Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12426
|
Lähetetty: 23.09.2014 20:35 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä niitä löytyy chililajikkeita missä on myös makua, muutakin kuin paprika. Habanerot esimerkiksi maistuu aika vahvastikin. Poltetta niissä on myös yleensä tosi paljon, mistä syystä niitä olisi näppärä käyttää tulisuutta tuomaan pieninäkin määrinä, mutta itse en pidä niitten mausta enkä tuoksusta. Monet vähemmän maistuvat chilit on kivempiä.
Heilurille vinkiksi, jos chilin poltetta (eli kapsaisiinia) ruokaan haluaa ilman paprikan tai chilin makua, voi koettaa esim jotain koristelajhikkeita missä poltetta monesti löytyy muttei makua.
Toki voi olla että jos on paprikalle suorastaan allerginen vatsanväänteiden muodossa, ei chilit sillon todennäköisesti passaa. Se kun on biologiselta kantilta niinpäin, että meidän käyttämät paprikat on chililajikkeita. Eikä niinpäin että chilit olisi paprikalajikkeita. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dominator Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2008 Viestejä: 430
|
Lähetetty: 25.09.2014 11:31 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä chilit hyvin käy lihalle kun lihalle, mutta malttia pitää kuitenkin olla. Pihvejä paistellessa usein pistän sekaan suolan ja pippurin kaveriksi chiliä jauheena, eikä piffit siitä pilalle ole menneet, etenkin nuijittuihin lehtipihveihin tykkään rapsauttaa enemmän mausteita mitä paksumpiin ja mehevämpiin piffeihin.
Uunissa pitkään kypsennettyihin keitoksiin käy mainiosti loraus savuchilikastiketta jne kun vaan maltilla lisäilee sitä joukkoon ja testaa liemen makua kunnes sopiva lämpö on saavutettu, en siis pidä infernaaliseksi maustetuista pöperöistä vaan pidän siitä raikkaasta ja mukavasti lämmittävästä aromista minkä monella chilillä ruokaan saa loihdittua!
Jauhelihana tulee aika paljonkin riistaa nautittua, hirveä ja peuraa, ja kyllä minä lihapullia tai pihvejä tehdessä heittelen sekaan chiliä jauheena tai kastikkeena, eikä ole kukaan moittinut pöperöä syödessään ja silti selkeä riistanmaku on yhä tallella.
Kyllä se chili mielestäni hienosti toimii riistallekkin kun vaan pidetään maltti siinä hommassa, maustetaan niitä kanansiipiä jne sitten vähän rankemmalla kädellä, mutta ei sitä riistaa kannata ylimaustaa chililläkään...
btw oma suosikki syntyy käristys tyyppisenä settinä jossa olen käyttänyt hirveä tai peuraa ja perus käristys meiningillä ohutta siivua lihasta ja nopea pannulla käyttä suolan ja pippurin kanssa. Sitten lihaliemeen siirto ja muhimaan hellalle pariksi tunniksi, joukkoon sipulia. Jossain tunnin paikkeilla olen alkanut lisäämään "keittoon" chilikastiketta, yleensä habaneroa ja savua sisältävää, hiljalleen lisäillyt tipan kaksi joukkoon kunnes sopiva lämpö saavutetaan. Liikaa ei kannata sitten noita myrkkyjä heitellä kastikkeisiin tai keittoihin, ottaa nimittäin hetken aikaa että maku tasaantuu soppaan ja ylimaustaminen on siksi aika helppoa, kokemusta on . Aina on ko. soppa syöjille kelvannut eikä ole ainakaan liian vaikeaa tehdä _________________ Powered By: 308WIN T3 Hunter + Luger PRO-NA 3-12x56 + AU Jet-Z |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35484
|
Lähetetty: 25.09.2014 12:48 Viestin aihe: |
|
|
Ollari kirjoitti: | Kyllä niitä löytyy chililajikkeita missä on myös makua, muutakin kuin paprika. Habanerot esimerkiksi maistuu aika vahvastikin. Poltetta niissä on myös yleensä tosi paljon, mistä syystä niitä olisi näppärä käyttää tulisuutta tuomaan pieninäkin määrinä, mutta itse en pidä niitten mausta enkä tuoksusta. Monet vähemmän maistuvat chilit on kivempiä.
Heilurille vinkiksi, jos chilin poltetta (eli kapsaisiinia) ruokaan haluaa ilman paprikan tai chilin makua, voi koettaa esim jotain koristelajhikkeita missä poltetta monesti löytyy muttei makua.
Toki voi olla että jos on paprikalle suorastaan allerginen vatsanväänteiden muodossa, ei chilit sillon todennäköisesti passaa. Se kun on biologiselta kantilta niinpäin, että meidän käyttämät paprikat on chililajikkeita. Eikä niinpäin että chilit olisi paprikalajikkeita. |
Kapsaisiini taitaa aiheuttaa ne ongelmat,paprikan maku ei sinällään haittaa,mutta se paha olo mikä siitä seuraa haittaa jonkin verran kulinaarista nautintoa.,vähän sama kuin punaviineissäkin,maku usein menettelee mutta nauttimista seuraavaa päänsärkyä,lasillinen riittää, en välitä kokea. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
muu uan Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Mar 2013 Viestejä: 934
|
Lähetetty: 25.09.2014 19:06 Viestin aihe: |
|
|
Kaikkiin aasialaisiin resepteihin voi naudan sijaan laittaa jotain muuta sorkkaeläintä.
Samoin ankan voi korvata sorsalla.
Tomi Björk on kehittänyt loistavia reseptejä perintesistä aasialais herkuista pikkasen länsimaisempaan makuun, vaikka en tyypin olemuksesta pidä, niin kokata se osaa.
Suurin osa riistasta tulee syötyä ihan, suola, pippuri, sienet ja kerma höysteillä,
mutta väliin tekee mieli vähän hullutella, varsinki emäntä on ihan kahelina kaikkien thaimaalaisten ruokien perään.
Näissähän se pelkkä chili ei ole se juttu, vaan erilaisten vahvojen makujen kombinaatiot. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|