OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Pienriistasta naposteltavaa
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
timhoe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2011
Viestejä: 885

LähetäLähetetty: 16.09.2013 18:52    Viestin aihe: Pienriistasta naposteltavaa Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa kun olen aikani selannut mm. Kaarlen blogia ja selannut kirjoja, niin kovasti on mieleeni tullut kokeilla tehdä illanistujaisiin jotain naposteltavaa riistasta. Opiskelijakaverit ovat riistaruokaa pyytäneet jo jonkun aikaa, ja nyt mietin et josko viimein tänä vuonna sitä tarjoaisi. Aihiona olisi näin äkkiseltään teeri ja jänis, tavoitteena tehdä niistä jotain sormiruokaa vaikka rullien ja/tai tortillojen tms. muodossa. Joku havainto asiasta on, mutta nyt muutamia vinkkejä kaipaan kokeneemmilta.

Kuinka jänis kannattaa valmistaa, että siitä saisi täytteen vaikka noihin tortilloihin tai riistarulliin? Vemmelsääri on patavalmiina, alustavasti mietin et hauduttaisin sen uunissa siihen malliin et sen saa riivittyä ihan hutuksi, ja siitä saisi sitten sen täytteen, vähän pulled porkin hengessä. Suuri kysymys tässä onkin se, että mitä mausteeksi jänikselle, jos sen näin laittaa? Toisaalta, mikä tuossa toimisi lisukkeena - rulliin mietin tuorejuustoa ja ruohosipulia, mutta voisi joku kastikekin olla Ok.

Entäs sitten teeri? Tuosta mietin ihan ensi töikseen käristystä tai jotain karkeampaa haketta johonkin täytteen muotoon, mutta miten toiminee siinä? Perinteisiä paisteja en ajatellut tarjota, ne kyllä onnistuvat, mutta jotain "erilaista" haluttaisi tehdä nyt. Leivontataitoinen olen, että jos päädyn vaikka Kaarlen reseptien mukaan pelmenien tekemiseen, niin ei se leivonta ongelmaa tuota.

Varmasti tällä palstalla joku gastroseksuaali pyörii, joka on pienriistasta jotain pikkusuolaista naposteltavaa tehnyt. Näin ollen, odotan vinkkejänne kuin kuuta nousevaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21444
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 16.09.2013 19:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä aihe. Joskin ihan varmasti joku "kokki kolmos henkinen" tulee ja sanoo että riistanlihaa saa tarjota vain perunoiden kanssa ja mausteena vain suola ja vähän pippuria ja omenan pala jos oikein haluaa hurjastella. Laughing

Tuo oikeanlaisen kastikkeen löytäminen on ainakin itselle aika haasteellinen juttu. Riistan maun kanssa vaikea löytää sopivaa ja jossain teeressäkin tuo riistanmaku on suhteellisen voimakas. Oikeastaan erilaiset sienikastikkeet ovat ainoat mitä olen saanut toimimaan. Tietty ruskeakastike toimii aina ja kaikelle mutta melkeimpä vaan perunoiden kanssa. Nimenomaan naposteltaviin voisi jotain kermaista kanttarelli/suppilovahveropohjaistakin kastiketta, järkeillä ehkä?

Ite söin tänään pannulla paistettua teeren rintafilettä missä mausteena suola ja pippurisekoitus. Fileet oli lopuksi vielä liekitetty konjakilla mikä antaa minusta todella hyvän lisävivahteen etenkin riistanlihalle. Sitten siivutin nuo kohtuu ohuiksi siivuiksi ja söin voileipien päällä. Todella hyvää nuonkin mutta ehkä vähän tylsä tarjottava naposteltavana.

Tätä aihetta pitää seurata. Itekkin alkanut arvostamaan riistanlihaa yhä enempi. Kun sitten löytää toimivan reseptin niin sitähän on mukava tarjota vaikkapa hameväelle sopivan hetken tullen. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
timhoe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2011
Viestejä: 885

LähetäLähetetty: 16.09.2013 19:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa mietin aiemmin myös sitä, et paistaisi jäniksen sisäfileet paksussa voissa about mediumiksi, ja nostaisi ne pekonilevyn päälle. Vähän suolaa ja jotain yrttejä päälle, ja koko homma rullalle. Sen paisto kuumalla pannulla, folioon asettumaan, leikataan siitä myöhemmin sitten sellaisia annospaloja. Toinen vaihtoehto on, et tuon täytteen tekisi revitystä jäniksestä.

IMHO parhaan kastikkeen tuolle saa siitä, samalla setillä minkä teen muullekin lihalle, niin pannulle jossa liha on paistettu, menee reilu ruokalusikallinen voita, huraus punkkua, hyppysellinen suolaa ja vähän mustapippuria. "Kiehautetaan" kertaalleen ja hämmennellään kevyesti, voidaan annostella lusikalla suoraan valmiin annoksen päälle. Siinä on sillon kaikki oleellinen ja tärkeä samassa paketissa, hyvää makua ajatellen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21444
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 16.09.2013 19:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

timhoe kirjoitti:
IMHO parhaan kastikkeen tuolle saa siitä, samalla setillä minkä teen muullekin lihalle, niin pannulle jossa liha on paistettu, menee reilu ruokalusikallinen voita, huraus punkkua, hyppysellinen suolaa ja vähän mustapippuria. "Kiehautetaan" kertaalleen ja hämmennellään kevyesti, voidaan annostella lusikalla suoraan valmiin annoksen päälle. Siinä on sillon kaikki oleellinen ja tärkeä samassa paketissa, hyvää makua ajatellen.

Heti hyvä vinkki meikäläiselle tuo punaviinikastike. Pitää kokeilla. Joskin semmonen ongelma että täällä maalla ei punkkua yhtäkkiä vain saa ja jos sitä säilöö kaapissa niin ne tulee aina juotua jossain jatkoilla. Embarassed Ehkä näin syksyllä kun ostaisi kaappiin ruuanlaittoviinit niin säilyisi paremmin. Kauankos muuten avattu punaviini säilyy? Vai pitääkö aina juoda koko pullo samalla kertaa? Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iso Koo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 501
Paikkakunta: eteläinen-savo

LähetäLähetetty: 16.09.2013 20:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Neposteltavana menee käristys kuin kuumille kiville. Ja sitä voi tehdä kaikesta riistasta. Suolaa reilusti, niin toimii vielä loppuillasta kuin sipsit, paitsi että parempaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EAn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Syy 2010
Viestejä: 672
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 16.09.2013 21:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käristys on passelia tortillatäytettä (jäisestä lastuja pannulle -> ruskistus -> nestettä ja haudutus mureaksi). Tortillakäyttöä ajatellen pannulta kannattaa nesteet lopuksi pyöritellä vähiin. Mausteita voi kokeilla suola/pippuri -linjasta texmexin suuntaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 16.09.2013 22:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mites olis lihapasteijat!?? Mulla ainakin tyttären lakkiaisissa teki kauppansa kun peuranjauhelihasta ne väänsin!??
Hiukasen hitaitahan ne on työstää, mutta toisteppäin ei kulu arvokasta riistaakaan niin hirveän paljoa!? Laughing

http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=48472
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
timhoe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2011
Viestejä: 885

LähetäLähetetty: 16.09.2013 22:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä idea tuokin, muistan lukeneeni tuon Vilperin pasteijahomman aikoja sitten. Unohtunut vaan oli mokoma, mutta hyvä kun muistutit mieleen. On se pidettävä tuokin mielessä, pienriistasta vaan täytepuoli tuohon ehkä vähän hakusessa. Se et palaako tähän projektiin tunti vai kymmenen on miulle sinällään täysin samantekevää. "Mieluummin kelpo tyhjä kuin häpeälliset laitokset."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 16.09.2013 23:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sorsan jalat on hyviä ja helppo syödä kun ensin marinoi niitä ja käyttää pannulla ja sen jälkeen foliossa uuniin miedolle lämmölle niin kauan että liha on mureaa. Tosi hyvää tulee. Pitää vaan olla paljon sorsia että saa tarpeeksi syötävää Very Happy Itse parhaillaan syön sellaista, mutta laitoin folioon vielä vähän kermaa ja kanttarelli sulatejuustoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RKMJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Lok 2010
Viestejä: 574

LähetäLähetetty: 19.09.2013 11:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ittellä viimenen villitys on ollut erilaiset burgerit riistasta... On tehty sorsasta, kyyhkystä. Nyt juuri viimeinen vedos pyystä... Miksipä ei toimisi teerestä myös. Oma tekoset sämpylät, ihan normaalilla sämpylä ohjeella. Todella helppo paukasta normisämpylät... Jos ajotus kohillaa uunista kuumat sämpylät. Siihen voita pintaa (sulaa mukavasti, tai luista keitetyllä lihaliemellä kostutettu), majoneesi?, punasipulu renkaita (kuullotettu tai tuore), tomaatti sipaleet, salaatti hiukan. Sitten haluamaansa riistaa ohuiksi leikattuna tai jos on pienempää niin sitten kokonaisia täkkiä (esim. pyystä)
Ja on hyvää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
timhoe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2011
Viestejä: 885

LähetäLähetetty: 19.09.2013 13:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On. Pari vuotta sitte tarjosin yhelle opiskelijaystävättärelle synttäreiksi teeriburgerit. Kokonainen teeren täkkä oli kansien välissä, uunissa tuli haudutettua punaviinin ja muun mukavan kanssa. Pehmeää ja mureaa lihaa, hyvin kävi kaupaksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 19.09.2013 15:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikäli pikku illanistujais naposteltavasta puhutaan niin itse sulkisin barbeque tyyppiset sormiruuat ehkä pois.

Toi vilperin ehdottama paisteijahomma on kannatettava, toisaalta piiraatkin on herkullisia, nopeita ja helppoja. Ite olen joskus tehnyt piiraita nimenomaan siten että riista on jauhettu jauhelihaksi (lisäämättä kuitenkaan porsasta). On piiraat syntyny jäniksestä, sorsista, peurasta, ja hirvestä. Voi nauttia sekä lämpimänä että kylmänä pikku siivuina. Olleet jokseenkin menestys varsinkin Rouvan ystäväpiirissä.
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mika S.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2013
Viestejä: 141
Paikkakunta: E-P

LähetäLähetetty: 10.02.2014 22:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattaa kokeilla leikata suht suuria paloja lihaa, nopea paisto pannulla, sit hautumaan vaikkapa lihaliemeen niin kauan että palat on mureita, sitten leivitys ja uppopaisto. Näin alla on mureaa lihaa ja pinnassa rapea leivitys. Voi hyvin syödä sormin kun hieman jäähtynyt ja tähänhän voi laittaa vaikka mitä mausteita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2919

LähetäLähetetty: 14.02.2014 09:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RKMJ kirjoitti:
Ittellä viimenen villitys on ollut erilaiset burgerit riistasta... On tehty sorsasta, kyyhkystä. Nyt juuri viimeinen vedos pyystä... Miksipä ei toimisi teerestä myös. Oma tekoset sämpylät, ihan normaalilla sämpylä ohjeella. Todella helppo paukasta normisämpylät... Jos ajotus kohillaa uunista kuumat sämpylät. Siihen voita pintaa (sulaa mukavasti, tai luista keitetyllä lihaliemellä kostutettu), majoneesi?, punasipulu renkaita (kuullotettu tai tuore), tomaatti sipaleet, salaatti hiukan. Sitten haluamaansa riistaa ohuiksi leikattuna tai jos on pienempää niin sitten kokonaisia täkkiä (esim. pyystä)
Ja on hyvää.


Voisi tätä burgerihommaa kokeilla. Lapsetkin tykkäisi, vaikka syövät ne täkkäpihvejä ihan lisukkeidenkin kanssa.

Kanantäkästä kun olen joskus burgerin tehnyt niin nuijin sitä hieman litteämmäksi. Mitenköhän esim. teeren täkkä tykkää jos sitä "mureuttaa" hieman lihanuijalla?

Yksi mitä kanssa olen ajatellut kokeilla on teeren sisäfileiden friteeraus. Mulla nimittän se valkonen liha kuivuu aina pahasti ja on muutenkin hankala laittaa. Nyt ajatuksena olisikin keräillä sisäfileet sivuun ja sitten joskus tehdä niistä jotain nugettien tyyppistä sormiruokaa.

Onko joku tällaistä kokeillut?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26825

LähetäLähetetty: 14.02.2014 10:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Emäntä tekas teerestä jauhelihaa ja maittavia pullia oli
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com