Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10355 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 23.11.2014 22:26 Viestin aihe: Ankka |
|
|
Kävin päivällä päästelemässä hengiltä yhen maatalonemännän lemmikkejä ja itellekki jäi siitä hommasta ankka käteen:
En oo yleensä jaksanu mitään sorsia kyniä, joten tuo kokonaisen linnun laittaminen on oudonpi homma.
Ensin aattelin laittaa tuon likoon 5% suolaliuokseen ja sen jälkeen pitäs keksiä mausteet ennen uuniin laittoa.
Vinkkejä täyttämiseen/maustamiseen? _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 23.11.2014 22:37 Viestin aihe: |
|
|
Hienoa merisuolaa nahanalle. Samalla venuttelee nahan irti lihasta, hunaja-vesiseos pintaan-> tulee rapsakka pinta "pekingiläisittäin". Semikuumaan uuniin ja kypsennys lämpöä laskien, valelu liemellä aina kun muistaa ja kerkii. Saa tulla läpikypsäksi. Taivaallista ihan niinensä, toki voi viereen riisä tmv keittää, paistoliemi toimii kostukkeena.
Ehtii kyllä ottaa suolan lihaan. Ei tarvi muita mausteita.
Juur laitoin fileestä "kiinalaista" tolkuttoman hyvää! Suikaleille liotus vs-soijamarinadissa, nopea paisto, vihanneksia, kookosmaitoa päälle ja riisiä/nuudelia, Ah |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MPOulu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2008 Viestejä: 850
|
Lähetetty: 24.11.2014 11:45 Viestin aihe: |
|
|
itse laitan ankan sisuskalut+vaaleasta leivästä kuutioita, omenaa, sipulia mausteita oman maun mukaan.
Kivipiira pieneksi kuutioksi, maksa ja sydän saa jäädä isommaksi. pannulla ruskistus jos mahdollista niin ankan omalla rasvalla. Omena ja leipä 1cm kuutioksi, sipuli pieneksi silpuksi. pannulla kaikki sekaisin ja ankan sisään.
Rinta tulee syötyä lämpimänä, koivet yleensä kylmänä koska ovat silloin oman maun mukaisia.
4-5 tuntia uunissa alussa kovemmalla lämmöllä niin saa väriä pintaan, ei kyllä kovin helpolla pääse kuivumaan jos haluaa pitää uunissa vielä kauemmin. On siinä nahan alla niin paljon rasvaa. _________________ Soft core hunttaaja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|