OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kanalinnustuskausi 2013
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 74, 75, 76  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
bonus
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 827

LähetäLähetetty: 22.09.2013 22:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mtaskinen kirjoitti:
Heilurin puheet on oikein mukavaa luettavaa! Mikäs sen parempaa kun nauraa räkänaurua ihmiselle joka jaksaa vain valittaa! Meneillään on kanalintukantojen puolesta paras syksy vuosiin ja ei tuon urpon maille ole yhtään eksyny. No ei ne linnut itsekseen sinne pakkaseen lentele, harvoin ees pihalle.. Mene nyt hyvä nettijeesus jo sinne metsään ja lopeta kitiseminen ja pelleily.


Kyllähän tämä syksy on täällä päin nyt sellainen, että linnut pienissä laikuissa. Pohjois puolella pitäjää paremmin lintua kuin etelä puolella.

normi syksynä koiran kanssa mennessä haukku väli taikka koiran nostama lintu väli on ollut keskimäärin 400-500m.

Nyt mennään tämän syksyn osalta lähempänä kilometriä.

Kato vuosi sanoisin minä.

Ja syynä ei ainakaan ole pienpedot, senkin voin kertoa.
_________________
Suuret rinnat lupaavat paljon, mutta antavat vähän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
waidmannsheil
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Elo 2008
Viestejä: 499
Paikkakunta: Ylöjärvi

LähetäLähetetty: 22.09.2013 23:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mahtawaa tappelua ja vääntämistä tuntuu joka vuosi olevan näistä kanalinnuista! Very Happy

Faktahan on se, että toisaalla on ja toisaalla ei.

Piste.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35106

LähetäLähetetty: 23.09.2013 03:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näinpä,toisille tuntuu olevan vaikeaa tajuta ettei kaikkialla ole sama tilanne.
Joku viittaa aina taitoonkin,mutta se nyt on pienin ongelma mailla joissa on kulkenut koko ikänsä,lintua ei vain jostain syystä ole.
Oma vahva veikkaukseni on pyyntipaine,lintua hakee yhä suurempi porukka ja kyllä teerenkin saa ampumalla loppumaan.
Minulla oli vuosikymmenet suosikki paikkana pieni neva jossa oli vajaan sadan linnun soidin,jokusen linnun vuodessa tuolta nappasin,alle kymmenen vuoteen,pari muutakin näkyi paikan tietävän,no kuinka kävikään nuorison löytäessä paikan,parissa kolmessa syksyssä linnut oli ammuttu,todella helppo paikka kiväärille jote en itse siellä koskaan käyttänyt,pyynti oli jatkuvaa päivittäistä ampumista,joskus tuntui että aivan vuoroissa,nyt neva on ollut täysin tyhjä jo kymmenisen vuotta eikä vieläkään siellä ole uutta soidinta,hyviin kuvaava tilanne pienellä alueella johon kohdistuu hyvin voimakasta pyyntiä.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tönöttäjä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2011
Viestejä: 2829
Paikkakunta: K-S

LähetäLähetetty: 23.09.2013 08:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nonii,tuli oltua viikko Sallassa ja mukavasti oli sielläkin lintua. Tosin joutu 1.päivän melko tyhjän kiertelyn jälkeen ettimään niitä tirpanoita ja löytyhän niitä. Melko harmaa voittosta oli siellä lintuhavainnot.. Onko muilla saman tyylisiä havaintoja teerien/mehtopoikuuksien suhteen? Kelit oli mukavat ja ruska todella komeeta....Pää jäi taas sinne Lapin perukoille vaikka torso löhöökin kotisohvalla nyt... Laughing
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=A5RgSgQ6BUU
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rakki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tam 2005
Viestejä: 981

LähetäLähetetty: 23.09.2013 08:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä ainakaan tääläpäin vetelä-pohjanmaata ole mikään huikea lintutilanne. Ei nyt mistään katovuodesta voi puhua, mutta parempiakin vuosia on ollut.

EDIT: Lisätään nyt vielä, että teeripoikueet pieniä 2-4 poikasta. Metsoja ihan ok.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 23.09.2013 14:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli iteki käytyä ulkoiluttamassa koiraa, läksien 10.9 ja päättyen 21.9. Saipahan niin paljon seisontoja koira, ettei tosiaan laskuissa pysynyt enää. Yritin jahtailla metsokukkoa, jota en vielä ole koiralle seisontaan saanut. Enkä saanut vieläkään, vaikka lähellä se käytti pari kertaa. Useampia seisontoja metsolle tuli, mutten ampumaan päässyt kertaakaan. Tai olishan sitä voinut risukkoon pari kertaa kokeilla, muttei kuulu tapoihin. Päädyin sitten tiputtelemaan ensimmäiset neljä päivää teeri/päivä tahtia mukaviin seisontoihin. Loppupätkän kävin Posiolla ja sieltäkin löytyi lintuja, ihan tiputettavaksikin asti. Nyt tuntuu tosiaan paikoitellen olevan ihan mallikkaasti lintua. Tosin tuolla Posion seudulla alkoi jo ruska muuttumaan lehdettömäksi ja sitä kautta linnut olivat paikoitellen julmetun arkoja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
nomadi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Mar 2010
Viestejä: 103
Paikkakunta: lapinmaa

LähetäLähetetty: 23.09.2013 15:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heilurin kanssa olen samoilla linjoilla. Jos ei ole lintua, niin vaikea sitä on pyyntitaidon puutettakaan syyttää.
Olen käynyt tällä kaudella 8 päivää lintujahdissa ja 4 päivää niistä oli sellaisia, ettei ainoatakaan lintua löytynyt. Kuljettu on erilaisia maastoja, märkiä ja vieläkin märempiä heinäjänkiä, ojikoita ja ojakorpia. Koiralle kilometrejä mittariin 20 .. 40 joka päivä.
Monen muunkin samoilla alueilla metsästäjän olen kuullut kertovan samaa. Sama tilanne naapuriseurankin mailla.
Jos jollain on hyvin lintuja, hyvä niin. Ei se kuitenkaan taidon puutteesta jää kiinni. Olis tietysti mukava nähdä, miten Taskinen kaivaa tyhjistä maista repullisen lintuja joka reissulle. Varsinkin nyt, kun ne vähät linnut ei kestä haukkua 3 sekuntia pitempään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
222rem
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2012
Viestejä: 196

LähetäLähetetty: 23.09.2013 16:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse kävin nurmeksessa höljäkän metsissä lintuja oli hirvikärpäsiä v***u hyvä kun pysty hengittää puseron alla satoja ja päässä samanverran vi*utus oli samoilla linjoilla kun kärpäsiäkin. Seuraavana päivänä laitoin raidia takkii ja huppu auki sinnekin raidia niin muutama sit vaan kipusi niskaan jonkinlainen helpotus oli -.-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
waidmannsheil
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Elo 2008
Viestejä: 499
Paikkakunta: Ylöjärvi

LähetäLähetetty: 23.09.2013 16:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

heiluri kirjoitti:
Oma vahva veikkaukseni on pyyntipaine...ja kyllä teerenkin saa ampumalla loppumaan...


Tässä olen heilurin kanssa kyllä osittain samoilla linjoilla. Jos metsästysseuran porukka/valtion mailla pörräävät tietävät missä on ns. pelipaikat teerien soitimien osalta ja metsojen syönnöshaavat, niin muutamassa vuodessa tekee varmasti pahaa jälkeä.

Soidin kuolee ja linnut siirtyvät alueelle missä on vähemmän metsästyspainetta. Toki soitimelle aina ilmestyy varmasti jokin kukko, mikäli paikka on tyhjä, mutta jos sekin heti päätyy pataan/pedon kynsiin, niin taas on soidin tyhjänään.

Alueella missä lintuja on tiheydeltään heikosti ja paljon metsästyspainetta, voidaan osin varmasti puhua myös ampumalla loppumisesta.

Itse muutama vuosi sitten huomasin, kun aloin metsästää yksityisen maanomistajan mailla pyitä, missä kukaan ei aiemmin ollut niitä metsästänyt, että pyyt olivat todella "tyhmiä". Hyppivät vaan oksille ja niitä sai sitten siitä tiputella repullisen. Ensimmäisenä vuonna syötiin siis viikonloppuna usein pyypaistia. Toisena vuonna kanta oli kuitenkin jo taantunut, ja huomasi että hieman linnut olivat siirtyneet ja olivat muuttuneet "fiksuimmiksi". Kyseisenä vuonna vaan muutama pyy. Tänä vuonna lintuja on toki taas runsaasti, mutta edelleen linnut taas hieman siirtyneet luomastani metsästyspaineesta johtuen, ja eivät enää hypi oksille niin hanakasti kuin muutama vuosi sitten.

Nyt siis pitää omaltakin osalta pitää jäitä hatussa, kanta elinvoimaisena, ja varoa antamasta alueelle liian suurta metsästyspainetta, jotta tulevina vuosinakin saa nauttia pyypaisteista!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mirinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Hei 2008
Viestejä: 109

LähetäLähetetty: 23.09.2013 17:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä oman seuran alueella on ainaki kaksi isompaa teeren soidinta jotka molemmat reuhotettu metsästykseltä. Ei ne kyllä paljoa miehestä välittäny ku oli soidin puuhat menossa kun kaveri kävi melkein vieressä katsomassa, toinen on vanha neva nykyään taitaa olla turve käytössä mutta ei ilmeisesti häiritse lintujen touhuja kovinkaan paljoa.

Muutama metso poikue on tiedossa ja viettävät yön aika tarkalleen samassa paikassa. Aamulla ku päästäny koiran sielläpäin irti ni juoksee suoraan sinne, tutkasta kun katsoo niin löytö paikka ei paljoa heitä.
Täytyy antaa niiden rauhoittua pari viikkoa ja käydä kokeilemassa sitten uudestaan pysyisivätkö haukussa.

Kolmaskin "varma" paikka josta ollaan metso poikue löydetty on tyhjä, ilmeisesti pesintä ei oo onnistunu. Koppelo siellä eilen oli ja vanhamustaki näky vaihtavan puuta, mut ei niitä viiti härnätä, toivottavasti ens syksynä näilläki ois parempi onni poikasten kans.

Teeriä näkyny loppu metsästys ajasta tosi isoja parvia, parhaasta taisin laskea noin 180 mustaa..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TetraoFabalis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Lok 2011
Viestejä: 247

LähetäLähetetty: 23.09.2013 20:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

waidmannsheil kirjoitti:
heiluri kirjoitti:
Oma vahva veikkaukseni on pyyntipaine...ja kyllä teerenkin saa ampumalla loppumaan...


Tässä olen heilurin kanssa kyllä osittain samoilla linjoilla. Jos metsästysseuran porukka/valtion mailla pörräävät tietävät missä on ns. pelipaikat teerien soitimien osalta ja metsojen syönnöshaavat, niin muutamassa vuodessa tekee varmasti pahaa jälkeä.

Soidin kuolee ja linnut siirtyvät alueelle missä on vähemmän metsästyspainetta. Toki soitimelle aina ilmestyy varmasti jokin kukko, mikäli paikka on tyhjä, mutta jos sekin heti päätyy pataan/pedon kynsiin, niin taas on soidin tyhjänään.

Alueella missä lintuja on tiheydeltään heikosti ja paljon metsästyspainetta, voidaan osin varmasti puhua myös ampumalla loppumisesta.

Itse muutama vuosi sitten huomasin, kun aloin metsästää yksityisen maanomistajan mailla pyitä, missä kukaan ei aiemmin ollut niitä metsästänyt, että pyyt olivat todella "tyhmiä". Hyppivät vaan oksille ja niitä sai sitten siitä tiputella repullisen. Ensimmäisenä vuonna syötiin siis viikonloppuna usein pyypaistia. Toisena vuonna kanta oli kuitenkin jo taantunut, ja huomasi että hieman linnut olivat siirtyneet ja olivat muuttuneet "fiksuimmiksi". Kyseisenä vuonna vaan muutama pyy. Tänä vuonna lintuja on toki taas runsaasti, mutta edelleen linnut taas hieman siirtyneet luomastani metsästyspaineesta johtuen, ja eivät enää hypi oksille niin hanakasti kuin muutama vuosi sitten.

Nyt siis pitää omaltakin osalta pitää jäitä hatussa, kanta elinvoimaisena, ja varoa antamasta alueelle liian suurta metsästyspainetta, jotta tulevina vuosinakin saa nauttia pyypaisteista!


Olen ihan samoilla linjoilla. Seuran metsästysalueet ovat reilusti alle 10t ha. Lintuja on ollut muutaman viime vuonna hyvin, mutta kyllä ne paikat joissa linnut majailevat ovat yhden käden sormilla laskettu. Eikä siinä vähänkään taitoa ja aktiivisuutta osoittava erämies kauhean montaa vuotta tarvitse oppiakseen lintujen paikat ja käytökset noin suht koht hyvin. Jos tuolla kävelisi pomppulintuja ampumassa enempikin ukkoja, niin olen varma että hyvin nopeasti taantuisi tämän alueen kannat. Onneksi linnustajia suht vähän. On mielestäni erittäin antoisaa huomata, että joka reissulla (kun on paikat opiskellut) pääsee havaitsemaan niin metsoja, teeriä kuin pyitäkin. Seurassa on mielestäni fiksu muutaman linnun kiintiökin, joka varmistaa kantojen kestävän kehityksen tällä metsästyspaineella. Ja voihan sitä painottaa lihanhimoissaan saalispainetta selvästi suurempi lukumääräisiin sorsa- ja kyyhkykantoihin. Lisäksi kohta alkaa valumaan hanhien muuttoparvet, joista voi yrittää jonkun paistin pöytään saada.

Kyllä minulla ainakin tuo himo päästä metsälle on kova joka päivä näin syksyisin, melkeen ympäri vuoden. Mutta ihan hyvin siellä kelpaa keräillä marjoja tai sieniä, kalastaa, valokuvata tai vain kulkea ja nauttia luonnosta.

On noita paljon linturikkaampia ja isoja alueita, joilla metsästyspaine ei ole kummoinen. Sieltä varmana sietää usemman linnun poimia syksyn mittaan, mutta tulisi pyrkiä ymmärtämään muiden erilaisia olouhteita ja näkökantoja asiaan.

http://www.epaper.fi/pub/riista/?issue=201305&lang=fi

Mielestäni viime Metsästäjä-lehdessä sivulla 16 olleet eettiset ohjeet on oikein hyvät.
_________________
Joskus joutsenetkin näyttävät kurjilta...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Känkkäränkkä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Lok 2011
Viestejä: 110
Paikkakunta: Pohjois-savo

LähetäLähetetty: 23.09.2013 21:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="waidmannsheil"]
heiluri kirjoitti:
quote]


Itse muutama vuosi sitten huomasin, kun aloin metsästää yksityisen maanomistajan mailla pyitä, missä kukaan ei aiemmin ollut niitä metsästänyt, että pyyt olivat todella "tyhmiä". Hyppivät vaan oksille ja niitä sai sitten siitä tiputella repullisen. Ensimmäisenä vuonna syötiin siis viikonloppuna usein pyypaistia. Toisena vuonna kanta oli kuitenkin jo taantunut, ja huomasi että hieman linnut olivat siirtyneet ja olivat muuttuneet "fiksuimmiksi". Kyseisenä vuonna vaan muutama pyy. Tänä vuonna lintuja on toki taas runsaasti, mutta edelleen linnut taas hieman siirtyneet luomastani metsästyspaineesta johtuen, ja eivät enää hypi oksille niin hanakasti kuin muutama vuosi sitten.

Nyt siis pitää omaltakin osalta pitää jäitä hatussa, kanta elinvoimaisena, ja varoa antamasta alueelle liian suurta metsästyspainetta, jotta tulevina vuosinakin saa nauttia pyypaisteista!


Olen huomannut itse ihan saman asian. Mulla on pieni muutaman sadan hehtaarin kokoinen palsta ja maanomistajien lupa käydä mettällä. Se on mukavaa pyyaluetta jossa lintua oli muutama vuosi sitten todella paljon kun metsästelyn aloitin. En ole vuosittain ampunut sieltä kuin muutamia lintuja, mutta tuntuu että vuosi vuodelta ne on vaikeampia löytää. Ollaan kaverin kanssa ihastututtu pillittelyjahtiin ja vuosittain käydään alueella viikonloppu viettämässä tarkoituksena saada kaksi pyytä, että lauantai-iltana voidaan kokata niistä hyvät eväät. 99% varmuudella siellä ei muita metsästäjiä käy. Tänä vuonna sienestelyreissuilla on ollut vaikeata saada pyihin siellä edes kontaktia pillillä. Saa nähdä saadaanko parin viikon kuluttua tirppoja pataan
_________________
Elä ammu, se on kaakana!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35106

LähetäLähetetty: 23.09.2013 21:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin,tämän illlan reissulla löytyi jokunen teerikin,aika harvassa vain näkyvät olevan,parikin mustaa Mettoa tuli potkittua liikkeelle mutta se onkin noissa maissa helppoa,pari vanhempa asumalintua,ihme ja kumma vielä hengissä.

Hiukan OT;mutta vielä ehti järvellekkin hämärähyssyn viettoon kun tuli komea auringonlasku,sorsaa oli mutta harmittavasti kumpikin kattaus lähti turhan kaukaa.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ruoskaaaa



Liittynyt: 07 Huh 2013
Viestejä: 6

LähetäLähetetty: 23.09.2013 21:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli käytyä sunnuntaina ensimmäistä kertaa tälle kaudelle heittämässä 10 km lenkki metsässä. Positiivista oli, että hirvikärpäsiä oli todellla vähän 10-20 koko reissulla. Yleensä vältän metsää alkusyksystä edellä mainitusta syystä, mutta tuli kumminkin lähdettyä.

Tulihan tuolla lenkillä nähtyä 4-5 pyytä ja varmuudella 4 eri metsoa joista yhtä samaa pääsin yrittämään 4 eri kertaan, mutta ei päästänyt vaan tarpeeksi lähelle, jotta olisi voinut kokeilla. Yhtään teertä en nähnyt, mutta ei tullut käveltyäkään mitään taimikon laitoja vaan metso oli saalislistalla pelkästään.

Tässä on nyt aloituksesta asti ollut molempina viikonloppuina aamuisin järkyttävä sumu, joka hälvenee vasta 9-10 tienoilla. Niin keskiviikko aamuksi on luvannut pakkasta ja tuolloin jos mahdollista niin käyn vakipaikalla turvetuotantoalueella kippaamaamassa kiväärillä 1-2 vanhaa teertä. Tulee myös töiden puolesta liikuttua paljon hiekkateillä ja täällä ainakin poikueet ovat vieläkin niiden varrella pitkin päivää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jussijänismies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2005
Viestejä: 2606
Paikkakunta: Hallan Aroilla...

LähetäLähetetty: 23.09.2013 22:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taskinen on kirjotellut ihtesä niin ristiin täällä ettei sen juttuja voi oikein vakavasti ottaa Rolling Eyes Se siitä..

Lintua tuntuu olevan erittäin vaihtelevasti, paikoin huippuhyvin, paikoin ei mitään. Alkukesän pakkasyö ja siitä johtuva marjakato ainakin paikallisesti vaikuttaa, eli missää marjaa, siellä lintua. Todellinen tilanne nähdään kun ilmat alkaa kunnolla kylmetä. Itse en ole huolissaan etteikö lintua ole. Viimevuonna ei onnistunut poikueet yhtään ja lintua oli hyvin, tänä vuonna poikueet on onnistuneet paikoin todella hyvin, joten eiköhän sitä siivekästä jossain ole..
_________________
Jussa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 74, 75, 76  Seuraava
Sivu 21 Yht. 76

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com