Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 12.01.2012 10:39 Viestin aihe: |
|
|
Mitenkä tuo makkara homma onnistuisi todella pienessä mittakaavassa ihan tuollaisella vanhalla käsikäyttöisellä lihamyllyllä ilman mitään erikoissuuttimia?
Eli onnistuisiko kokeilut ihan tekemällä massan sellaisella, ja sullomalla se käsipelissä kuoreen?
Ihan mielenkiinnosta voisi tehdä muutamia pötköjä esim. jänislerssiä tai massekäyrää. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 12.01.2012 16:05 Viestin aihe: |
|
|
Onnistuu. Jos et halua mahdottomasti tumpuloida, niin kannattaa kuitenkin investoida makkarasarveen tai riittävän suureen suppiloon (n.3-5 €). Menee löysä paremmin suoleen kuin pelkin käsi avittaen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kolopesijä Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2006 Viestejä: 2286 Paikkakunta: itä-suomi
|
Lähetetty: 12.01.2012 16:16 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | Menee löysä paremmin suoleen kuin pelkin käsi avittaen. |
anteeksi... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Eräpeikko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2008 Viestejä: 3312 Paikkakunta: Vekkulan puukirkon takana.
|
Lähetetty: 12.01.2012 16:21 Viestin aihe: |
|
|
_________________ Mogens Trolle |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 12.01.2012 17:22 Viestin aihe: |
|
|
kolopesijä kirjoitti: | Lainaus: | Menee löysä paremmin suoleen kuin pelkin käsi avittaen. |
anteeksi... |
Pervous on lukijan silmässä.
Tarkoitin siis makkaramassaa, jonka suoleenlaitossa myllyn suppilo, makkarapurso tai perinteinen makkarasarvi ovat oivia värkkejä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 20.01.2012 08:43 Viestin aihe: |
|
|
http://www.carnivor.se/artgrp/autorecept/ Täss aamutuimaan vähäsen "surfaillu"ja löysin aika mielenkiintoisen sivun just meille jotka on kiinnostun ite makkaranteosta.Alunalkaen haeskelin jus tota "starkultur"jota laitetaan kun tehdään noita lufttorkat makkaroita. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tvälläri Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 3423 Paikkakunta: Mikämikämaa
|
Lähetetty: 21.01.2012 15:52 Viestin aihe: |
|
|
Ite olen väsäillyt makkaraa aika paljonkin. Sen olen oppinut että makkara tulee tehdä massaksi, jauhelihan työntäminen suppilon läpi ei aina (yleensä) riitä. Makkarat halkeilee ja hajoaa mössöks helepommin. Paras lopputulos tulee kun laittaa maustetun jauhelihan esim monitoimikoneeseen pullataikinaveivarin (en tiiä oikiaa nimeä se käppyrä metallivispiläsysteemi kuitseki) käsiteltäväksi niin että tulee ihan semmosta hienoa mänkkiä. vähän vettä joukkoon niin on pikkasen löysää ja huilaa läpi paremmin suuttimesta ku on voiteluainetta. tulee napakoita makkaroita. _________________ "Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 15.02.2012 08:02 Viestin aihe: |
|
|
http://korvoteknik.blogspot.com/ Löysin taas todella asiasta kiinnostuneen joka myös jakaa tietoonsa myö eteenpäin.MYCKET BRA. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 02.03.2012 10:29 Viestin aihe: |
|
|
oletteko kypsentäneet noita makkaroita palviuuneissa. jos on kokemuksia asiasta ja tavoista olisin kovin kiitollinen tiedoista. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1546 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 02.03.2012 11:43 Viestin aihe: |
|
|
Oheisessa ketjussa hieman kuvaa ja juttua kotimakkarasta.. On tullu tehtyä..Useampaankin otteeseen..
http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=74610 _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1546 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 02.03.2012 11:48 Viestin aihe: |
|
|
Tuo mainitsemasi "kutterointi" tosiaankin parantaa rakennetta ja saa massan juuri sopivan notkeaksi.. Omiin makkaroihin panen jatkeeksi yleensä joko olutta tai punkkua/vettä (puolet/puolet) Normi bratwursteihin olen käyttänyt tavallista suolaa, leikkelemakkaroihin nitriittisuolaa (luomumakkara annostus , nitriittiä noin 0,8-0,9G/massakilo= 9g nitriittisuolaa/massakilo)
Tvälläri kirjoitti: | Ite olen väsäillyt makkaraa aika paljonkin. Sen olen oppinut että makkara tulee tehdä massaksi, jauhelihan työntäminen suppilon läpi ei aina (yleensä) riitä. Makkarat halkeilee ja hajoaa mössöks helepommin. Paras lopputulos tulee kun laittaa maustetun jauhelihan esim monitoimikoneeseen pullataikinaveivarin (en tiiä oikiaa nimeä se käppyrä metallivispiläsysteemi kuitseki) käsiteltäväksi niin että tulee ihan semmosta hienoa mänkkiä. vähän vettä joukkoon niin on pikkasen löysää ja huilaa läpi paremmin suuttimesta ku on voiteluainetta. tulee napakoita makkaroita. |
_________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1546 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 02.03.2012 11:52 Viestin aihe: |
|
|
Perhana kun menivät muotoileen uusiksi tuon Felix ketsuppipullon.. Se oli aivan oivallinen makkarasarvi.. pohja vain pois ja suoli kaulalle ja eikun toimeen.. Jostain elintarvikehyllystä voi löytyä joku vastaavanlainen muovipullo jolla homma käy laatuunsa.. Paremmin kuin pursopussilla..
RiUDE kirjoitti: | Mitenkä tuo makkara homma onnistuisi todella pienessä mittakaavassa ihan tuollaisella vanhalla käsikäyttöisellä lihamyllyllä ilman mitään erikoissuuttimia?
Eli onnistuisiko kokeilut ihan tekemällä massan sellaisella, ja sullomalla se käsipelissä kuoreen?
Ihan mielenkiinnosta voisi tehdä muutamia pötköjä esim. jänislerssiä tai massekäyrää. |
_________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|