OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Chilin käyttö riistaruoassa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12426

LähetäLähetetty: 23.09.2014 20:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä niitä löytyy chililajikkeita missä on myös makua, muutakin kuin paprika. Habanerot esimerkiksi maistuu aika vahvastikin. Poltetta niissä on myös yleensä tosi paljon, mistä syystä niitä olisi näppärä käyttää tulisuutta tuomaan pieninäkin määrinä, mutta itse en pidä niitten mausta enkä tuoksusta. Monet vähemmän maistuvat chilit on kivempiä.

Heilurille vinkiksi, jos chilin poltetta (eli kapsaisiinia) ruokaan haluaa ilman paprikan tai chilin makua, voi koettaa esim jotain koristelajhikkeita missä poltetta monesti löytyy muttei makua.

Toki voi olla että jos on paprikalle suorastaan allerginen vatsanväänteiden muodossa, ei chilit sillon todennäköisesti passaa. Se kun on biologiselta kantilta niinpäin, että meidän käyttämät paprikat on chililajikkeita. Eikä niinpäin että chilit olisi paprikalajikkeita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dominator
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2008
Viestejä: 430

LähetäLähetetty: 25.09.2014 11:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä chilit hyvin käy lihalle kun lihalle, mutta malttia pitää kuitenkin olla. Pihvejä paistellessa usein pistän sekaan suolan ja pippurin kaveriksi chiliä jauheena, eikä piffit siitä pilalle ole menneet, etenkin nuijittuihin lehtipihveihin tykkään rapsauttaa enemmän mausteita mitä paksumpiin ja mehevämpiin piffeihin.

Uunissa pitkään kypsennettyihin keitoksiin käy mainiosti loraus savuchilikastiketta jne kun vaan maltilla lisäilee sitä joukkoon ja testaa liemen makua kunnes sopiva lämpö on saavutettu, en siis pidä infernaaliseksi maustetuista pöperöistä vaan pidän siitä raikkaasta ja mukavasti lämmittävästä aromista minkä monella chilillä ruokaan saa loihdittua!

Jauhelihana tulee aika paljonkin riistaa nautittua, hirveä ja peuraa, ja kyllä minä lihapullia tai pihvejä tehdessä heittelen sekaan chiliä jauheena tai kastikkeena, eikä ole kukaan moittinut pöperöä syödessään ja silti selkeä riistanmaku on yhä tallella.

Kyllä se chili mielestäni hienosti toimii riistallekkin kun vaan pidetään maltti siinä hommassa, maustetaan niitä kanansiipiä jne sitten vähän rankemmalla kädellä, mutta ei sitä riistaa kannata ylimaustaa chililläkään...


btw oma suosikki syntyy käristys tyyppisenä settinä jossa olen käyttänyt hirveä tai peuraa ja perus käristys meiningillä ohutta siivua lihasta ja nopea pannulla käyttä suolan ja pippurin kanssa. Sitten lihaliemeen siirto ja muhimaan hellalle pariksi tunniksi, joukkoon sipulia. Jossain tunnin paikkeilla olen alkanut lisäämään "keittoon" chilikastiketta, yleensä habaneroa ja savua sisältävää, hiljalleen lisäillyt tipan kaksi joukkoon kunnes sopiva lämpö saavutetaan. Liikaa ei kannata sitten noita myrkkyjä heitellä kastikkeisiin tai keittoihin, ottaa nimittäin hetken aikaa että maku tasaantuu soppaan ja ylimaustaminen on siksi aika helppoa, kokemusta on Embarassed . Aina on ko. soppa syöjille kelvannut eikä ole ainakaan liian vaikeaa tehdä Cool
_________________
Powered By: 308WIN T3 Hunter + Luger PRO-NA 3-12x56 + AU Jet-Z
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35484

LähetäLähetetty: 25.09.2014 12:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ollari kirjoitti:
Kyllä niitä löytyy chililajikkeita missä on myös makua, muutakin kuin paprika. Habanerot esimerkiksi maistuu aika vahvastikin. Poltetta niissä on myös yleensä tosi paljon, mistä syystä niitä olisi näppärä käyttää tulisuutta tuomaan pieninäkin määrinä, mutta itse en pidä niitten mausta enkä tuoksusta. Monet vähemmän maistuvat chilit on kivempiä.

Heilurille vinkiksi, jos chilin poltetta (eli kapsaisiinia) ruokaan haluaa ilman paprikan tai chilin makua, voi koettaa esim jotain koristelajhikkeita missä poltetta monesti löytyy muttei makua.

Toki voi olla että jos on paprikalle suorastaan allerginen vatsanväänteiden muodossa, ei chilit sillon todennäköisesti passaa. Se kun on biologiselta kantilta niinpäin, että meidän käyttämät paprikat on chililajikkeita. Eikä niinpäin että chilit olisi paprikalajikkeita.

Kapsaisiini taitaa aiheuttaa ne ongelmat,paprikan maku ei sinällään haittaa,mutta se paha olo mikä siitä seuraa haittaa jonkin verran kulinaarista nautintoa.,vähän sama kuin punaviineissäkin,maku usein menettelee mutta nauttimista seuraavaa päänsärkyä,lasillinen riittää, en välitä kokea.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
muu uan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Mar 2013
Viestejä: 934

LähetäLähetetty: 25.09.2014 19:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaikkiin aasialaisiin resepteihin voi naudan sijaan laittaa jotain muuta sorkkaeläintä.
Samoin ankan voi korvata sorsalla.
Tomi Björk on kehittänyt loistavia reseptejä perintesistä aasialais herkuista pikkasen länsimaisempaan makuun, vaikka en tyypin olemuksesta pidä, niin kokata se osaa.

Suurin osa riistasta tulee syötyä ihan, suola, pippuri, sienet ja kerma höysteillä,
mutta väliin tekee mieli vähän hullutella, varsinki emäntä on ihan kahelina kaikkien thaimaalaisten ruokien perään.

Näissähän se pelkkä chili ei ole se juttu, vaan erilaisten vahvojen makujen kombinaatiot.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com