Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Aris60 Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2004 Viestejä: 3295
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 06.01.2015 12:50 Viestin aihe: |
|
|
Komiat on niin maisemat, saalis kuin savukaappikin Kaappi näyttää korkealta, paljonko on mittaa? Onko sinne muurattu portaatkin kylkeen vai näenkö väärin? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 06.01.2015 14:37 Viestin aihe: |
|
|
Raippiksen etelä puolella saaressa on saman tyyppinen pönttö, sitä jokusen kertaa lämmittänyt ex ammatti kalastajan kaa. aikoinani. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Aris60 Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2004 Viestejä: 3295
|
Lähetetty: 06.01.2015 17:07 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | Komiat on niin maisemat, saalis kuin savukaappikin Smile Kaappi näyttää korkealta, paljonko on mittaa? Onko sinne muurattu portaatkin kylkeen vai näenkö väärin? |
Ne portaat on kyllä toisesta suunnasta grilli pihvien paistoon... vaikkapa hyljettä.
En muista tarkasti korkeutta mutta tuo ylin savustushylly on aika lähellä paria metriä maasta. Paikalla tehty kunnon peltikatto ja rosterista hitsattu luukku. Talvella joskus ei näy kun katonharja. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapari Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Tam 2014 Viestejä: 64 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 17.03.2015 20:21 Viestin aihe: |
|
|
Mitä olette mieltä onko tässä hommassa järkeä? Ajatuksia, ideoita. Kovin vähän olen savustanut, mutta jonkinlaisen pöntön lupasin tehdä joskus. Oletettaen että tuosta aihiosta on tuohon hommaan...
Halkaisija 50cm. Savustustilan korkeus ~60cm riippuen laitetaanko pohjalle kiviä. Luukun leveys 40cm pintaa pitkin.
Keskmmäinen luukku tulipesä. Alla tuhka/ ilmaluukku. Säiliö katkaistaan tuhkaluukun alta ja umpipohja sekä jonkinlaiset jalat.
Savupiippu menisi savustustilan läpi. Joko teräsputki tilan takalaidassa tai suora pelti hitsattuna takalaitaan "ympyrän segmentiksi" päältä katsottuna.
_________________ Mitä se tyhjä hyvejää! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16818 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 17.03.2015 20:53 Viestin aihe: |
|
|
Onko sinkitty pönttö tuo?? Jos on niin unohda. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapari Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Tam 2014 Viestejä: 64 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 17.03.2015 21:13 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | Onko sinkitty pönttö tuo?? Jos on niin unohda. |
Olen siinä luulossa että on ollut emaloitu ja sekin pinnoite on irronnut sisäpinnasta liuskoina. Vanha LVV. _________________ Mitä se tyhjä hyvejää! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 29.03.2015 20:48 Viestin aihe: |
|
|
Minkälaisia konsteja olette käyttäny kylmäsavustaessa lohifileen ripustamiseen? Tuli taas joku lohifile käryteltyä ja eivät tahtoneet kestää koukussa roikkumista. Yksi file repesi kaksi kertaa ja putosi alle varuiksi laitetulle ritilälle. Alkoi pysymään kun sidoin sen narulla pyrstöpäästä, mutta se oli vähän rujo kohtelu. Ei tullut "myyntilaatua" pyrstöstä ulkonäön takia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 29.03.2015 21:05 Viestin aihe: |
|
|
Olen laittanut suosiolla pari tai kolmekkin koukkua.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 29.03.2015 23:03 Viestin aihe: |
|
|
Täytyypä käydä ostelemassa jotain rosterilankaa että saa väännellä lisää koukkuja. Eikä sullakaan näytä ihan kokomittasia fileitä kaapissa killuvan
Järjettömän hyvää tuli taas kylmäsavukirjolohesta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 29.03.2015 23:11 Viestin aihe: |
|
|
Joo ei ole - pysyy paremmin kun on vähän pienempia paloja.
Onkohan kukaan kokeillut haukea kylmäsavustaa? Pakastimessa kun olisi filettä kokeiltavaksi asti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 29.03.2015 23:50 Viestin aihe: |
|
|
Siitä vaan kokeilemaan haukea ja raportoi täällä miten kävi Joku jossain, olisko ollu täällä foorumilla, taisi joskus kehua ihan hyväksi?
Täytyy varmaan lohen kanssa tehdä jatkossa niin että pari koukkua ja paksummasta päästä pätkä pois. Pätkät sitten ritilälle savustumaan. Ehkä sitä yhden ritilän jaksaisi putsata Kylmäsavu on herkkä laji kun pitäis olla oikeesti puhdasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 30.03.2015 07:44 Viestin aihe: |
|
|
Halsterityylinen ratkaisu voisi olla toimiva ja pitkässä juoksussa helppokäyttöisin? _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 30.03.2015 17:58 Viestin aihe: |
|
|
kivineva kirjoitti: | Joo ei ole - pysyy paremmin kun on vähän pienempia paloja.
Onkohan kukaan kokeillut haukea kylmäsavustaa? Pakastimessa kun olisi filettä kokeiltavaksi asti. |
Sit vaa ihan rehellinen vastaus. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 30.03.2015 18:52 Viestin aihe: |
|
|
Ei ole kyllä kokemusta vielä Lämminsavuna menee heittämällä parempiin suihin.
Näyttää sitä kylmäsavustettavankin. Netin syövereistä löytyy paljonkin juttua ja eivät tunnu makua ainakaan moittivan. Ainut ongelma on tuo koukuissa pysyminen, kun on tullut nahkakin otettua pois.
Tänään pistinkin taas pakkaseen vajaa 4kg puhdasta filettä.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|