Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Snellu Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Tou 2011 Viestejä: 62
|
Lähetetty: 28.03.2013 14:54 Viestin aihe: Merimetsojen linnustus |
|
|
Onko jollain kokemusta merimetsojen linnustuksesta?
Mikä olisi paras tapa?
Lihahan on vastoin yleistä käsitystä herkullista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
lanc Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Syy 2012 Viestejä: 28
|
Lähetetty: 30.03.2013 23:37 Viestin aihe: Re: Merimetsojen linnustus |
|
|
Snellu kirjoitti: | Onko jollain kokemusta merimetsojen linnustuksesta?
Mikä olisi paras tapa?
Lihahan on vastoin yleistä käsitystä herkullista. |
Ruotsissa tullut pyydettyä ihan tarkoituksella kerran. koiran ruuan sekkaan sitä siellä jauhettiin, tosin ei kuulemma kaikille koirille kelvannu..
Veikkaan vaan että resepti tuolle on seuraava:
-puoli pakettia voita pannulle ja pyöritellään nopeasti molemmin puolin
-reilusti suolaa
-lihat vuokaan, lisää suolaa, litra kermaa päälle ja uuniin 125 ast. 3 tuntia.
Jo vain maistuu!
Samalla tapaa voi tehdä hyvää ruokaa vanhoista huopavuorikumisaappaiden pohjallisista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snellu Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Tou 2011 Viestejä: 62
|
Lähetetty: 07.04.2013 15:36 Viestin aihe: |
|
|
Ja tässä resepti valitettavasti ruåtsiksi, mutta voin sen myös kääntää, jos kiinnostusta on:Flå skarven, skär ut bröstbitarna och låren. Ta noga bort allt fett och låt köttet dra i vatten över nattten. Gnid in bitarna med salt, vitpeppar och grillkrydda. Bryn bitarna i gryta och slå sedan på litet vatten. Stek under lock cirka två timmar för ungfågel, något längre för gammal fågel. Lägg i en medelstor morot hackad i bitar samt en knippa persilja. Ös skyn över bitarna lite då och då under hela stektiden. Såsen lagar du med lite vetemjöl som bryns i smör, späd med stekskyn och grädde, smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, sås och grönsallad. Drick ett gott rödvin till.
Ja jos ei satu pitämään riistan mausta, niin kaupasta saa halvalla makkaraa ja broileria! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
lanc Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Syy 2012 Viestejä: 28
|
Lähetetty: 21.04.2013 21:33 Viestin aihe: |
|
|
Snellu kirjoitti: | Ja tässä resepti valitettavasti ruåtsiksi, mutta voin sen myös kääntää, jos kiinnostusta on:Flå skarven, skär ut bröstbitarna och låren. Ta noga bort allt fett och låt köttet dra i vatten över nattten. Gnid in bitarna med salt, vitpeppar och grillkrydda. Bryn bitarna i gryta och slå sedan på litet vatten. Stek under lock cirka två timmar för ungfågel, något längre för gammal fågel. Lägg i en medelstor morot hackad i bitar samt en knippa persilja. Ös skyn över bitarna lite då och då under hela stektiden. Såsen lagar du med lite vetemjöl som bryns i smör, späd med stekskyn och grädde, smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, sås och grönsallad. Drick ett gott rödvin till.
Ja jos ei satu pitämään riistan mausta, niin kaupasta saa halvalla makkaraa ja broileria! |
Kyllä tuo mainitsemasi resepti on kanssa sitä luokkaa joka toimii kohtuudella vaikka hikisiin boksereihin.
Siis riistan maku on säilytettävä ruuan laitossa, ehdottomasti. Merimetso vaan on tuollainen ihmeellinen, hapansilakanmakuinen kummitus joka ei mielestäni ole riistaa ollenkaan. Haittalintu kuten esim. varis. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
simppeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2008 Viestejä: 1643
|
Lähetetty: 21.04.2013 21:53 Viestin aihe: |
|
|
Eikös täällä foorumilla ollu jossain juttua että ne ruattalaaset syö sitä varistakin, keväällä, jossakin ravintolassa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tapmar Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2006 Viestejä: 2712 Paikkakunta: polulla
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
simppeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2008 Viestejä: 1643
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Toppu Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2009 Viestejä: 707 Paikkakunta: Kaksoissola
|
Lähetetty: 21.04.2013 22:48 Viestin aihe: |
|
|
Se mikä ei tapa, vahvistaa. Merimettoa ku syöö nii kasvaa voiman määrä. _________________ Panoksia, Paljo!
http://mrkonepaja.blogspot.fi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snellu Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Tou 2011 Viestejä: 62
|
Lähetetty: 22.04.2013 13:54 Viestin aihe: |
|
|
lanc kirjoitti: | Snellu kirjoitti: | Ja tässä resepti valitettavasti ruåtsiksi, mutta voin sen myös kääntää, jos kiinnostusta on:Flå skarven, skär ut bröstbitarna och låren. Ta noga bort allt fett och låt köttet dra i vatten över nattten. Gnid in bitarna med salt, vitpeppar och grillkrydda. Bryn bitarna i gryta och slå sedan på litet vatten. Stek under lock cirka två timmar för ungfågel, något längre för gammal fågel. Lägg i en medelstor morot hackad i bitar samt en knippa persilja. Ös skyn över bitarna lite då och då under hela stektiden. Såsen lagar du med lite vetemjöl som bryns i smör, späd med stekskyn och grädde, smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, sås och grönsallad. Drick ett gott rödvin till.
Ja jos ei satu pitämään riistan mausta, niin kaupasta saa halvalla makkaraa ja broileria! |
Kyllä tuo mainitsemasi resepti on kanssa sitä luokkaa joka toimii kohtuudella vaikka hikisiin boksereihin.
Siis riistan maku on säilytettävä ruuan laitossa, ehdottomasti. Merimetso vaan on tuollainen ihmeellinen, hapansilakanmakuinen kummitus joka ei mielestäni ole riistaa ollenkaan. Haittalintu kuten esim. varis. |
Ilmeisesti ei muutkaan merilinnut maistu kirjoittaneelle? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
lanc Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Syy 2012 Viestejä: 28
|
Lähetetty: 01.05.2013 22:34 Viestin aihe: |
|
|
Snellu kirjoitti: | lanc kirjoitti: | Snellu kirjoitti: | Ja tässä resepti valitettavasti ruåtsiksi, mutta voin sen myös kääntää, jos kiinnostusta on:Flå skarven, skär ut bröstbitarna och låren. Ta noga bort allt fett och låt köttet dra i vatten över nattten. Gnid in bitarna med salt, vitpeppar och grillkrydda. Bryn bitarna i gryta och slå sedan på litet vatten. Stek under lock cirka två timmar för ungfågel, något längre för gammal fågel. Lägg i en medelstor morot hackad i bitar samt en knippa persilja. Ös skyn över bitarna lite då och då under hela stektiden. Såsen lagar du med lite vetemjöl som bryns i smör, späd med stekskyn och grädde, smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, sås och grönsallad. Drick ett gott rödvin till.
Ja jos ei satu pitämään riistan mausta, niin kaupasta saa halvalla makkaraa ja broileria! |
Kyllä tuo mainitsemasi resepti on kanssa sitä luokkaa joka toimii kohtuudella vaikka hikisiin boksereihin.
Siis riistan maku on säilytettävä ruuan laitossa, ehdottomasti. Merimetso vaan on tuollainen ihmeellinen, hapansilakanmakuinen kummitus joka ei mielestäni ole riistaa ollenkaan. Haittalintu kuten esim. varis. |
Ilmeisesti ei muutkaan merilinnut maistu kirjoittaneelle? |
Juu juu, en eräile syötäväksi pelkkää kalaa (huom. vain kalaa) ravinnokseen käyttäviä merilintuja siistä syystä, että liha on hieman eksoottista. Pelkkä meren maku on hyvä lisäke, sopii esim. merihanhelle. Kalan maku siihen päälle vaan ei oikein millään passaa. Kalaa itsessään tulee käytettyä paljonkin.
Anyway, en todellakaan väitä etteikö merimetsoa voisi syödä kunnon mauntappaja reseptillä valmistettuna.
Rauhoittamattomaksi pesimä-ajan ulkopuolella sen voisi luokitella.. tulisi kyllä pyydettyä ja henk. koht. voin luovuttaa jokaisen syötäväksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Reporetku Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Kes 2004 Viestejä: 1995
|
Lähetetty: 02.05.2013 13:38 Viestin aihe: |
|
|
Niinhän sitä sanotaan, ettei makuasiosita kannata kiistellä. Olen kuitenkin varma siitä, että jonkun oudomman riistan maittamattomuus johtuu lähes pelkästään ennakkoluuloista. "Pelko" uutta kohtaan saa ruoan maistumaan epäilyttävältä tai jopa pahalta. Aivan sama ilmiö kun tarjoaa tavis broileri-/pitza-/hampurilaissyöjälle ihan normaalia riistaruokaa, vaikkapa hirvestä tai metsälinnusta valmistettua. Pahaltahan se maistuu, jos siihen jo lähtökohtaisesti epäileväisesti suhtautuu.
Kumma miten se makuaisti on niin kulttuurisidonnainen. Siinä missä joku eskimo tai vaikkapa norksi pitää harmaalokkia herkkuna, niin "perussuomalaista" jo ajatuskin mokoman kaatopaikkalinnun syömisestä puistattaa. _________________ Käytännöllisyys on kauneutta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
iivariiso Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2007 Viestejä: 6962
|
Lähetetty: 02.05.2013 17:51 Viestin aihe: |
|
|
Makuaisti on paremminkin elintasosidonnainen. Mitä matalampi elintaso sitä paremmin kaikki syötävä menee kurkusta alas. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Reporetku Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Kes 2004 Viestejä: 1995
|
Lähetetty: 03.05.2013 12:32 Viestin aihe: |
|
|
Toki nälkä on paras mauste ja nälänhädässä jotkut ovat valmiita syömään jopa omia lajikumppaneitaan.
Kuitenkin tottumuksilla, ennakkoluuloilla ja mielikuvilla on paljon suurempi merkitys, mikä ruoka maistuu ja mikä ei. Joillakin yksilöillä nämä ennakkoluulojen lukot estävät syömästä jopa äärimmäisessä hädässä ruokaa, joka on aivan tavallista sapuskaa jossain toisessa kulttuurissa. _________________ Käytännöllisyys on kauneutta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
EAn Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Syy 2010 Viestejä: 672 Paikkakunta: Varsinais-Suomi
|
Lähetetty: 03.05.2013 12:47 Viestin aihe: |
|
|
Reporetkun kanssa samaa mieltä mielikuvista. En menisi lyömään vetoa, että tunnistaminen on kovin helppoa liina silmillä.
Merimetsoa en ole vielä maistanut, koskeloa kyllä (hyvää oli, riistalle maistui). Kuka järjestää sokkomakutestin? Ollaanko nopeampia Ravintoketjun huipulla vai Tapiolan takamailla? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|