OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirvenliha/peuranliha soppa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 08.11.2011 19:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Et näköjään tajunnut pointtia!?? Embarassed
Peruna on lisäke jota laitetaan sekaan jokaisen oman mielihalun mukaan ja mulla tuo määrä on n. 1/3 osa koska se on osoittautunut parhaaksi.
Ja mun jokaisessa ohjeessa on maininta; soveltakaa makutottumustenne mukaisesti.
Voihan perunan korvata vaikka nauriilla tai ohraryyneillä jos joku perunasta ei tykkää syystä tai toisesta. Joskus tullut mieleen kokeilla kokonaisilla ruissuurimoilla, mutta ei ole missään kaupassa silmään osunut, niin testi on suorittamatta.
Joten mielikuvitusta kehiin ja ne tomaatitkin sopii hyvin lihakeittoon!! Laughing Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
6mm br rem
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Syy 2006
Viestejä: 1631
Paikkakunta: Hämeen reunalla

LähetäLähetetty: 08.11.2011 23:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kyllähän tuota peuranlihaa tässä taloudessa syödään jokunen kymmenen kiloa vuodessa.. en vaan pidä sen talin mausta..en kyllä pidä villasukistakaan keitossa joten lammaskin saa jäädä rauhaan.. onneksi vanha sananlasku on väärässä.. makuasiat ovat ainut asia joista voi kiistellä,muut ovat faktoja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rakke
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 29
Paikkakunta: kutasanta!

LähetäLähetetty: 10.11.2011 21:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jepulis,päädyttiin hirven liha keittoon,sitä kun on pakastin piukassa. , ja kun ei ole kerinnyt peura jahtiin vielä ollenkaan. hirven lihat on esikeitettynä ajan säästämiseksi. ja empäs kyllä kerinnyt tekemään edes koe keittoa mutta eiköhän se siitä valmistu keittäjiä kumminkin joku 3-5 kappaletta joten sunnuntaina ollaan viisaampia mitä keitoksesta tulee.
kiitoksia vinkeistä.
eikä pientä määrää peuran rasvaa ees huomaisi tuossa määrässä vaikka oliskin,mutta ite tykkään suurinpiirtein kaikki poistella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 10.11.2011 21:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kait säilytit keitinliemen; se maku on siinä? Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rakke
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 29
Paikkakunta: kutasanta!

LähetäLähetetty: 15.11.2011 18:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kyllä tuli taivaallisen hyvää soppaa. moni olis ottanut monta kertaa lisääkin mutta kyllä niistä huomas että ei kehdattu. pikkusen jäi vielä noin 35 litraa meni ihan vähän yli tuo määrä mitä piti olla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 15.11.2011 21:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä jos oli ohjeista apua!! Wink
Voisitko noin suunnilleen kertoa käyttämäsi aineet ja niiden määrän tuohon 35 litraan; se on likipitäen se määrä kuin usein hirvipeijaisiin tehdään, joten siitä voisi hyötyä jollekin hirviporukalle?
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rakke
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 29
Paikkakunta: kutasanta!

LähetäLähetetty: 15.11.2011 21:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

oho olipas hassusti selitetty,siis soppaa tuli noin 55 litraa ja jäi noin 35 litraa.
joten tuo 20+-5 litraa meni noin 30 hengen syöminkeihin.
ja olisko lihaa ollut noin 8,5 kiloa
perunoita noin 10-15kg, porkkanaa3 kiloo- lanttua pari kiloo-pari palsternakkaa,sipulia joku kilon verran.
muutama laakerin lehti,pippuria pussillinen, ja suolaa tarkisteltiin välillä kun joutu nestettä lisäämään.
pääpiirteittäin meni näin määristä en ihan varma ole mutta jotenkin noin varmaan suurinpiirtein.
se ainakin huomattiin että ei kannata heti kaikkia ainaita kaataa kattilaan vaan mieluummin pikkuhiljaa lisäilee ja katselee millasta tulee.
ja tämä oli LIHA soppa ei kasvis keitto.
ehkä olis voinut vielä purjoa lisätä mutta pää on ku haminan kaupunki niin ei kaikki aina tule mieleen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Karppinen
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Mar 2006
Viestejä: 56
Paikkakunta: PohjoisSavo

LähetäLähetetty: 30.11.2011 19:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Söitkö ite loput?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com