Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
Lähetetty: 06.07.2013 21:59 Viestin aihe: |
|
|
Hirven ulkofilettä,kasvisvartaita joissa herrkusieniä,paprikaa,kesäkurpitsaa,sipulia,maissia.Vartaille valeluun itse tehtyä barbecue kastiketta.Fileissä pelkästään mustapippuri ja suola.File pihvit leikkasin noin 2,5cm paksuiksi jotka sitten nuijin noin 1cm paksuiksi.Hiili grillillä noin 1.5minsaa puoliltaan.
Ja jos grillaatte hiiligrilillä niin muistakaa että grilli on kuuma,eli pita hiilissä on harmaajapunaisena hiilet hehkuu. _________________ https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 07.07.2013 09:20 Viestin aihe: |
|
|
astalo kirjoitti: | Vartaille valeluun itse tehtyä barbecue kastiketta. |
Kärsiskös kysyä, minkämoista seosta käytät?
Itse alkanut vähän kyllästyä noihin kaupan paksuihin tökötteihin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 07.07.2013 09:22 Viestin aihe: |
|
|
Parilan käsittely tehty. Tiedä sitten, menikö pulkkaan, ainakin tuli rasvaisen oloinen. Vedin lopuksi pintaan sitä "sinappituubirasvaa".
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
Lähetetty: 07.07.2013 12:31 Viestin aihe: |
|
|
Vähän milloin mitäkin.
voita tai margariinia
½ kpl
iso sipuli silputtuna (tai yksi kokonainen pieni)
1 kpl
valkosipulinkynsi silputtuna (tai maun mukaan enemmän - itse käytän yleensä 3)
cayennenpippuria
fariinisokeria tai ruokosokeria
paseerattua tomaattia tai murskaa
1,5 dl
omenaviinietikkaa
1 tl
worcesterkastiketta
Toi on sellainen hyvä pohja,siihen voi lisätä esim porkkanaa,omenaa ym.Keittää hetken ja antaa jäähtyä.Sellaiset puolisen tuntia,että siitä tulee siirappista. _________________ https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1546 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 07.07.2013 14:56 Viestin aihe: |
|
|
Vietnamilainen ruoka on tulista ja hiivatinherkullista (kuten koko indokiinan alueen ruoka) siispä...
Grillikylkeä Vietnamilaisittain
Porsaan kylkeä n 2kg+ mausteseos marinadiksi sitruunankuorta rastettuna, 4 valkosipulin kynttä silputtuna, 2 salotttisipulia silputtuna, pala tuoretta inkiväriä(n 5cm),2-6 thaichiliä tai jalopenoa, 3rkl sokeria, 3 tl korianteria, 1 tl rouhittua mustaapippuria, 3rkl aasialaista kalakastiketta ti soija, 3rkl sitruunamehua, 3/4 dl kasvisöljyä...
Anna maustua 6-12h. Grillaa epäsuoralla tulella noin 1½ tunti (Hiilokset kahtapuolen kyjystä ja tiputusastia kyljyksen alla) _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1546 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
Lähetetty: 07.07.2013 17:06 Viestin aihe: |
|
|
wildmind kirjoitti: | Vietnamilainen ruoka on tulista ja hiivatinherkullista (kuten koko indokiinan alueen ruoka) siispä...
Grillikylkeä Vietnamilaisittain
Porsaan kylkeä n 2kg+ mausteseos marinadiksi sitruunankuorta rastettuna, 4 valkosipulin kynttä silputtuna, 2 salotttisipulia silputtuna, pala tuoretta inkiväriä(n 5cm),2-6 thaichiliä tai jalopenoa, 3rkl sokeria, 3 tl korianteria, 1 tl rouhittua mustaapippuria, 3rkl aasialaista kalakastiketta ti soija, 3rkl sitruunamehua, 3/4 dl kasvisöljyä...
Anna maustua 6-12h. Grillaa epäsuoralla tulella noin 1½ tunti (Hiilokset kahtapuolen kyjystä ja tiputusastia kyljyksen alla) |
Kyllä tuolla suunnallamaut on kohillaan.Vastaavaa olen tehnyt silleen lähes samoilla mausteilla että olen keittänyt kylkipalan,näin sitä ei kokonaan tarvitse kypsentää grillissä ja liha on mehukkaampaa. _________________ https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 08.07.2013 07:57 Viestin aihe: |
|
|
astalo kirjoitti: | Vähän milloin mitäkin.
voita tai margariinia
...
|
Oletko päätynyt empiiristen kokeiden perusteella käyttämään voita tai margariiniä, etkä öljyä? Itse olen aika lailla sen kummempia miettimättä käyttänyt öljyä omien sivelykastikkeiden pohjana. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 08.07.2013 08:02 Viestin aihe: |
|
|
Onko muuallapäin muuten sitä "ongelmaa", että kaupasta löytyy noita "konekivääriluita", muttei paahtokylkeä enää lainkaan "raakana"?
Käytiin siinä Krookan meripäivillä ja paikallisesta K-kaupasta paahtokylkeä kyllä löytyi ja kuulemma löytyy jatkossakin. Pitihän sitä ottaa kokeeksi. Ei tauon jälkeen yhtään huonompaa grillattavaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 08.07.2013 08:42 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Onko muuallapäin muuten sitä "ongelmaa", että kaupasta löytyy noita "konekivääriluita", muttei paahtokylkeä enää lainkaan "raakana"?
. |
Ennemminkin tuntuu että toisin päin. Etelässä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
Lähetetty: 08.07.2013 08:57 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | astalo kirjoitti: | Vähän milloin mitäkin.
voita tai margariinia
...
|
Oletko päätynyt empiiristen kokeiden perusteella käyttämään voita tai margariiniä, etkä öljyä? Itse olen aika lailla sen kummempia miettimättä käyttänyt öljyä omien sivelykastikkeiden pohjana. |
En kun vaan muistelin viimeistä kertaa kun öljy loppui Öljy käy erittäin hyvin.Nyt kun muistelenniin HPkastiketta olen pikku lorauksen pistänyt.Varsi selleri on myös hyvää. _________________ https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Stance Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Kes 2007 Viestejä: 701 Paikkakunta: Etelä
|
Lähetetty: 08.07.2013 20:47 Viestin aihe: |
|
|
astalo kirjoitti: | varsinkin tuo entrecote on varmaankin parasta lihaamitä grillata voi. |
Samaa mieltä, siinä on riittävästi sidekudosta ja rasvaa grilliin. _________________ Sovittiin seisojan kanssa työnjaosta: se käyttää nenäänsä ja minä haulikkoa. Näin yhteiselo on leppoisampaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 13.07.2013 20:04 Viestin aihe: |
|
|
Välillä meillä perheessä herää kysymys, miksi terassillamme on kolme grilliä? Vakiovastaukseni on, että tarvitsen niitä. Selittely on kuitenkin aina selittelyä, niinpä päätin kerralla osoittaa kaikki kolme tarpeellisiksi. Tein siis täyden grilliaterian jälkiruokineen kolmella grillillä. Koko aterian kantavaksi teemaksi valitsin luonteikkaan ystäväni, Jack Daniel’s -viskin.
Kokosin siis ateriaksi viskisavustettua hirven paistia, grillattua villisikaviskimakkaraa, viskismetanakastiketta grillattujen bataattien kanssa ja jälkiruoaksi grillissä paistettuja pannukakkuja viskijäätelöllä ja kuusenkerkkäsiirapilla.
Reseptit löytyvät blogistani. _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
Lähetetty: 13.07.2013 20:28 Viestin aihe: |
|
|
Minä taas juuri otin pois pallogrillistä.kokonaisen broilerin.
Marinaadissa oli:tölkki dr Pepper juomaa,10 valkosipulin kynsiä,2 kokonaista habaneroa,ruiskaus ketsuppia,raastettu sipulin puolikas,raastettua persiliaa ja korianteria,pari tl merisuolaa.Kokonainen broiskun halkaisin ja yön yli oli tuossa litkussa.Aamulla lisäsin marinadiin lisää tavaraa jonka ensin tein pieneen astiaan,4rkl hunajaa,2rkldijon sinappia,2rkl tuoretta inkivääriä,2rkl appelsiinin ja limen kuorta.Sähköuunissa ensin astiassa jossa kansi175c 1/2tuntia ja loput kuumassa grillissä ja pinta kauniin ruskeaksi.Lisukkeena cole slaw salaatti ja viher salaatti.Herkullista oli ja otsa kivasti hikoili.
_________________ https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 20.07.2013 16:30 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | astalo kirjoitti: | Vartaille valeluun itse tehtyä barbecue kastiketta. |
Kärsiskös kysyä, minkämoista seosta käytät?
Itse alkanut vähän kyllästyä noihin kaupan paksuihin tökötteihin. |
Esim food.com löytyy riittävä määrä reseptejä. Samalla tulee muitakin hyviä visioita. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|