OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ruokakuksan käsittely
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
tuiskukoppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Elo 2004
Viestejä: 173

LähetäLähetetty: 14.02.2016 16:50    Viestin aihe: Ruokakuksan käsittely Vastaa lainaamalla viestiä

Sain Viimeisen päälle hienon ruokakuksan lahjaksi ja käyttö sille varmasti on. Kuksillehan on "sen sata" käsittely ohjetta ennen käyttöä, entäpä ruokakuksalle? Hyviä ohjeita/vinkkejä KIITOS Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hietala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Kes 2004
Viestejä: 2541
Paikkakunta: Pohojanmaa

LähetäLähetetty: 14.02.2016 17:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ruokakuksa???

Pitäisiköhän sen kastaminen tehdä lipittämällä jallu lusikalla Laughing
_________________
Laiskuuttaan tingan häviää
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuiskukoppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Elo 2004
Viestejä: 173

LähetäLähetetty: 14.02.2016 17:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei huonompi ajatus laisinkaan Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rahkonen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2016
Viestejä: 188

LähetäLähetetty: 14.02.2016 18:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meniskö ihan ruokaöljyllä kuten kuksakin?

Longlife öljyjä en suosittele ainakaan Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AtteL
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Syy 2008
Viestejä: 1643
Paikkakunta: Valkeala

LähetäLähetetty: 14.02.2016 23:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laittaisin parafiiniöljyllä.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 15.02.2016 03:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

AtteL kirjoitti:
Laittaisin parafiiniöljyllä.


Samalla menee risiiniöljykin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiXu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 17 Hei 2013
Viestejä: 95
Paikkakunta: Kouvola

LähetäLähetetty: 15.02.2016 10:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Parafiiniöljyä on täälläkin käytetty. Mielestäni paras kuksan suoja-aine. Se on hajuton mauton ja väritön öljy, joka ei myöskään ole myrkyllistä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Bertoni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Huh 2004
Viestejä: 113

LähetäLähetetty: 15.04.2016 17:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitä etua parafiiniöljyllä on ruokaöljyyn verrattuna?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaakkola
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 05 Tam 2015
Viestejä: 8
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 15.04.2016 21:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En laittais mitään oljyä, aikoinaan joku neuvo pyyhkimään kuksan sisäpuolen käytetyllä (kahvin) suodatinpussilla ja nimenomaan sakat pussissa. Jallu tai Renauld ovat varteenotettavia vaihtoehtoa.
_________________
liika on liikaa, mutta kohtuus on liian vähän...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6267
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 15.04.2016 21:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viinat nyt jättäisin ensimmäisenä pois. Poikosena tein kuksan johon töljäsin reilusti ruokaöljyä. Sitä se hikoilee vielä tänäkin päivänä varmaan jos on vielä jossain olemassa.

Ulkopintaan parafiiniöljyä. Sisäpinnan huokoset pitäisi jollain saada tukkoon. Ehkä sinnekin sipaisu samaa ainetta. Yksi konsti sisäpinnan tukkimiseen voisi olla mustikkasurvos. Se toki värjää sisäpinnan mutta eipähän lika näy.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2216
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 15.04.2016 21:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuksasta nautitut aineethan maistuu sille, mitä siitä on ensimmäisenä nautittu. Olisko joku savuluista keitetty hyvä rasvainen soppa ruokakuksalle oikea aine. Kalakeitto kuulostaa kohtalokkaalta. Voi emäntä miettiä miten reppu haisee silliltä joka mettäreissun jälkeen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
euroshopperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Elo 2008
Viestejä: 3839

LähetäLähetetty: 15.04.2016 23:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiinanpuuöljy. Ei taida olla parempaa elintarvikeastiolle ja voihan sen tukin tempasta myös samalla litkulla. Kannattaa tietty valita eri liuotin molemmille, jos haluaa imeyttää kunnolla öljyn. Itse öljyhän on siis kuivuvaa öljyä.
_________________
http://fi.wikipedia.org/wiki/J._V._Snellman
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hanzzi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Mar 2005
Viestejä: 748
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 16.04.2016 09:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Äitee käyttää parafiiniöljyä, ruokaöljy voi kuulemmä härskiintyä ja sitte o ikävä jälkimaku kuksassa koko loppuelämän. Perussääntönä että jos se ei maistu millekkään niin ei tule sivumakuja. Eikä saa härkiintyä. Äiti on tehny ammatikseen kuksia 30 vuotta.

Miten tuo kiinanpuuöljy, onko myrkyllistä/mautonta? Liuottimia en ehkä käyttäs.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
janne_s_s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Elo 2013
Viestejä: 330

LähetäLähetetty: 16.04.2016 11:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos ja kun kuksasta syödään saa se varmasti rasvaa. puutahan pitää öljytä silloin tällöin että syyt pysyy kiinni. jos käyttö on satunnaista niin ruokaöljyllä tai muulla mauttomalla ja myrkyttömällä voi sipaista.

janne
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
euroshopperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Elo 2008
Viestejä: 3839

LähetäLähetetty: 16.04.2016 13:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tung oil on myrkytön ja soveltuu nimenomaan elintarvike käyttöön. Lisäksi se on ns. kuivuva öljy, joka sitten myös parantaa puun kestävyyttä. Tuota puhdasta tung oilia on saatavilla muistaakseni sieltä plekrtan kautta ainakin ja liuotin siis imeyttämiseen parantaa tulosta.
_________________
http://fi.wikipedia.org/wiki/J._V._Snellman
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com