Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 31.08.2013 22:52 Viestin aihe: |
|
|
Oli muuten hauska jälkikäsittelytapahtuma tänään kun syöskentelin hirvitortillan keralla chilejä. Olen yleensä naukannut yhden tortillan kanssa puolenkymmentä Bolivian Rainbowta suoraan puskasta niin että haukkaan vaan kantaa myöten. Tänään vaimo toi äidillään kasvatuksessa olleesta pensaasta tätä samaista lajiketta pussillisen. Vanhaan tahtiin vetelin ja kyllähän oli muuten poltetta paljon enemmän kuin meillä kasvatetuissa! Taitaa anoppi olla kasveille aika äkäinen akka kun niin väkevää tuli... Samoista siemenistä meillä idätettyjä ja taimeksi saatettuja on nuo pensaat kummassakin huushollissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 01.09.2013 08:41 Viestin aihe: |
|
|
Tuli eilen perattua puskasta loput punaset pois ja vähän karsittua puskaa.
Muutama oksa piti vielä jättää pitkäks kun kantoivat hedelmää:
Tuossa sitten saalista jo aika kuivana:
Tuokin puska kantaa ihan kunnon kokoisia podeja ja niistä olis sitten jossain vaiheessa tarkoitus parista jatkaa tätä harrastusta taas kevättalvella:
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 02.09.2013 18:50 Viestin aihe: |
|
|
Montako chiliä tuohon määrään täytyy kuivattaa ja jauhaa?
Äkkiseltään näyttäisi olevan koko vuoden chilirouhe annos, vai riittääkö? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 02.09.2013 20:25 Viestin aihe: |
|
|
Hammastikunpäällä annostelu on minulle uusi asia...lienee jotain miljoona x tulisempaa kuin habanero
Kuinka kauan olet kasvattanut chilejä?
Söin ensimmäisen kunnolla tulisen annokseni vuonna 1987, nyt haluaisin testeta samaa tulisuutta..onko se enää tulista. Habanero + 10 tuntuu suunmukaiselta hyppyselliseninä. Eli ovatko nämä tulisuudet menneet eteenpäin vuosien saatossa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
Lähetetty: 03.09.2013 16:18 Viestin aihe: |
|
|
Glen Scanlan kirjoitti: | Hammastikunpäällä annostelu on minulle uusi asia...lienee jotain miljoona x tulisempaa kuin habanero
Kuinka kauan olet kasvattanut chilejä?
Söin ensimmäisen kunnolla tulisen annokseni vuonna 1987, nyt haluaisin testeta samaa tulisuutta..onko se enää tulista. Habanero + 10 tuntuu suunmukaiselta hyppyselliseninä. Eli ovatko nämä tulisuudet menneet eteenpäin vuosien saatossa? |
Tohon vielä lisäyksenä että toi morish on muutamana vuonna valittu tulisimmaksi mutta luokitellaan habaneron kanssa samaan luokkaan.Toi hammastikku annostus on tullut mulle siitä yksinkertaisesta syystä että chiliä tulee laitettua lähes ruokaan kuin ruokaan,mutta kaikkiin ei vaan liika tulisuus sovi vaan peittää ruoan muut hyvät maut alleen,elikkä kohtuus kaikessa. _________________ https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2224 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 03.09.2013 21:27 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | Oli muuten hauska jälkikäsittelytapahtuma tänään kun syöskentelin hirvitortillan keralla chilejä. Olen yleensä naukannut yhden tortillan kanssa puolenkymmentä Bolivian Rainbowta suoraan puskasta niin että haukkaan vaan kantaa myöten. Tänään vaimo toi äidillään kasvatuksessa olleesta pensaasta tätä samaista lajiketta pussillisen. Vanhaan tahtiin vetelin ja kyllähän oli muuten poltetta paljon enemmän kuin meillä kasvatetuissa! Taitaa anoppi olla kasveille aika äkäinen akka kun niin väkevää tuli... Samoista siemenistä meillä idätettyjä ja taimeksi saatettuja on nuo pensaat kummassakin huushollissa. |
Anoppis on rääkänny sitä kasvia. Mulla on yks puska kuoleman kielissä ollu koko kesän. Jumaleissön ku on tulisia! Annoin kaverille yhden tuoreeltaan, niin kyllä se vaan isokin mies näköjään itkee... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
Lähetetty: 05.09.2013 11:24 Viestin aihe: |
|
|
Nämä on sitten koe maistettu ja täydet 10 pistettä!Vastuksen alla kun käytti niin chilit hiukka kypsy ja sai sellaista makeutta.Siihen etikan hapokkuus,ja chilin tulisuus,aivan helvetin hyvää!Keitinliemeen laitoin kourallisen mustaherukan lehtiä jotka sitten otin pois ennen purkitusta(makua antoi näinkin todella hyvin)Lisäksi sokeria ja vähän piparjuurta.Kannattaa ehdottomasti kokeilla.Sinapinsiemeniäkin laitoin. _________________ https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 10.09.2013 18:42 Viestin aihe: |
|
|
Ei nämä omat tuoreet chilit aiheuta mitään, mutta joku 100% Pain -kastike kyllä aiheuttaa tuntemuksia kautta koko ruuansulatuskanavan matkallaan isoon luuriin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
noniin Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Hel 2005 Viestejä: 975
|
Lähetetty: 10.09.2013 21:10 Viestin aihe: |
|
|
Sulla on liian mietoja chilejä.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 10.09.2013 21:51 Viestin aihe: |
|
|
Mietoja on. Mutta hyviä. Äkäsemmistä ei ole tuo kasvattaja vielä saanut satoa. Suuresta mietoudestaan huolimatta on tämän hetken lemppari ehdottomasti Bolivian Rainbow. Niitä voi tavallinenkin jantteri popsia kuin karkkia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
noniin Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Hel 2005 Viestejä: 975
|
Lähetetty: 11.09.2013 08:55 Viestin aihe: |
|
|
Bolivian rainbow on mielestäni vain sisustus chili. Mutta toki syötävä. Kaikki chilit ovat turvallisia syödä niin raakana kuin kypsänä. Chinenset lajikkeina ovat minusta parhaita, habaneroa yms.. riittää pienikin määrä tuomaan mukavan hedelmäisen maun ja poltteen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|