Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 10.11.2012 11:34 Viestin aihe: |
|
|
Ei noiden teko mitään rakettitiedettä ole ja se maku korvaa sen tekemisen vaivan; mistään valmislaatikosta ei tuunaamallakaan saada samanlaista makuelämystä aikaiseksi.
Aikaahan ne vaatii, mutta kinkun kypsymistä vartoessa ne tekasee jo helposti. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
isoK Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 11 Huh 2010 Viestejä: 47
|
Lähetetty: 10.11.2012 18:24 Viestin aihe: |
|
|
Sen verran on tullut noita Vilperin kokkailuja ihasteltua, että mieli tekisi noita laatikoita itse koittaa. Voisin aattopöhinöissä sitten raportoida, jos jään henkiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
Lähetetty: 10.11.2012 22:15 Viestin aihe: |
|
|
Äitipuoli tekee joulusin punajuurilaatikkoa. Hyvää on ollu sekin. _________________ Syön ammuttua lihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pudejovicky Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Elo 2011 Viestejä: 1433 Paikkakunta: Syrjäinen
|
Lähetetty: 12.11.2012 10:46 Viestin aihe: |
|
|
Kuva ei kylläkään ole meidän joulupöydästä, vaan viime perjantailta.
Savustettu peuran kinkku luuttomana ja jos nyt sen verran aiheeseen, että kelpaisi kyllä joulupöytään, mutta ei sinne asti selviä
Laatikothan ne on olennainen osa, nyt myös se imelletty perunamallinen.
Kairaakin kierompi kun olen lähtökohdiltani, niin ei ole tuttu lapsuudesta, mutta nyt alkaa olla puolet ja puolet elämästä itä-länsi suhteen, niin alkaa tottumaan näihinkin.. Lanttuloora kuitenkin henk koht ylivoimainen ykkönen.
Karjalanpaisti, kinkku, joku savukala, jouluaamuna riisipuuro, rosolli jne.
Nyt parina jouluna ollut savustettu kalkkuna ja sillä savulinjalla mennään edelleen, katotaan minkä lajin edustajalla. Tuo kalkkuna ollut kyllä tajuttoman hyvää ja mureaa lihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 12.11.2012 10:57 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | isoK kirjoitti: |
Kinkun lisäksi valmislaatikot ja kalat vakuumista tai kaupan tiskiltä. |
Itsekin vähän arvuutellut laatikoiden itsetekemistä, vaikka hyviltähän noi Vilperin tekemät näyttää.
Muistaakseni jossain yhteydessä joku kertoi tuommoisten valmislaatikoiden "tuunauksesta", olisiko jollain tuosta parempaa infoa? |
Ei se tekeminen tosiaan kovin haastavaa ole ja palkitsee kyllä. Jos "valmislinjalle" haluaa lähteä niin kaupastahan saa lanttua ja ainakin porkkanaa valmiina soseena jonka sitten maustaa ja lyö kermat/voi niskaan ja sitten vaan uuniin. Ne meidän äitien tekemät Saarioisten valmislaatikot on kyllä täyttä kuraa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 12.11.2012 16:04 Viestin aihe: |
|
|
Perusmeininkiä on harrastettu. Imelletty perunalaatikko on ihan ehdoton mutta kokoperunoitakin tulee laitettua. Muut perheessä suosii kinkunlientä kastikkeena mutta itse laitan aina oikein sipulisen ruskean soosin, ei oikein osaa olla ilman.
Sillisalaatti missä pitää olla omenaa on ehdoton.
Kinkun kanssa jotain hyvää sinappia ja omenahilloa, on muuten erittäin hyvää kinkun kanssa tuo omenahillo, kokeilkaapa.
Tumma olut tai kotikalja, viiniä voi maistella sitten myöhemmin. _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20527 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.11.2012 11:13 Viestin aihe: |
|
|
Nonni, nyt on tuettua paikallista lähiruokapuotia ja alueen lähituottajia, ehkä…
Perheelle vähän joulutraditiota, käytiin koko poppoo lähiruokapuodissa. Laitettiin kinkku tilaukseen ja vähän laatikoita. Kinkku pitäis olla jonkinmoinen luomupossun ja villisian hybridi. Lopputuloksena varmaan yhtä ennalta-arvattava ja toivottu tulos, mitä koirasudet on...
Kilohinnan kuullessani muistelin kyllä, että jahtikaveri taisi kertoa ostaneensa heti puolikkaan possun viimejouluna. Siitä sai kinkun ja paljon muutakin ja läpihintana kilolle jäi varsin maltillinen kustannus. Tosin, jonkin verran tuossakin varmaan jumppaa olisi.
Kun jouluvalmistelut on jo näin hyvässä kaaressa, niin voikin varmaan keskittyä etiketiltään ja mavultaan joulupöytään sopivien oluiden seulontaan.
Mielessä kävi sekin, että miksiköhän aika usein jouluoluiksi valikoituu varsin tummia plaatuja. Nimittäin joku maukas vaalea olutkin saattaisi mätsätä aika hyvin jouluruokien kanssa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 13.11.2012 11:16 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen ei sitten uskaltanut lähteä itse tekemään laatikoita!?? _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tönöttäjä Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2011 Viestejä: 2882 Paikkakunta: K-S
|
Lähetetty: 13.11.2012 11:45 Viestin aihe: |
|
|
Peura-esari kirjoitti: | Jouluna ei meillä laiteta muutakun kunnon jänisjahti ja illalla hervottomat kännit. Risoo muutenkin koko uskovaisten juhla niin rankasti, tai lähinnä se kuinka tavalliset järkevät ihmiset sekoavat täysin kun joulu tulee.. |
+1
Teeripaistin tekis ja sit korkkais jallupullon ja jois ittensä hauskaks.. sitä rataa koko !&%¤#"! joulu ois lusittu. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=A5RgSgQ6BUU |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20527 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.11.2012 12:12 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Lahtinen ei sitten uskaltanut lähteä itse tekemään laatikoita!?? |
Juu. Järkeilin vähän tuota joulunaluksen aikataulutusta ja jouluruokarepertuaaria. Koska kokemusta ei ole, paljonko käytännössä jouluruokien tekeminen käytännössä ottaa, niin niin päätin minimoida riskejä.
Siis siinämielessä, että ottamalla nyt jotain valmiina ja tekemällä jotain itse, homma tuskin menee pahasti persiilleen. Helpompaa se on sitten tulevaisuudessa ujuttaa lisää itsetehtyjä ruokalajeja mukaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 13.11.2012 13:40 Viestin aihe: |
|
|
Harmaata tai punaista pakastekinkkua näyttäisi olevan 3,95 e/kg ja skaalan toisessa päässä tuore luomu 17,85 tai villisika 21,90.
-> on se ostoliha kallista. Mulla meni joulukinkkuun yksi 165 gr accubondi, vähän ruutia ja nalli (hylsyn sain talteen) ja sivusaalina tuli vielä 25 kg muuta villisianlihaa (tosin luineen). |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tvälläri Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 3423 Paikkakunta: Mikämikämaa
|
Lähetetty: 13.11.2012 15:15 Viestin aihe: |
|
|
Jussio: jaa asut ilmeisesti virossa ja yläkerran ikkunasta näkyy possujen ruokintapaikka .
Mikäli et asu niin paljonkos meni bensaan, lupiin, lauttalippuihin, ruokaan ja virvokkeisiin ? _________________ "Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 13.11.2012 15:45 Viestin aihe: |
|
|
Tavallinen kinkku tai kaksi pitää olla ja ne täytyy paistaa tarpeeksi kypsiksi. Sellaisiksi että ne melkein murenee. Vetisiä lötkyjä ei viiti syödä. Mikäpä sen parempaa kuin syödä pari päivää hyviä ruokia ja pelailla jotain hyviä pelejä Täytyy yrittää hommata uusi tietokone ennen joulua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 14.11.2012 09:06 Viestin aihe: |
|
|
Tvälläri kirjoitti: | Jussio: jaa asut ilmeisesti virossa ja yläkerran ikkunasta näkyy possujen ruokintapaikka .
Mikäli et asu niin paljonkos meni bensaan, lupiin, lauttalippuihin, ruokaan ja virvokkeisiin ? |
No olisihan sitä joka tapauksessa Virossa käynyt:D. Fakta lienee se, että Lahtisen tapa hankkia kinkku on kokonaistaloudellisin ellei huomioi vapaa-ajan aiheuttavan aina kustannuksia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20527 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 15.11.2012 15:52 Viestin aihe: |
|
|
Emäntä sanoi, että voisin tässä samalla katsella joulunajaksi jonkun hyvän glögin.
Enhän mä tajunnut, että niitä erimoisia glögejä on Alkon valikoimissa ihan noin tusinatolkulla. Urakka on vasta alkuvaiheessa ja alkaa korventaa jo melkotavalla...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|