju poistui. On muuten ihan mukava katsella saunoessa sarvia.... Minusta sopii oikeinkin hyvin mutta pieni perheneuvottelu oli kun muija huomasi minun sisustuksen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JokuUkko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2007 Viestejä: 8651 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 12.01.2015 12:40 Viestin aihe: |
|
|
No uskon että maun voi saada pilalle, jos jättää kovaa rasvaa lihaan paljon Mut oletin että sen poistaminen on saaliinkäsittelyn perusasioita... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3978
|
Lähetetty: 12.01.2015 13:23 Viestin aihe: |
|
|
Onko tietoa paljonko Pohojammaan miästen pukki painoi, kuvassa näytti vieläkin leveämmiltä mitä 76cm. Vaikka on tuokin ihan kunnioitettava leveys. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tapsakansa Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Hei 2010 Viestejä: 1931 Paikkakunta: Gone America
|
Lähetetty: 12.01.2015 13:48 Viestin aihe: |
|
|
Tarkempaa dataa tuosta pukista odottaa varmasti moni. Huh, ei voi kuin hattua nostaa! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10221 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 12.01.2015 14:02 Viestin aihe: |
|
|
tapsakansa kirjoitti: | Tarkempaa dataa tuosta pukista odottaa varmasti moni. Huh, ei voi kuin hattua nostaa! |
On törkeen kokonen elukka! Liekkö kovin suuri synti, jos laitan kuvan tänne ihmeteltäväksi?
Onhan tuota julkaistu ja jaettu tuolla julkisemmillakin foorumeilla.
Ampujalle vilpittömän kateelliset Onnen Toivotukset! _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mettäpena Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 14 Hel 2014 Viestejä: 66
|
Lähetetty: 12.01.2015 14:35 Viestin aihe: |
|
|
JokuUkko kirjoitti: | mettäpena kirjoitti: | Kyllä se on varma että ison kiimapukin lihassa on kusen maku. On niitä sen verran paljon tullut käsiteltyä ettei haju käsistä ole tarttunut..
Makua ei poista edes palvaaminen. Ruoka peuraksi täysin kelpaamaton. Ei kannata tappaa mikäli ei oo ennätys sarvet päässä. |
En usko tuota kyllä millään. Tai sitten ilmeisesti en vaan tunnista kusen makua ja taidan tietämättäni jopa pitää siitä... Kyllä peura aina on hyvää. Jos väittää että se on ruuaksi kelpaamatonta, niin sit kandee suosiolla pysytellä salaateissa... |
Peuran liha onkin mitä mainiointa evästä.Sitä en väitäkkään mutta ison kiimassa olevan pukin lihaa en pidä syötävänä. Enkä todellakaan ole ainoa joka on tätä mieltä. Paitsi täällä foorumilla sit kuitenkin ehkä oon.
Kannattaa verrata esim palvina vasaa ja kiima pukkia niin eiköhän sieltä jotain paljastu. Tosin joku kyllä tykkää kusen mausta...!
Kuusipeura pukin olen myös ampunut kiimassa ja oon samaa mieltä sen hajusta. Ei todellakaan tee mieli alkaa veistään evästä siitä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2224 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 12.01.2015 14:48 Viestin aihe: |
|
|
JokuUkko kirjoitti: | No uskon että maun voi saada pilalle, jos jättää kovaa rasvaa lihaan paljon Mut oletin että sen poistaminen on saaliinkäsittelyn perusasioita... |
Mää oon niistä vähistä valkohännistä, mitkä oon syöny, repiny rasvat perseen päältä ja lisänny jauhelihan sekaan. Oha se hyvvää! Peuran rasva maistuu erinomaiselle. Voi sitä toki yliannostuskin olla tietyissä ruhon osissa. Pikkusen vasan ribsit oli jo liian rasvaset. Lihaa ei ollu käytännössä ollenkaan ja rasva suli grilliin...
Tosta kusen mausta en osaa muista elukoista sanoa ku hirvistä. En oo vielä saanu sitä kusen makua muusta maistaa, ku suolistuksen yhteydessä halkaistusta sisäfileestä, joka vielä marinoitui muutaman tunnin sisälle jätetystä puhkaistusta virtsarakosta. Perheessä ei muut sitä suostunu syömään ku minä. Ei edes koira. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|