Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1881 Paikkakunta: Vaasa
|
|
Takaisin alkuun |
|
 |
laippakanta Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Huh 2006 Viestejä: 643 Paikkakunta: susiraja
|
Lähetetty: 18.09.2014 22:03 Viestin aihe: |
|
|
Kaalilaatikko hirven jauhelihasta, riisin tilalla luomukaurahelmi @ Liperin mylly. _________________ Asioiden vinha meno päin *ittua on niiden luontainen kehityssuunta. -J.Tervo- |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 19.09.2014 12:57 Viestin aihe: |
|
|
gemssiä padassa, so. lammasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
pärnänen Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Tou 2013 Viestejä: 151
|
Lähetetty: 19.09.2014 13:43 Viestin aihe: |
|
|
Viikko sitte ammuttua hirvenpaistia käristyksenä. Mausteena suolaa ja pari mustapippuria. Lisukkeena pottumuussi, puolukkahillo ja hapankaali.. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1881 Paikkakunta: Vaasa
|
|
Takaisin alkuun |
|
 |
1larius Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 25 Jou 2004 Viestejä: 89 Paikkakunta: pohjois-satakunta
|
Lähetetty: 23.09.2014 07:08 Viestin aihe: |
|
|
Koskelon rintafileitä.Näiltä sivuilta lukemani ohjeen mukaan irrotin täkät heti ampumisen jälkeen sitten yöksi maustettuna pussiin marinoitumaan jääkaappiin,nopea ruskistus ja varttiksi uuniin.Ihan syötävää oli eikä maistunut traani yhtään.Höystöksi kuullotettua sipulia ja kanttarellia ja puolukkahilloa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12530
|
Lähetetty: 23.09.2014 08:02 Viestin aihe: |
|
|
Eilen meni tavin rintafileitä.
Taisi pari kolme päivää olla jääkaapissa nahkoineen, sitten vielä vakuumissa niin että yhteensä mureutuivat vajaan viikon ennen pakastamista. Liekö lämmin keli jahdin aikaan aiheuttanut sen, että jo tuolla mureutusajalla oli näköjään kerennyt tulla hajua vakuumipussissa, hieman happamalle haiskahti pussia avatessa.
Vaan huolellinen pyyhintä talouspaperilla ja vähän aikaa odottelua, niin hajut katosi. Varsin mureita sitten olivatkin, toinen varsinkin linnuista ei juuri elastisuutta osoittanut vaan, jäi aikalailla siihen asentoon mihin lihamökkyä asetteli/muotoili....
Sitten rohkeasti pannuun voita ja sweet chili thai kastiketta sekä lihoille suolaa. Sitten miedolla lämmöllä (alusta asti kolmosella perinteisellä 6 asentoisella hellalla) molemmin puolin kypsennys. Paistoliemet ja -rasvat nuudeleille kastikkeeksi ja syömään.
Todella maukasta ja mureaa, tuo miedolla lämmöllä reilussa rasvassa paistaminen vaikuttaa erittäin hyvälle systeemille. Loppukauden rasvaisen sorsan viimesyksynä paistelin myös tuolleen ilman lisättyä rasvaa ja erittäin hyvää tuli silloinkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 23.09.2014 09:12 Viestin aihe: |
|
|
Näin lämmityskauden aluksi jäiset kalikat (peuran lapaa ja hirven pyöpaisti) foliossa takkaleivinuunin uuniin ilman uunin lämmistystä. Lähtölämpö 60 astettta, käynyt jossain sadan tienoilla, aamulla uunipannun pystyi ottaan pois paljain käsin.
Lopputulos: kiinteää, mutta mureaa lihaa.
Tätä sitten paljaaltaan aamupuuron kanssa suolattuna ja pippuroituna.
PS jos olisi mennyt yli, niin sitten olisi lounaaksi ollut nyhtöriistaa:D |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Hunter87 Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Tam 2012 Viestejä: 111 Paikkakunta: Varkaus
|
Lähetetty: 23.09.2014 17:33 Viestin aihe: |
|
|
Karhun lihasta tuli tehtyä lihapullia, joten niitä sitten myöskin söin. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
laippakanta Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Huh 2006 Viestejä: 643 Paikkakunta: susiraja
|
Lähetetty: 23.09.2014 23:14 Viestin aihe: |
|
|
2011 pakastinlöytö vasan jauhelihaa ja 2013 vasan jauhelihaa lihapalleroina uunipellillä valmistettuna. Ilman potsia rasva ei kellu pitkin peltiä, vaan imeytyy takaisin melko nopsasti.
Hyvää. Erityismaininta oman pihan lipstikasta, toimii lähes siinä missä suolakin. _________________ Asioiden vinha meno päin *ittua on niiden luontainen kehityssuunta. -J.Tervo- |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 25.09.2014 16:14 Viestin aihe: |
|
|
Mikä mora setti tuossa on. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
Lähetetty: 25.09.2014 16:30 Viestin aihe: |
|
|
Kuusipeuraa on pannussa käristymässä. _________________ Syön ammuttua lihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1881 Paikkakunta: Vaasa
|
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 27.09.2014 13:49 Viestin aihe: |
|
|
Pyytä kokkailin. Pilkoin pannulle lihat ja isohkon sipulin. Lihatkin pilkoin melko pieneksi. Lorautin reilusti oliiviöljyä. Sopivasti suolaa ja mustapippuria. Hyvää ja yksinkertaista, vaikka moni ymmärrettävästi kauhistuu ettei ollut kermaa, voita ja koskenlaskijaa ollenkaan
Kyytipojaksi tein jotain salaattia, mutta pyy-sipulipaistos oli niin hyvää että nautiskelin sen ensin ja koskin salaattiin vasta jälkeenpäin.
Ennen kokkaamista pyy kerkesi olla melkein viikon jääkaapissa vakuumipussissa. Vaikea sanoa varmaksi mikä vaikutus sillä oli, mutta sanoisin että tänään syntyi toistaiseksi paras pyyateria meikäläisen keittiössä  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 27.09.2014 14:40 Viestin aihe: |
|
|
Lonely Rider kirjoitti: |
Ennen kokkaamista pyy kerkesi olla melkein viikon jääkaapissa vakuumipussissa. Vaikea sanoa varmaksi mikä vaikutus sillä oli, mutta sanoisin että tänään syntyi toistaiseksi paras pyyateria meikäläisen keittiössä  |
Niinpä. Ei tartte keittää. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|