Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1291 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 21.06.2011 19:37 Viestin aihe: |
|
|
Meillä riiputetaan ruhot siten että edellisenä viikonloppuna riippumaan laitetut ruhot paloitellaan seuraavana perjantaina. Jokkainen laittaa sen jälkeen lihaosuutensa miten haluaa. Minä pakastan jauhellihat samana iltana vakuumiin pakattuna. Muut lihakset menee vakuumissa jääkaappin viikoksi tai kahdeksi. Seurailen mureutta painelemmalla sormella lihaksia parin päivän välein. Kunhan lihakset on mielestäni raakakypsyneet riittävästi osa menee syöntiin ja loput pakkaseen. Olen joskus pitänyt joitakin lihoja 3-4viikkoa jääkaapissa. (oisko ollut vastamäkeen tapettuja).
Niin ne viikon lihat on vasasta.
ps meillä on lahtivajalla kylmäkone ja tarvittaessa jopa lämmitetään. _________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 21.06.2011 19:42 Viestin aihe: |
|
|
Hyvä pointti mikä monilta varmaan jää liian vähälle huomiolle. Samoin hyvä tappava laukaus mahdollistaa pidemmän riiputusajan. Jos maha ammuttu rikki tai muuta niin riiputusaika lyhenee huomattavasti, samoin jos ruokatorvi tai peräsuoli otettu huolimattomasti ulos ja niiden sisältö päässyt kosketuksiin lihan kanssa. Siinä ei auta vaikka kuinka yrittäisi putsata. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
6mm br rem Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Syy 2006 Viestejä: 1631 Paikkakunta: Hämeen reunalla
|
Lähetetty: 21.06.2011 20:14 Viestin aihe: |
|
|
Mikäli suolen tai ruokatorven sisältöä menee lihaan niin ainut vaihtoehto on että leikataan se kohta veitsellä pois puhtaasta lihasta. Älkää vaan missään tapauksessa käyttäkö vettä puhdistuksessa. Vedellä se bakteeri töhnä vaan leviää ja kostea on hyvä kasvualusta mikrobeille.Samoin vertymiä ei saisi vedellä huuhtoa vaan ne leikataan pois. Kaikkihan nämä tietävät... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Turja Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 29 Lok 2007 Viestejä: 31 Paikkakunta: utajärvi
|
Lähetetty: 21.06.2011 20:31 Viestin aihe: |
|
|
Myöskin ressitaso vaikuttaa lihan riiputukseen ,elikkäs lihan ph normaalisti riiputuksen jälkeen on x ,jonka jälkeen liha härskiintyy.
Kun haavokkona puoli tuntia juosseen lihan ph on sama x,elikkä elikko pitäisi paloitella heti.
jos asia kiinostaa niin gooogleen lihalehti ja sieltä artikkelit.......... _________________ Vaikka perse eellä puuhun ! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10139 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 21.06.2011 21:00 Viestin aihe: |
|
|
6mm br rem kirjoitti: | Mikäli suolen tai ruokatorven sisältöä menee lihaan niin ainut vaihtoehto on että leikataan se kohta veitsellä pois puhtaasta lihasta. Älkää vaan missään tapauksessa käyttäkö vettä puhdistuksessa. Vedellä se bakteeri töhnä vaan leviää ja kostea on hyvä kasvualusta mikrobeille.Samoin vertymiä ei saisi vedellä huuhtoa vaan ne leikataan pois. Kaikkihan nämä tietävät... |
Tätä ohjetta ennen nuodattiin, mutta nyt kun saatiin juokseva vesi lahtivajalle, niin on pesty kaikki rapamahoille ammutut kylmällä vedellä.
Lihan laatu on tämän johdosta parantunut.
Kävin tuossa kuukausi sitten Tsekeissä jahdissa ja siellä oli lihan käsittely kaikin puolin tarkempaa... Kyllä ne vain sielläkin vedellä huuhteli ontelot... _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
euroshopperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Elo 2008 Viestejä: 3839
|
Lähetetty: 21.06.2011 21:09 Viestin aihe: |
|
|
Mites tuo Botuliini on tullut otettua huomioon?
Clostridium tykkää lisääntyä nimenomaan anaerobisesti ja onnistuu siinä mainiosti tuonne +5 asteeseen saakka. Normaali jääkaappi ei estä vakuumissa bakteeria lisääntymästä. Clostridium siellä pussissa sitten erittelee sitä botuliinia, jos olosuhteet sallivat. Lämpötila väliltä 0-2 astetta parantaa kuitenkin tilannetta huomattavasti. Samoin riiputtaminen ilman vakuumia. Tuo Botuliini myrkkynä on eräs voimakkaimpia saatavilla olevia myrkkyjä ja se on aika helposti hokkarit suorana, jos ei ymmärrä varoa tuota vakuumi juttua. Clostridium bakteeria löytyy yleisesti melkein mistä tahansa ja kaikki ovat sen kanssa tekemisissä päivittäin. Kunhan muistaa, ettei järjestä sille mitään ihanne olosuhteita, joissa se pystyy tuottamaan tuota erityisesti ennenaikaisesti vanhentuneiden naisten himoitsemaa hermomyrkkyjen kunkkua , Botuliinia. Muistakaa varoa tuota, kun vakumoitte. _________________ http://fi.wikipedia.org/wiki/J._V._Snellman |
|
Takaisin alkuun |
|
|
flatazat Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2011 Viestejä: 1460
|
Lähetetty: 21.06.2011 21:21 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä meilläkin pesastaan sisukset jos on rapamahoille sattunut osumaan luoti tahi puukonkärki.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
var jägare Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Tam 2006 Viestejä: 1755 Paikkakunta: pohjola
|
Lähetetty: 21.06.2011 21:33 Viestin aihe: |
|
|
Peto kirjoitti: | 6mm br rem kirjoitti: | Mikäli suolen tai ruokatorven sisältöä menee lihaan niin ainut vaihtoehto on että leikataan se kohta veitsellä pois puhtaasta lihasta. Älkää vaan missään tapauksessa käyttäkö vettä puhdistuksessa. Vedellä se bakteeri töhnä vaan leviää ja kostea on hyvä kasvualusta mikrobeille.Samoin vertymiä ei saisi vedellä huuhtoa vaan ne leikataan pois. Kaikkihan nämä tietävät... |
Tätä ohjetta ennen nuodattiin, mutta nyt kun saatiin juokseva vesi lahtivajalle, niin on pesty kaikki rapamahoille ammutut kylmällä vedellä.
Lihan laatu on tämän johdosta parantunut.
Kävin tuossa kuukausi sitten Tsekeissä jahdissa ja siellä oli lihan käsittely kaikin puolin tarkempaa... Kyllä ne vain sielläkin vedellä huuhteli ontelot... |
Näin se kävi meilläkin. Aikasemmin varottiin tarkoin vedellä pesemistä kun vesi saatiin vain ämpäristä.
Nyt kun vajalla on vesiletku ja kovalla paineella kylmällä vedellä pystyy ruiskuttamaan kaikki vatsaontelot puhtaaksi , niin kyllä on hyvin pystynyt syömään lihat, vaikka laahinki vähän mahoillekkin olisi raappassut.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 21.06.2011 21:56 Viestin aihe: |
|
|
Ontelot vielä voi vedellä putsata mutta senkään jälkeen ei kyllä kovin pitkiä riiputusaikoja suositella. Mikäli ruhon pinnassa on epäpuhtauksia on nämä "putsattava" veitsellä likainen osa poistamalla, ei vedellä.
Samoin veitset ja kädet pitäisi muistaa puhdistaa huolellisesti eri työvaiheiden välillä, tai käyttää uusia hanskoja. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
optimikko Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Kes 2007 Viestejä: 2785 Paikkakunta: Ala-Lapin kuusi
|
Lähetetty: 21.06.2011 22:12 Viestin aihe: |
|
|
Meillä on ollut veden kanssa ohjeena, että sisältä saa pestä mutta ei ulkoa _________________ Hallittu kaaos = selkeä epäjärjestys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16696
|
Lähetetty: 21.06.2011 22:19 Viestin aihe: |
|
|
var jägare kirjoitti: | Nyt kun vajalla on vesiletku ja kovalla paineella kylmällä vedellä pystyy ruiskuttamaan kaikki vatsaontelot puhtaaksi , niin kyllä on hyvin pystynyt syömään lihat, vaikka laahinki vähän mahoillekkin olisi raappassut. |
Kannattaa tuon kovan vesipaineen kanssa olla tarkkana, ettei pas-ka painu lihaan niissä kohdissa, missä lihankalvo on rikki. Eikä siinä mitään, jos !&%¤# tykkää, niin mikäpä siinä. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
6mm br rem Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Syy 2006 Viestejä: 1631 Paikkakunta: Hämeen reunalla
|
Lähetetty: 21.06.2011 22:23 Viestin aihe: |
|
|
voi voi..sama se vaikka tulis kaivosta.. samanlaisti se !&%¤# leviää,silmä kun ei sitä näe...ÄLKÄÄ PESKÖ NIITÄ RUHOJA ! Kyllä näkyy olevan koulutukselle tarvetta.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16696
|
Lähetetty: 21.06.2011 22:30 Viestin aihe: |
|
|
6mm br rem kirjoitti: | voi voi..sama se vaikka tulis kaivosta.. samanlaisti se !&%¤# leviää,silmä kun ei sitä näe...ÄLKÄÄ PESKÖ NIITÄ RUHOJA ! Kyllä näkyy olevan koulutukselle tarvetta.. |
Minä olen nähnyt, kun pesivät hirvenruhon painepesurilla . Eipä tuon veden kanssa tule läträttyä. Siinä missä on !&%¤#, niin siinä käy puukko. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10139 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 21.06.2011 22:32 Viestin aihe: |
|
|
6mm br rem kirjoitti: | voi voi..sama se vaikka tulis kaivosta.. samanlaisti se !&%¤# leviää,silmä kun ei sitä näe...ÄLKÄÄ PESKÖ NIITÄ RUHOJA ! Kyllä näkyy olevan koulutukselle tarvetta.. |
Jos sulla on käjessä haava ja siihen menee !&%¤#, niin onko paree pestä se !&%¤# pois vai jättää siihen? Kummin tulee enämpi pakteeria?
Lisäksi siellä ontelossa on kalvot lihojen päällä, ei se vesi tunge !&%¤# kalvon läpi. Pahemmin se tunkeutuu, jos se !&%¤# jätetään siihen kalvon päälle mahimaan.
Luodin repimät pittää tietenki leikata pois. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
nettijussi Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 5435 Paikkakunta: Muinais Suomi
|
Lähetetty: 21.06.2011 22:52 Viestin aihe: |
|
|
6mm br rem kirjoitti: | voi voi..sama se vaikka tulis kaivosta.. samanlaisti se !&%¤# leviää,silmä kun ei sitä näe...ÄLKÄÄ PESKÖ NIITÄ RUHOJA ! Kyllä näkyy olevan koulutukselle tarvetta.. |
Mites tuollasen hirven, jota on pommitettu Afrikamagnumilla. keuhkoille, suolille ja lopuksi persuuksille.
Pitäiskö heittää suoraan kuoppaan, verta ja rapaa kun on koko sisuskunta täynnä?
Met oomme kyllä pesseet ja syöneet. Ei oo vielä ruokamyrkytykseen kukaan toistaiseksi kuollu, vaan saattaahan tuokin joskus tulevaisuudessa olla mahdollista.
Saattepa sitten lööpistä lukea: Hirviporukka joutui ruokamyrkytyksen uhriksi, syötyään pestyä hirveä.
Nettijussi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|