Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
ajava Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2008 Viestejä: 1251
|
Lähetetty: 16.08.2013 21:15 Viestin aihe: |
|
|
Eikai niiden takia hirveitä ponnistuksia tarvihe nähä.Etelässä teitten varret täynnä raatoa,joten mettässä siististi suppaan ja muitten ruuaksi.Parissa vko häviää ja koko ajan uutta tulee.Mikäs sen tehokkaampaa kierto kulkua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ravolta
Liittynyt: 24 Kes 2012 Viestejä: 4
|
Lähetetty: 06.10.2013 01:20 Viestin aihe: |
|
|
Kun tuossa oli aikaisemmin puhetta tuosta nylkemisestä, niin pystyttekö antamaan pientä teknistä vinkkiä alottelevalle loukuttajalle. Kun minulla on tuo nylkemisen perusidea hallussa, mutta tekniikka ei ole vielä ihan sillä tasolla kun itse haluaisi.
Elikkäs: Nahkan saan irti kyllä supista no broblem, mutta sitten kun taanauksessa tulee se vaihe että pitäisi kaapia sitä rasvaa pois siitä hjördiksen takista, niin miten "syvälle" siinä vaiheessa uskaltaa mennä? Olen toistaiseksi olettanut että karvan juuri ei saa tulla näkyviin... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 21108 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 06.10.2013 07:47 Viestin aihe: |
|
|
Älä liikaa kaavi.. Ja käytä koivunpurua apuna. Kyllä sen näkee kun nahkasta lähtee se rasva ja kalvokerros pois ja varsinainen nahka tulee näkyviin. Siihen saakka kaavit. Eikä tuo nyt niin tarkkaa ole jos heti menee myyntiin tai laitat kuivauksen jälkeen pakkaseen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ravolta
Liittynyt: 24 Kes 2012 Viestejä: 4
|
Lähetetty: 06.10.2013 15:25 Viestin aihe: |
|
|
tuhola kirjoitti: | Älä liikaa kaavi.. Ja käytä koivunpurua apuna. Kyllä sen näkee kun nahkasta lähtee se rasva ja kalvokerros pois ja varsinainen nahka tulee näkyviin. Siihen saakka kaavit. Eikä tuo nyt niin tarkkaa ole jos heti menee myyntiin tai laitat kuivauksen jälkeen pakkaseen. |
Joo puruttanut olen, tässä vaiheessa en tiedä vielä tosta myyntiin tarjoamisesta. Se on ehkä sitten ajankohtaista kun noita hjördiksiä alkaa ilmaantumaan enemmänkin. Jos tältä vuodelta edes yhen nahkan ittelle muistoks sais ni tavote on täynnä. Mutta nyt koittaa perehtyä siihen jäljen parantamiseen.
Kyllähän tuokin vempula oli kun Valion voipakettia olis nylkeny. Tosin taisi käydä sellainen aloittelijan onnistuminen että pääosa siitä rasvasta jäi siihen elukkaa.
Kokeilin yhdestä pienestä kohtaa tuota rapsuttelua jo aikaisemmin ja se tosiaan lähti se rasva pois, sitten tuli kalvo ja uusi ohut rasva jonka seassa oli sitten jo karvojen juuria, eli ilmeisesti tuo kalvokerros täytyisi nyt jättää ehjäksi ja tumpata pakastimeen.. Mutta eihän siinä.. Tekemällähän sitä oppii kaikista parhaiten. (Ja kyselemällä) |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjolanmies ***
Liittynyt: 02 Tam 2005 Viestejä: 1104 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 06.10.2013 19:34 Viestin aihe: |
|
|
Ihan oikein oot tehnyt. Nyt ei vaan karva ole vielä valmis niin sillä tullut karvan juuret näkyviin. Talvella ei helposti tule. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vasilievski Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Tam 2013 Viestejä: 179 Paikkakunta: Koillis-Savo
|
Lähetetty: 06.10.2013 21:24 Viestin aihe: |
|
|
Täälläpäin sanotaan että nahka on vielä sininen tähän vuodenaikaan ja silloinhan nahkalla ei tee mitään kun karva ei siinä tule pysymään kiinni , eli jos Ravolta meinaat hyödyntää nahkat tee kuten tuo tuholakin on sanonut , tapa vasta joskus marraskuun lopulta lähtien keleistä riippuen(joskus menee myöhemmäksikin jos on lämmintä keliä) |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 21108 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 06.10.2013 21:34 Viestin aihe: |
|
|
Ite olen nylkenyt myyntiin vaan kaikki nahat niin marraskuun alusta saakka nyljetyt ovat aina kelvanneet. Maaliskuun 10. päivän jälkeen keskisuomesta tai sitä etelämpää saatua kettua ei tartte enää nylkeä. Supinnahka on paree kauemmin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ravolta
Liittynyt: 24 Kes 2012 Viestejä: 4
|
Lähetetty: 07.10.2013 00:25 Viestin aihe: |
|
|
Kiitos paljon vinkeistä tähän mennessä. Hyvä kuulla että en ole ainankaan vielä tyriny mitään.
Minä tosiaan ajattelin että otan tän asian ihan askel kerrassaan, eli ensin opettelee nylkemään / käsittelemään nahkat sen verran hyvin että kehtaa sanoa omaksi ja katsoo vasta sitten sitä myymistä.
Tietysti eihän sitä tiedä miten nopeasti sinne asti pääsee, kuitenki ihan mukavaa touhua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 21108 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 07.10.2013 07:03 Viestin aihe: |
|
|
Myyntinahalla ei tänäpäivänä ole niin väliä. Itsekkin opettelin aikoinaan sen vanhan tyylin eli kaikki kynnet yms. tarkasti mukaan. Nykyään nyljen mahdollisimman nopeasti ja vähimmällä vaivalla, melkeimpä vaan nyppään takin otukselta pois. Supin nylkeminen on ärsyttävää kun sitä rasvaa on joka paikassa. Tai ei se nylkeminen vaan se jos meinaa kuivata sen nahan. Melki mieluummin myy pakastenahkana rasvoineen. Toisaalta ei nuota niin hirveästi täälläpäin tule etteikö niitä voisi taanatakkin. Paljolti nyljen elukat kiiruussa ja heitän muovipussiin lumen kanssa ja sitten keväällä niitä sulatellaan, kaavitaan ja taanataan.
Nylkemistä kannattaa opetella tekemään tarkoin että jos on tarvetta niin saa priimaa tehtyä. Vaikka itselle seinänahka yms.. Mutta myyntinahkojen kanssa ei kannata liikaa hifistellä koska siitä ei makseta yhtään enempää. Tekee vaan riittävän hyvän laadun mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti niin tulee nuo otukset nyljettyäkin.
Tuossa tuo foorumilla ennenkin nähty video miten kannattaa myyntinahkoja nylkeä.
https://www.youtube.com/watch?v=4JTa_eoKoGU
No eipä se ihan 3 minuuttiin mene mutta 7-8 minuuttiin on aika helppo päästä tämmösten harrastelijoidenkin. Se ei ole pitkä aika tehdä heti suoraan metsässäpäin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Core Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 10 Lok 2012 Viestejä: 103 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 07.10.2013 14:33 Viestin aihe: |
|
|
Miten jos käy useampana päivänä jahdissa ja jättäisi raadot nylkemättömänä pakkaseen ja tästä luokkaa viikon kahden päästä nylkisi kaikki kerralla kylmänä? Lähteekö takki vielä pois vai tekeekö siinä itselleen ongelmia? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 21108 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 07.10.2013 14:52 Viestin aihe: |
|
|
Core kirjoitti: | Miten jos käy useampana päivänä jahdissa ja jättäisi raadot nylkemättömänä pakkaseen ja tästä luokkaa viikon kahden päästä nylkisi kaikki kerralla kylmänä? Lähteekö takki vielä pois vai tekeekö siinä itselleen ongelmia? |
Kyllä se pois lähtee, ei siinä mitään. Paljon kovempi työ vaan. Kuumana takki lähtee pois melkein itsestään mutta kylmänä joutuu enempi näpräämään. Onhan nuota paljon kylmänä nyljetty, ennen aina melkein nyljin kylmänä. Nykyään tullut niin laiskaksi että mieluummin vetäsee kuuman nahan pois muutamassa minuutissa. Toki aina välillä ei kerkee millään nylkemään. Oon sitte antanut isäukolle nuo kylmät nyljettävät ja samoin supit yleensä. Innokas nylkemään ja taanailemaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Stinky
Liittynyt: 06 Huh 2015 Viestejä: 2 Paikkakunta: Rajamäki
|
Lähetetty: 13.08.2015 18:53 Viestin aihe: |
|
|
Ootteko koskaan syöneet pienpedonlihaa että onko se millasta ja onko edes suositeltavaa syödä sitä. Tai voiko siitä tehdä koiranruokaa, voiko koira saada siitä mitään? Jätänkö grillausöljyn kotiin ja jatkan nuotiomakkaralla?
Onko uudellamaalla turkistarhaajia? _________________ Hirvi on kala |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Havumetsä Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Syy 2012 Viestejä: 1115 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 13.08.2015 20:10 Viestin aihe: |
|
|
Stinky kirjoitti: | Ootteko koskaan syöneet pienpedonlihaa että onko se millasta ja onko edes suositeltavaa syödä sitä. Tai voiko siitä tehdä koiranruokaa, voiko koira saada siitä mitään? Jätänkö grillausöljyn kotiin ja jatkan nuotiomakkaralla?
Onko uudellamaalla turkistarhaajia? |
Kuulostaa jotenkin.. kerrassaan kauhealta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pudejovicky Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Elo 2011 Viestejä: 1433 Paikkakunta: Syrjäinen
|
Lähetetty: 13.08.2015 20:22 Viestin aihe: |
|
|
Kai sitä supiakin syödä voi kun on huolellinen tehdessä.. Eipä taida itellä kyllä luonnetta olla siihen.
Vaan ne tanskalaiset heputhan söi siinä Riistametsällä ohjelmassa varanumerona vaikka mitä kettua, närheä, harakkaa ym. Harakka meinas mennä hiukka förbi ku meni pihkaa liikaa mausteeks
Ja Maaseudun Tulevaisuudessa oli se juttu ku joku olikohan kasvissyöjä tms päättäny et vois hiukan lihaakin syödä ja se on sitten riista tai roadkill... Toimittaja maisto roadkill supikoiraa eikä tykänny, mut koirakaan ei tainnu oikein mieluusti sitä pistellä _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
JapiTre Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Lok 2012 Viestejä: 2090 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 13.08.2015 20:32 Viestin aihe: |
|
|
Stinky kirjoitti: | Ootteko koskaan syöneet pienpedonlihaa että onko se millasta ja onko edes suositeltavaa syödä sitä. Tai voiko siitä tehdä koiranruokaa, voiko koira saada siitä mitään? Jätänkö grillausöljyn kotiin ja jatkan nuotiomakkaralla?
Onko uudellamaalla turkistarhaajia? |
Et ilmeisesti ole nylkenyt supia ja haistellut lihaa / käsiä operaation jälkeen Sopii odöörit meinaan nimimerkkiisi.
En antaisi edes koiralle supin lihaa. Trikiinin kanssa ei ole leikkiminen.
Toisaalta mäyrää tekisi mieli joskus maistaa _________________ V*tuttaa, sano kettu pihlajanmarjoista... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|