Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12426
|
Lähetetty: 26.07.2011 15:50 Viestin aihe: |
|
|
RiUDE kirjoitti: | Kukko ilman läskiä on surkea räpellys. |
Mielipiteeseensä on toki kaikilla oikeus, vaikka se väärä olisikin
Oletko testannut läskittä? Läskin kun korvaa 1:1 voilla, niin erinomaisen maukkaan lihattomankin kukon saa aikaan sellaista ruokavaliota kaipaava.
Ei sillä että minulla mitään läskiäkään vastaan olisi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 03.12.2011 18:00 Viestin aihe: |
|
|
RiUDE kirjoitti: | Kukko ilman läskiä on surkea räpellys.
n.800g ruisjauhoja
n.200g vehnäjauhoja
n.800g puhtaita muikkuja
kylkiviipaleita vajaa paketti (onko se nyt 400g)
tuuma voita paketista
riittävästi suolaa
Jauhot, voi (sulana) ja suola sekoitetaan sopivaan määrään vettä (oikea viskositeetti on samaa luokkaa betonimassan kanssa, noin vertailukohtana).
Sitten vaan levittää keskeltä n. 2cm paksun taikinalevyn joka ohenee laitoja kohti.
Keskelle käydään kasaamaan muikkuja, suolaa, läskiä, muikkuja, suolaa, läskiä, muikkuja, suolaa ja läskiä. Tässä järjestyksessä.
Taikinalevyn reunoja ylös nostellessa ne tahtovat repeytyä, mutta ei se mitään. Vettä reilusti käsissä käydään leipomaan kukkoa muotoonsa, ja "sivellään" siitä tasainen. Vettä ei oikeataan voi olla liikaa.
Kun kukko on valmis, laitetaan 300 asteiseen uuniin vartiksi ottamaan värin pintaan, sitten kiedotaan useampaan foliokerrokseen ja 4-5 tunniksi 150 asteiseen uuniin.
HUOM! UUNISSA KÄYTÖSSÄ VAIN YLÄVASTUS!!!
Tällä estetään pohjan kovettuminen. |
Lupailin muistaakseni jollekin kuvallisen työselvityksen kalakukosta.
Tänään tein pitkästä aikaa kukon, ja napsin muutamia kuvia samalla.
Tarpeet:
Aiemmin mainostin taikinan sopivan viskositeetin olevan kuin betonimassan, mutta kyllä se jäykempää saa olla. Kuva ohessa.
Pohja vedellä kostutetuin käsin painelemalla levitettynä.
HUOM! jätä vajaa nyrkin kokoinen pala taikinaa "paikka-aineeksi"!
Sitten vaan kerros kalaa, suolaa riittävästi ja kerros läskiä päälle:
Uusia kerroksia niin pitkään kun materiaalia riittää, ja läski pitää jättää päällimmäiseksi! Ja suolaa riittävästi.
Kun täyttö on valmis, käännetään taikinan reunat täytteen päälle.
Tälläkertaa jäi pohja turhan pieneksi, mutta ei hätää.
Ylimäärinen taikina käännetyistä kulmista voidaan leikata pois, ja käyttää kuoren sulkemiseen kun se nyt jäi vajaaksi.
Ja onhan meillä se aiemmin mainittu sivuunjätetty taikinan palanenkin käytettävissä.
Sitten vaan kostutetuin käsin sivellään kukkoa hartaasti kuin kipeetä xxxxxa kunnes se tyydyttää kokin esteettisen silmää.
Sitten vaan kukko tuollaisenaan vajaan 300 asteiseen uuniin vartiksi jos haluaa kauniin ruskean pinnan.
Tämän jälkeen (tai jos ei halua pintaa ruskistaa niin suoraan) kääritään kukko kaikkinen leivinpapereineen 3-4 foliokerrokseen, ja reiluksi neljäksi tunniksi 150 asteiseen uuniin.
Itse tein tänään ensimmäistä kertaa kukon tässä torpassa, leivinuunissa.
Paistoaika on hakusessa, nyt se on pötköttänyt siellä jo kuutisen tuntia.
Lämpötila alussa oli n. 170, nyt näkyy olevan enää n. 80.
Kohta...
edit: jep. Hlvetin hyvä. Huomattavasti parempi (pehmeämpi kuori) kuin sähköuunissa. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Karppinen Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Mar 2006 Viestejä: 56 Paikkakunta: PohjoisSavo
|
Lähetetty: 04.12.2011 21:00 Viestin aihe: |
|
|
Pistä nyt vielä valmiistakin kuva... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 05.12.2011 10:29 Viestin aihe: |
|
|
Ei ole enää kuin 1/3 jäljellä _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 14.12.2011 13:53 Viestin aihe: |
|
|
Tästä keskustelusta inspiroituneena sorruin eilen kaupan kalakukkoon. Seuraavaksi tarkoitus kyllä yrittää itse tekemistä, nyt kun on hyvät ohjeet kuvilla niin uskaltautuu siihenkin projektiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 14.12.2011 21:44 Viestin aihe: |
|
|
Meijjän emannus laittaa nuo pekoniviipaleet pohjalle ja muikut siihen poikittain pää-pyrstö vuorotellen kertuus kertuukselta.
Taikinaa toinni kannattaa olla reilusti ja kukon sisus ei saa olla liika kostea, eli kalat on kunnolla valutettu, eikä päällinenkään ihan lössö.
Muuten kukko kiekuu heti paistopintavaiheeessa...... _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 11.05.2014 23:39 Viestin aihe: |
|
|
Mihinkä malliin ahvenet perataan kukkoa varten? Riittääkö pään ja sisuskalujen poisto jos hauduttaa pitkään? Muuten on kauhea askarteleminen jos meinaa hyödyntää keväisiä weke-saaliita Jossain neuvottiin leikkaamaan evät saksilla ja sitten nylkemään, mutta siihenkään ei viittis alkaa pilinmittasilla kaloilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 12.05.2014 09:03 Viestin aihe: |
|
|
Eipä ole tullut kokeiltua suomuineen, mutta epäilen ettei tule hyvä.
Onhan siinä älytön työ pikkuahvenia kilo perata, mutta on se hyvää. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tee666 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hei 2012 Viestejä: 329
|
Lähetetty: 12.05.2014 13:37 Viestin aihe: |
|
|
Lonely Rider kirjoitti: | Mihinkä malliin ahvenet perataan kukkoa varten? Riittääkö pään ja sisuskalujen poisto jos hauduttaa pitkään? Muuten on kauhea askarteleminen jos meinaa hyödyntää keväisiä weke-saaliita Jossain neuvottiin leikkaamaan evät saksilla ja sitten nylkemään, mutta siihenkään ei viittis alkaa pilinmittasilla kaloilla. |
Kyllä mä fileeraan ne puolikiloset |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 12.05.2014 18:35 Viestin aihe: |
|
|
Puolikiloset
Et sitten Riude kukkomestarina kertonu miten otat ahvenen suomut pois Nyljetkö vai suomustatko vai miten? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
CrB Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Lok 2005 Viestejä: 1891
|
Lähetetty: 12.05.2014 20:20 Viestin aihe: |
|
|
Laiskana patakukkoilijana tuli aikoinaan laitettua patakukko kokeeksi suomustamattomista pikkuahvenista, suolet, evät ja päät poistettu kaloista. Pitkä haudutusaika kehiin, niin suomut pehmenevät, tuntee ne silti syödessä.
Samaan sarjaan kuuluu, kun tein pasureista patakukkoja, nämä kuitenkin suomustin. Tässäkin riittävä haudutusaika ruodot pehmittää ja kyllä tuotoksella nälkää siirtää. _________________ Liikettä niveliin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 12.05.2014 22:56 Viestin aihe: |
|
|
Tuossa videolla natiivit tekevät kukkoa nyljetyistä ahvenista.
http://youtu.be/LlSox8M322U
Ahven on niin hyvä kala ettei siitä kehtaa huonoa ruokaa tehdä. Kai se on alettava nylkyhommiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
CrB Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Lok 2005 Viestejä: 1891
|
Lähetetty: 13.05.2014 22:28 Viestin aihe: |
|
|
Hurauttavat affenet suomuttomiksi myös perunankuorimakoneella.
Nahkan poistolla saattaa hukata kalan maun. Aikoinaan kokeilin nylkeä pieniä pilkkiahvenia. Jäljelle jäi minitikkaita. _________________ Liikettä niveliin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
laonovi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Maa 2013 Viestejä: 25 Paikkakunta: SALO
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|