Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1314 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 11.06.2013 16:47 Viestin aihe: |
|
|
Lahtiselle isompi on paree voihan siinä grillata vaikka yhden makkaan.
Olin ostamassa Weberin 57cm grilliä mutta kun löysin pari valurautapataa niin nuukuus iski. Kävin kaupassa kattelemassa weberiä sillä silmällä, vähän ritilä malleja ja arinan ja grillausritilän välimatkaa.
Ei kun hommiin.
Vuosia sitten oli riihimäen erämessuilla myytäväna valurautapadoista tehtyjä grillejä, weberit oli niihin nähden halpoja. 800€ kait. _________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 11.06.2013 17:10 Viestin aihe: |
|
|
Sepä se, jos taitoa löytyy ja osat saa jostain käsiinsä niin kyllähän tollaisella kelpaa varmasti grillata. Mutta tosiaan jos lähdet ostamaan jonkun toisen valmistamaa tai teetät sellaisen niin tulee tollainen sarjatuotantoweberi taatusti halvemmaksi... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 11.06.2013 23:40 Viestin aihe: |
|
|
Fspitz kirjoitti: | Lahtiselle isompi on paree voihan siinä grillata vaikka yhden makkaan.
Olin ostamassa Weberin 57cm grilliä mutta kun löysin pari valurautapataa niin nuukuus iski. Kävin kaupassa kattelemassa weberiä sillä silmällä, vähän ritilä malleja ja arinan ja grillausritilän välimatkaa.
Ei kun hommiin.
Vuosia sitten oli riihimäen erämessuilla myytäväna valurautapadoista tehtyjä grillejä, weberit oli niihin nähden halpoja. 800€ kait. |
Minkälaisia? Onko laittaa kuvia? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Pena| Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 09 Mar 2008 Viestejä: 45 Paikkakunta: Vantaa
|
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21364 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 12.06.2013 09:09 Viestin aihe: |
|
|
Kävin Gigantissa kurkkaamassa tommoista 57cm Weberiä. Pakko sanoa, että kuuppa on kyllä "aika iso".
Haukkaako tuommoinen säkin hiiliä per lämmityskerta? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 12.06.2013 12:00 Viestin aihe: |
|
|
Hiilimäärähän määritellään grillattavan ruuan määrän mukaan, ei laitteiston koon. Toki epäsuorassa grillauksessa halutun lämpötilan saavuttaminen tulee peliin mukaan, mutta tämä ei liene ongelma pallogrillissä. Kun hiilet vielä ruokien valmistuttua sammuttaa estämällä ilmansaannin, riittää kun seuraavalla kerralla vain vähän lisää että hiillos toimii. Toki kannattaa antaa lopuksi hiilten vielä hehkua että ei jää kastikkeita tai ruuantähteitä seuraavalle kerralle käryämään.
Vai onko Weberin hiiliarina niin harva että hiilet jo vähän pienentyneenä putoavat pois ja jäävät osittain hyödyntämättä?
nimim. Itara |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 12.06.2013 12:49 Viestin aihe: |
|
|
Pari vuotta sitten tuli hommattu kuvan mukainen grilli, tosin vain halkoja siinä käyttänyt, en valmiita hiiliä. Aivan hyvin liha ottanut väriä. Halkaisija 80cm.
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21364 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 12.06.2013 14:23 Viestin aihe: |
|
|
Hommasin kanssa tota hikkoripuuta uteliasuuttani:
Alunperinhän tuli grilli uusittua vanhan palvelijan liiallisen savuttamisen takia. Ja nyt tuli hommattua savustuslastuja uuteen grilliin .
Tuossa lastupussissa oli muuten ohjeena laittaa kuivat lastut foliolle, ja sitte kääntää nyytti kiinni ja tökkiä haarukalla yläpintaan reikiä. Ainakin joissain ohjeissa on noita lastuja neuvottu liottamaankin. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 12.06.2013 23:21 Viestin aihe: |
|
|
Viikonloppuna grillailin kalan savustuksen ohella ja kyytipojaksi herkkusieniä, paprikaa, sipulia ja tomaatteja. Pilkoin sopiviksi paloiksi, sekottelin niihin kulhossa öljyä ja mausteita, chiliä ym. Sitten grilliin, ja hyvää tuli! |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 13.06.2013 00:02 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Hommasin kanssa tota hikkoripuuta uteliasuuttani:
Alunperinhän tuli grilli uusittua vanhan palvelijan liiallisen savuttamisen takia. Ja nyt tuli hommattua savustuslastuja uuteen grilliin .
Tuossa lastupussissa oli muuten ohjeena laittaa kuivat lastut foliolle, ja sitte kääntää nyytti kiinni ja tökkiä haarukalla yläpintaan reikiä. Ainakin joissain ohjeissa on noita lastuja neuvottu liottamaankin. |
Itse olen laittanut foliovuokaan ja kanneksi foliota pari kerrosta johon teen reikiä. Olen liottanut ne, mutta en tiedä savuttaako ne sen paremmin ja pidempään. Ainakin menee paljon kauemmin ennen kuin ne alkaa savuamaan.. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
Lähetetty: 15.06.2013 16:24 Viestin aihe: |
|
|
Tuli tuossa pari viikkoo sitten purnauspalstalla purnattua,kun ei täällä Oulujärven rannalla kaupoista saa lahnaa.Tilasin sitten paikalliselta kalastajalta 1,5kg lahnan ja sen savustin.20v taukoa kun edellisen kerran olen lahnaa syönyt.On se harmi ettei nykyaikana arvosteta noita ennen niin tavallisia roskakaloja.Maku on aivan pirun maukas.sen lisukkeena uusia pottuja keitettynä ja voissa ja tillissä pyöritettynä.Lisäksi kunnon viher salaatti omista tarpeista,paitsi tomaatti.Kermaviili kastike sitruunamehulla,tillillä,ruohosipulilla ja ripauksella mustapippuria suolaa ja sokeria.Oli hyvää! _________________ https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 15.06.2013 17:59 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: |
Tuossa lastupussissa oli muuten ohjeena laittaa kuivat lastut foliolle, ja sitte kääntää nyytti kiinni ja tökkiä haarukalla yläpintaan reikiä. Ainakin joissain ohjeissa on noita lastuja neuvottu liottamaankin. |
Millä, vai Whiskylläkö? Nyt herahti vesi kielelle...  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
 |
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1568 Paikkakunta: Merijärvi, Tampere
|
Lähetetty: 15.06.2013 22:14 Viestin aihe: |
|
|
Lahna on tosiaan vähän hemmetin hyvä kala... Suotta väheksyvät...
Savukalan yksi parhaita... Oma suosikkini myös uunikalana (Hedelmäinen uunilahna,,,nammmmm)
Grillissä tänä keväänä jalostettu haukifileitä... Fileen päälle suolaa, valkopippuria,tilliä,valkosipulia, chiliä, tuoretta basilikaa... muutama voinokare tai öljyä... ritilälle alumiinifoliota, ei tartu nahka kii ja voi taitella reunat ettei turhaa valu nesteet... On hemmetin hyvää
Tekipä sitten sillä 57cm weberillä maaseutuasunnolla tai mansesterissa partsin sähkösellaisella  _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|