Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1843 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 28.03.2014 19:38 Viestin aihe: |
|
|
Ikean pannuissa on varmasti aika hyvä hinta-laatusuhde. Ammattikokeilla näkee ohjelmissa usein rosteripannuja, lieköhän noi kuinka työläitä käyttää? Itse en ole koskaan kokeillut. Lisäksi vastaan tuli Nuuskankin mainitsema hiiliteräspannu, millaisia nuo ovat käytännössä:
http://eiring.fi/shop/index.php/paistinpannu-hiiliteras-carbone-plus-ontto-kahva.html
Huippusalaiset reseptit ohjelmassa kaveri yritti kopioida erittäin suositun kanawrapin reseptiä. Siinä oli pannulla hämmästyttävän suuri merkitys. Rosteripannulla ei saanut lähellekään samaa savuista makua kuin hiiliteräksisellä wok-pannulla. Pelkkä pannun "sisäänpoltto" kesti ohjelmassa noin 45 min. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1843 Paikkakunta: Vaasa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
KKSSN Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Syy 2008 Viestejä: 65
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 29.03.2014 13:55 Viestin aihe: |
|
|
Olin jo aikeissa ostaa tuollaisen Swiss Diamondin mutta kuulin käyttäjiltä sellaista viestiä että se ei eroa mitenkään muista pinnoitetuista. En ajatellut tehdä noin kallista testiä. Pysyn hyväksi havaituissa.
Kyllä se vaan siltä näyttää että ei ole valuraudan voittanutta. Rosteripannukin on jäänyt lähinnä leivitettyjen paistovälineeksi. On niin mukava paistaa kerta pläjäyksellä nelihenkisen perheen pihvit tuolla suurella Ronnebyllä. Se tietysti vaatii liedeltäkin jo ähkyä ja paistoalueelta tai levyltä kokoa. Nykyisin on kyllä tullut paisteltua fileet kokonaisena ja kypsytettyä haluttuun vaiheeseen uunissa. Se mehevyys kun leikkaa pihvin kokoista siivua fileestä... Ison ja hyvän pannun sekin vaatii.
Ison Ronnebyn kun kuumentaa oikeaan lämpötilaan voi huoletta lätkäistä kilon jauhelihaa pannulle eikä mene keittämiseksi! Se riittää nelihenkisen perheen Bologneseen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
pietarinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Hei 2010 Viestejä: 1248
|
Lähetetty: 29.03.2014 19:50 Viestin aihe: |
|
|
astalo kirjoitti: | Mä olen ostanut useita valurauta paistinpannuja ja patoja kirpparilta ja ehostanut ja esim munille on omansa,ei takerru pohjaan ja kun huoltaa niin toimivat kuin junan vessat.Ehdottomasti parhaita. |
vai munalle oma,ei takerru pohjaan.
hiukan kehumisen makua,astalolla taitaa olla kevättä rinnassa . |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
Lähetetty: 29.03.2014 19:55 Viestin aihe: |
|
|
Sulla se taitaa olla kevättä rinnassa itsellä kun joka saitilla mun kirjoituksiin kommentoit.Seon vaan taivaan tosi että jos sulla on valurauta paistinpannu jolla paistat kanamunia pelkästään niin se toimii,en tiedä miksi mutta monesti seka käyttöiseen takertuu,en tiedä sitäkään miksi,mutta näillä menen.Noi jopa saattaa parhaassa tapauksessa maksaa jopa 3e kirpparilla,mutta kun teräsharjaa ja helvetin kuumaa uunia,ja silavaa niin ne saa uuden veroisiksi. _________________ https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pietarinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Hei 2010 Viestejä: 1248
|
Lähetetty: 29.03.2014 20:06 Viestin aihe: |
|
|
valurautapannuhan on ikipeli.monesti paistaissa tulee liikaa nyvittyä sitä paistosta ja ilmeisesti paistettavan ja pannun väliin happea pääsee ja sitten ottaa mokomaan kiinni. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 29.03.2014 20:39 Viestin aihe: |
|
|
Pitkälti Astalon kanssa samaa mieltä; on noita pannuja kulkenut käsien lävitse eräitäkin kappaleita osa on ollut paksupohjaisia ja vaikka millä pinnoitteella, mutta aina ne on levähtneet syystä tai toisesta!!
Itellä kolme kunnostettua valurautapannua ja taitaa vanhin olla jostain 1920 luvulta ja ne vaan kukkuu pienillä huoltotoimilla jatkuvasti!!
Kun ne lettukestit muistaa pitää aina silloin tällöin, niin valupannu tykkää!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhis.t Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Tou 2009 Viestejä: 534
|
Lähetetty: 29.03.2014 21:08 Viestin aihe: |
|
|
Itsekkin siirtynyt pelkästään valurautaan ja hiiliteräkseen. Tykkään käyttää teräslastoja ja nuo kestää induktion ja voi myös nakata uuniin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1843 Paikkakunta: Vaasa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 29.03.2014 23:19 Viestin aihe: |
|
|
Jos valurauta kevennetään, se menettää suuren osan ominaisuuksistaan. Höpöhommia nuo tuollaiset pannut. Ja miten se kevennetään? Ohentamalla? Vaahdottamalla? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|