Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 13.04.2011 19:09 Viestin aihe: |
|
|
@@@ miukulimaukuli
Van asijaan ja pahoittelen omaan murteeseen tarttunutta arkadian mäkisyyttä ja muita välisuomalaisuuksia...ruuvan kiNppuun! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
@@@ Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Jou 2010 Viestejä: 170
|
Lähetetty: 13.04.2011 19:10 Viestin aihe: |
|
|
Muista essu! _________________ töttöröö |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35516
|
Lähetetty: 13.04.2011 20:26 Viestin aihe: |
|
|
Hirvenlihahernekeittoa...röyh...ja avvaampa varoiksi akkunan... _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Iso-Jaska Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tam 2007 Viestejä: 2376 Paikkakunta: Lapland Finland
|
Lähetetty: 13.04.2011 21:34 Viestin aihe: |
|
|
Oli tossa hirven selkärangan patkä pakkasessa slaisseiksi sahattuna. Tarkotuksena oli tehä keitto, mutta runsaasti ku noissa oli pintaa, niin ruskistin pannulla ja laitoin pataan muhimaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 13.04.2011 21:45 Viestin aihe: |
|
|
Iso-Jaska kirjoitti: | Oli tossa hirven selkärangan patkä pakkasessa slaisseiksi sahattuna. Tarkotuksena oli tehä keitto, mutta runsaasti ku noissa oli pintaa, niin ruskistin pannulla ja laitoin pataan muhimaan. |
Tuo se muuten toimii aivan ykkösenä! Sopivat mausteet ja riittävävä aika padassa.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
Lähetetty: 14.04.2011 20:11 Viestin aihe: |
|
|
Makaroonilaatikkoo, jauhetulla hirvenlihalla höystetty. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Iso-Jaska Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tam 2007 Viestejä: 2376 Paikkakunta: Lapland Finland
|
Lähetetty: 14.04.2011 21:42 Viestin aihe: |
|
|
Hylsysoppa kirjoitti: | Iso-Jaska kirjoitti: | Oli tossa hirven selkärangan patkä pakkasessa slaisseiksi sahattuna. Tarkotuksena oli tehä keitto, mutta runsaasti ku noissa oli pintaa, niin ruskistin pannulla ja laitoin pataan muhimaan. |
Tuo se muuten toimii aivan ykkösenä! Sopivat mausteet ja riittävävä aika padassa.... |
Mausteina ihan suola, pippuri ja laakerinlehti. Padassa oli hiljaisella "tulella" nelisen tuntia. Sitte levy pois päältä. Muutaman tunnin päästä ulos yöksi jäähtymään.
Eilen illalla ehdin imeskelemään luut puhtaiksi. Tänään sitte päivällisesi pottujen kanssa naamariin. Oli suolakin mukavasti tasoittunut jälkikypsytyksen aikana.
Ainut miinus oli, ku ranka oli sahattu noin tuuman siivuiksi, sellanen 1,5 senttä olis sopivampi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 15.04.2011 17:32 Viestin aihe: |
|
|
viimeiset peura-sillivika makkarat. Omatekeleitä. Onneksi muistin laittaa muutaman pakastimeen piiloon varsinaista grillikautta varten. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juunas Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Maa 2004 Viestejä: 2397 Paikkakunta: Joensuu
|
Lähetetty: 18.04.2011 13:12 Viestin aihe: |
|
|
Lohkoperunat veistelin ja hirven sisä- ja ulkofilettä piffeiksi, pannulla pinta kiinni ja piffit uuniin sekä lopuksi kermaa sekaan. Siihen vielä reilusti sipulia seuraksi ja kyllähän taas maistui. _________________ Ei se ota jos ei annakkaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 23.04.2011 09:12 Viestin aihe: |
|
|
Vuoden ensimmäinen kesämökkiaamu lähti käyntiin hirven lihalla. Lämmitin tulisijan illalla, ja sitten kun pellit oli jo kiinni laitoin sinne kannellisen saviruukun jossa oli puolijäinen hirvenlihaköntti, suolaa, sipulia ja vettä. Muhimisaika oli 01:00 - 08:30 eli 7,5 h.
Tuloksena todella pehmeää ja maukasta hirvenlihaa. Ainoa haittapuoli oli nuo kellonajat, tuli nimittäin aika tukeva aamiainen Mutta esim. dinnerin vois tehdä lämmittämällä uuni aamulla ja sitten lihat muhimaan iltaan asti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35516
|
Lähetetty: 23.04.2011 11:47 Viestin aihe: |
|
|
Hirveähän sitä,normi arkiruokaa. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mauriantero Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Elo 2010 Viestejä: 24 Paikkakunta: Pohjonen Keski-Suomi
|
Lähetetty: 25.04.2011 10:14 Viestin aihe: |
|
|
Sorsaa viljavasti. Hyvä resepti M&K lehdestä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Derzu Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 2457 Paikkakunta: Suomenselän vierillä, Perho
|
Lähetetty: 25.04.2011 11:46 Viestin aihe: |
|
|
Yksinkertaisesti jauhelihakastike hirvestä ja spagettia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Marirt Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 80 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 19.05.2011 14:31 Viestin aihe: |
|
|
Karjalanpaisti on uunissa jossa mausteina: sipuli, suola, yrttisuola, maustepippuri, laakerinlehti, 3kynttä valkosipulia ja hieman rosmariinia. _________________ Todennäköisesti suurin osa isännistä voidaan opettaa tottelemaan koiraansa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 19.05.2011 21:13 Viestin aihe: |
|
|
Hirvenvasan kylkilihoista lihakeittoa. Oli siinä muutama pottukin mukana. Turruutin samalla kertaa 5 litran kattilallisen, että on huomennakin tolokun syötävää.
Pitsat ja hampurilaiset ovat, sanonko minkä syötäviä...... _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|