Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
JNiemelä Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Tam 2013 Viestejä: 360 Paikkakunta: Haapavesi
|
Lähetetty: 14.11.2013 21:32 Viestin aihe: |
|
|
Tuossa tullut verrattua tälle syksyä sekä vanhan koppelon, että nuoren teeren rinnasta tehtyä lehtipihviä (oikeaoppisesti medium 1min puoleltaan). Koppelo vei voiton 10-0 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juego Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Jou 2004 Viestejä: 2598 Paikkakunta: Kuikkapanta
|
Lähetetty: 14.11.2013 21:59 Viestin aihe: |
|
|
Kannattaa opetella laittamaan riistaa, ennenkuin pahaksi mitään tuomitsee. On ihan eri asia laittaa poikateertä tai vanhaa ukkometsoa ruuaksi, "pahaa" saa molemmista, ellei hommaa hallitse. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Toppu Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2009 Viestejä: 707 Paikkakunta: Kaksoissola
|
Lähetetty: 14.11.2013 23:04 Viestin aihe: |
|
|
Makuasioista ei passaa kiistellä mutta kyllä molemmat kaalikääryleen voittaa _________________ Panoksia, Paljo!
http://mrkonepaja.blogspot.fi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
_Toivo_ Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Jou 2010 Viestejä: 228 Paikkakunta: etelä savo
|
Lähetetty: 14.11.2013 23:26 Viestin aihe: |
|
|
Juego kirjoitti: | Kannattaa opetella laittamaan riistaa, ennenkuin pahaksi mitään tuomitsee. On ihan eri asia laittaa poikateertä tai vanhaa ukkometsoa ruuaksi, "pahaa" saa molemmista, ellei hommaa hallitse. |
+1 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Miljoonanick Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Tam 2012 Viestejä: 4567 Paikkakunta: Suomen Detroit
|
Lähetetty: 14.11.2013 23:29 Viestin aihe: |
|
|
Juego kirjoitti: | Kannattaa opetella laittamaan riistaa, ennenkuin pahaksi mitään tuomitsee. On ihan eri asia laittaa poikateertä tai vanhaa ukkometsoa ruuaksi, "pahaa" saa molemmista, ellei hommaa hallitse. |
Höpöhöpö,on olemassa myös elukka josta ei saa hyvää vaikka sen tekisi mikä miseliin tähden kokkikolmonen. Nimittäin ristiturpa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kumali Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Kes 2012 Viestejä: 109
|
Lähetetty: 15.11.2013 00:29 Viestin aihe: |
|
|
Jänis ja rusakko ovat kumpikin taivaallisen hyvää sapuskaa. Mitenköhän olet niistä ruokaa väsännyt?
Takuuvarma resepti riistalle, tässä tapauksessa rusakko: leikkaa ulkofileet selästä irt, kalvot veks ja pötköt kuumalle pannulle jossa on rasvaa. Mukaan pari valkosipulin kokonaista kynttä ja timjamia (tuoretta). Pinta paistetaan lihasta kauniin ruskeaksi mutta missään nimessä ei lihaa läpikypsäksi. Kaunis väri riittää. Sen jälkeen pintaan reilusti suolaa ja rouhittua mustapippuria ja fileet 100c uuniin, siellä kunnes sisälämpötila lihalla 55. Uunista folioon vetäytymään vartiksi, paloiksi ja lautasen kautta suuvärkkiin.
Täsmälleen sama toimii kanalintujen fileillä, sorsalla, poron, kauriin ja hirven fileillä ja paisteilla. Isommissa könteissä kannattanee hieroa suolaa pintaan viel enemmän koska lihan sisälle suola ei kerkeä imeytymään. Lihat joissa on enemmän kalvoa ja jännettä kannattaa laittaa muhimaan uuniin vaikka yöksi 80-90 asteeeen mausteiden kera, mutta se onkin eri asia..
Alussa avaamallani reseptillä olen tehnyt kaikkea riistaa laidasta laitaan ja myös n. Yhden porovasan fileet ja paistit per vuosi. Lihan valmistustapa on säilynyt samana, lisukkeilla ja kastikkeilla voi sitten kikkailla. Kertaakaan ei ole epäonnistunut ja aina on voinut luottaa että hyvää on. Jopa telkän täkkälihat olivat namia. Ja avainsana on kypsyysaste - jos vedät riistan kypsän harmaaksi sisältä, se maistuu maksalta. Roseena, eli punaisena, se on loistavaa. Metsokin.
Toinen mitä kannattaa muistaa, on että eri lihapalat tarvitsevat eri käsittelyn. Rusakonkoipia ei kannata vetää ym. Tavalla koska ovat jänteviä ja sisältävät kalvoa vaikka kuinka. Ne kannattaa vaikka tehdä poronkäristeen tapaan tai karjalanpaistityyliin. Samasta syystä ei kannata koskaan kokata koko riistalintua kokonaisena vaikka se näyttääkin hienolta. Rintafileet olisivat parhaimmillaan roseena sisältä, koivet taas pitäisi hauduttaa yön yli uunissa tai käyttää kastikepohjan teossa. Kumpaakin on vaikea toteuttaa samaan aikaan jos ovat toisissaan kiinni.
En ole kokki, mutta ystäväni on, ja saamani ohjeet ovat avanneet silmäni ja muuttaneet lihan kanssa puljaamista paljon. Ei niitä parhaita paloja, fileitä ja mureimpia paistilihoja "tuhlata" ravintoloissakaan patalihoina vaan valmistetaan niin että niistä saadaan parhaat puolet esiin.
Viimeinen muokkaaja, kumali pvm 15.11.2013 00:30, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juego Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Jou 2004 Viestejä: 2598 Paikkakunta: Kuikkapanta
|
Lähetetty: 15.11.2013 00:29 Viestin aihe: |
|
|
Miljoonanick kirjoitti: | Juego kirjoitti: | Kannattaa opetella laittamaan riistaa, ennenkuin pahaksi mitään tuomitsee. On ihan eri asia laittaa poikateertä tai vanhaa ukkometsoa ruuaksi, "pahaa" saa molemmista, ellei hommaa hallitse. |
Höpöhöpö,on olemassa myös elukka josta ei saa hyvää vaikka sen tekisi mikä miseliin tähden kokkikolmonen. Nimittäin ristiturpa. |
No höpöhöpö ja kerran vielä höpöhöpö! Jänishän nyt on helpoimpia kokattavia ja takuulla maistuvaa evästä. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Miljoonanick Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Tam 2012 Viestejä: 4567 Paikkakunta: Suomen Detroit
|
Lähetetty: 15.11.2013 00:32 Viestin aihe: |
|
|
Juego kirjoitti: | Miljoonanick kirjoitti: | Juego kirjoitti: | Kannattaa opetella laittamaan riistaa, ennenkuin pahaksi mitään tuomitsee. On ihan eri asia laittaa poikateertä tai vanhaa ukkometsoa ruuaksi, "pahaa" saa molemmista, ellei hommaa hallitse. |
Höpöhöpö,on olemassa myös elukka josta ei saa hyvää vaikka sen tekisi mikä miseliin tähden kokkikolmonen. Nimittäin ristiturpa. |
No höpöhöpö ja kerran vielä höpöhöpö! Jänishän nyt on helpoimpia kokattavia ja takuulla maistuvaa evästä. |
Kamalaa kuraa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juego Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Jou 2004 Viestejä: 2598 Paikkakunta: Kuikkapanta
|
Lähetetty: 15.11.2013 00:33 Viestin aihe: |
|
|
Soopankokin laittamana, ei muuten. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35430
|
Lähetetty: 15.11.2013 06:39 Viestin aihe: |
|
|
Teeppä minjoonikki jänis- tai russakkakäristys,paljon poroa parempaa.
Mitä tulee tuohon vanhan metson makuun niin saahan sen keittämällä ja /tai paistamalla ja maustamalla jonkinlaiseksi syötäväksi,mutta jos pitää riistan mausta eikä halua aromia piilottaa niin on se kyllä huonointa lihaa mitä metsästä löytyy,nuori lintu on toki erikseen. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 15.11.2013 07:59 Viestin aihe: |
|
|
Kannattaa muistaa, että dillen käsitys hyvästä on hirvi hirvi hirvi, ja nhl nhl nhl. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peura-esari Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Elo 2007 Viestejä: 3209 Paikkakunta: Kaljalla
|
Lähetetty: 15.11.2013 10:56 Viestin aihe: |
|
|
Rusakon ulkofilee on kyllä top-3 riistalihaa.. _________________ Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pelkka Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2007 Viestejä: 284 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 15.11.2013 11:03 Viestin aihe: |
|
|
Jos tuo vanha metso maistuu liian voimakkaasti niin maidossa keittäminen miedontaa lihan makua aika hyvin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peura-esari Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Elo 2007 Viestejä: 3209 Paikkakunta: Kaljalla
|
Lähetetty: 15.11.2013 11:09 Viestin aihe: |
|
|
pelkka kirjoitti: | Jos tuo vanha metso maistuu liian voimakkaasti niin maidossa keittäminen miedontaa lihan makua aika hyvin. |
Siinä vasta oikein homojen hommaa.. Maidossa liottaminen on sama asia kun painaisi omaa mummoa kainaloon. _________________ Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16754
|
Lähetetty: 15.11.2013 11:11 Viestin aihe: |
|
|
Miljoonanick kirjoitti: | Juego kirjoitti: | Miljoonanick kirjoitti: | Juego kirjoitti: | Kannattaa opetella laittamaan riistaa, ennenkuin pahaksi mitään tuomitsee. On ihan eri asia laittaa poikateertä tai vanhaa ukkometsoa ruuaksi, "pahaa" saa molemmista, ellei hommaa hallitse. |
Höpöhöpö,on olemassa myös elukka josta ei saa hyvää vaikka sen tekisi mikä miseliin tähden kokkikolmonen. Nimittäin ristiturpa. |
No höpöhöpö ja kerran vielä höpöhöpö! Jänishän nyt on helpoimpia kokattavia ja takuulla maistuvaa evästä. |
Kamalaa kuraa. |
Sinä et vaan osaa. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|