Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Sigamees Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2008 Viestejä: 11308
|
Lähetetty: 24.03.2015 22:22 Viestin aihe: Majavaruokia |
|
|
Majavareseptiä aina joku kyselee, kevättalvesta tuli valmistettua useallakin tapaa:
-Muhennos. Keittelin ensin parituntia vedessä kokonaisena ja kun lihat irtoaa mukavasti haarukalla raapimalla, niin siitä pannulle. Sitten paistelee, kerman, pippurin, suolan, valkosipulin kera, ja syö pois vaikka perunoiden kanssa. Maistui.
-Kastike, leikkailin lihat irti ja laitoin raakana pannulle, tilkka olutta mausteeksi, kermaa, pippuria, suolaa, creme frenchea , lopussa vähän kreikkalaista jugurttia. Antaa muhia pannulla ainakin tunnin. Maku oli hyvin voimakas ja majavainen, liha edellisitä kiinteämpää, ihan ok, mutta ei suosikki.
-Palapaisti. Edellisestä ylijääneet ”huonommat” lihapalat marinadiin vuorokaudeksi. Sitten oluen ja veden sekaan reiluun nesteeseen syvään uunivuokaan, nestettä varmaan 2l, mukaan pieniä tomatteja, valkosipulin kynsiä, suolaa ja pippuria. Sitten uuniin (minulla varaavaan takkaan) 9h ajaksi. Tuloksena todella mureaa, pehmeää lihaa, teen toistekin. Lisukkeena perunamuusi.
-Ribsit, nehän on vielä 17kg majavalla aika vähäiset, mutta silti; Konjakki, valkosipuli, suola, pippuri, öljy marinadiin pariksi tuntia, ja sitten uuniin reiluun 100c vajaaksi kolmeksi tunniksi. Tuomio: varaa ruokaseuraksi kaveri ja tarpeeksi olutta, ribsit putoaa nopeasti ja maistuu hyvältä (voittaa esim. valkohäntäpeuran vasan ribsit 100-0) ja janottaakin kivasti.
Noin, rikoin varmaan jotain ruuanlaiton sääntöjä, mutta onneksi en tunne niitä. _________________ Running target! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wingmaster Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Tam 2005 Viestejä: 812 Paikkakunta: perämeren rannikko
|
Lähetetty: 26.03.2015 00:39 Viestin aihe: |
|
|
Sen verran tuosta majavan pureskelusta - Majavajahti kun osuu yleensä keväälle, niin moni mieltää talven yli ruokalauttaa järsineen majavan lihan maun karskiksi. Syksyinen majava on omien havaintojen mukaan keväistä majavaa maukkaampi, kun syä lehtipuiden lisäksi runsaasti myös tuoreita kasveja. Kannattaapi kokeilla, jos keväällä niitattu majava ei oo maistunut edes yllä mainittujen reseptien avulla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sigamees Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2008 Viestejä: 11308
|
Lähetetty: 27.03.2015 12:17 Viestin aihe: |
|
|
Tuo on varmaan totta, tosin syksymajava on vähän harvinaisempi saalis, tuppaa liikkuminen menemään niin pimeään ja muutenkin massejahti on kevätiltoina parhaimmillaan. _________________ Running target! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|