Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Aris60 Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2004 Viestejä: 3295
|
Lähetetty: 04.08.2013 19:45 Viestin aihe: |
|
|
Olut on hyvää. Oluen valmistaminenkin on varmasti mielenkiintoista. Mutta kyllä siihen valmistukseen liittyvistä empiirisistä kokeista tahtoo seurauksena olla aina sellainen krapula, että maksa viheltäessä sokeat kävelevät päin punaisia suojatiellä ja vielä keskiviikkonakaan ei sisällä pysy mikään muu kun rapalan suurin uistin. Oikeastaan ainoastaan tästä syystä haen kaljat alkosta. Ei tarvitse juoda koko panosta yksin.
Sen vuoksi ehdotankin, että etsitään joku pienpanimo, joka tekee meille foorumilaisille keitoksen "Tapiolan takamaiden wahwaa portteria/Lahtisen parempaa Jouluolutta" syksyn hirvipeijaisiin. fox66 suunnittelee logon (tai pistää tyttönsä hommiin) ja jakelu Tallinkin ennakkotilaussydeemillä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 04.08.2013 20:00 Viestin aihe: |
|
|
Kannatan määrätyin varauksin; kukaan tuskin rupeaa meikäläisen maun mukaista olutta panemaan ihan pieniä määriä, mutta jonkunlainen "yleisolut! olisi ehkä tavoitettavissa!
Mutta sitten taas tulee tämä yhteiskunnan holhousmenttaliteetti esille; enstex päälle lätkäistään veroprosentit sitten viimesen päälle ja sen jälkeen jakelukanavien käytöstä nousis iso riita kun niitä ei saa esim. jakaa tilaa pitemmälle kuin "alkon" tiukassa seurannassa!!
Tää yhteiskunta vaan on jotenkin pienpanimoiden vastainen!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1545 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 04.08.2013 20:02 Viestin aihe: |
|
|
Heh...
Ei se nyt aivan noin synkkää ole...
Varsinkin jos mäskäämällä tekee ei yksinkertaisesti raaski hörsiä tuotoksiaan napaan äkkitahdilla...
Tunnustaudun olutharrastajaksi ja käytän olutta melkoisen säännöllisesti... Mun tahtina on tuopponen tai kaksi noin normipv... Joskus hyvässä seurassa illanistujaisissa sitten enemmänkin... Olutliiton slougani on "Vähemmän, mutta parempaa"... Siinä on hyvä ohjenuora...
Aris60 kirjoitti: | Olut on hyvää. Oluen valmistaminenkin on varmasti mielenkiintoista. Mutta kyllä siihen valmistukseen liittyvistä empiirisistä kokeista tahtoo seurauksena olla aina sellainen krapula, että maksa viheltäessä sokeat kävelevät päin punaisia suojatiellä ja vielä keskiviikkonakaan ei sisällä pysy mikään muu kun rapalan suurin uistin. Oikeastaan ainoastaan tästä syystä haen kaljat alkosta. Ei tarvitse juoda koko panosta yksin.
Sen vuoksi ehdotankin, että etsitään joku pienpanimo, joka tekee meille foorumilaisille keitoksen "Tapiolan takamaiden wahwaa portteria/Lahtisen parempaa Jouluolutta" syksyn hirvipeijaisiin. fox66 suunnittelee logon (tai pistää tyttönsä hommiin) ja jakelu Tallinkin ennakkotilaussydeemillä. |
_________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1545 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 04.08.2013 20:10 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi puhuu valitettavasti asiaa...
Tilanne on surkea... Olut mielletään perusjamppojen juomaksi jonka saatavuutta rajoitetaan... Viiniä lipittävien naisministerien on helppo rajoittaa panimotoimintaa ... Vaan onhan aina olemassa mahdollisuus, että "kerhotoiminnan" merkeissä puuhataan porukalla olutpiiri... siinä opettelun ohessa tehdään hyvää olutta ja silleen
Vilperi kirjoitti: | Kannatan määrätyin varauksin; kukaan tuskin rupeaa meikäläisen maun mukaista olutta panemaan ihan pieniä määriä, mutta jonkunlainen "yleisolut! olisi ehkä tavoitettavissa!
Mutta sitten taas tulee tämä yhteiskunnan holhousmenttaliteetti esille; enstex päälle lätkäistään veroprosentit sitten viimesen päälle ja sen jälkeen jakelukanavien käytöstä nousis iso riita kun niitä ei saa esim. jakaa tilaa pitemmälle kuin "alkon" tiukassa seurannassa!!
Tää yhteiskunta vaan on jotenkin pienpanimoiden vastainen!! |
_________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 04.08.2013 20:38 Viestin aihe: |
|
|
wildmind kirjoitti: | Vilperi puhuu valitettavasti asiaa...
Vaan onhan aina olemassa mahdollisuus, että "kerhotoiminnan" merkeissä puuhataan porukalla olutpiiri... siinä opettelun ohessa tehdään hyvää olutta ja silleen
|
Joo, ja arvaa vaan kuinka äkkiä on valtio välissä kun toiminta on laitonta valtion mittapuiden mukaan!!
Jo pelkästään se on lain nykypuitteissa liki mahdotonta, että jaat ilmaiseksi oman "pienpanimon" tuotteita vain "esittelytarkoituksessa" ystäville!!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1545 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 04.08.2013 20:44 Viestin aihe: |
|
|
Nuukana pohjalaisena huomauttelen, että itse panemalla saa hyvää olutta kohtuu halvalla...(verottaja nuolee näppejään..) Jos tyytyy uuteolueen on välinehankinnat hieman vähäisemmät... Mäskääjä joutuu jonkun verran panostamaan.. Oma mallasmylly on kiki välttämättömyys.. Hintaa asiallisella noin 130-200 ekua... Mallastussammion saa tehtyä saavista... Mäskisiiviläkin on suht halpa... Jäähdytin on liki pakollinen ja siihen uppoaa kuparin hinnasta johtuen noin satku... Mutta... Investoinnin kuoletusaika on tosi lyhyt... Hetkessä haukkuu välineet hintansa, vaikka hieman hifistelisikin mallas-/humalatyyppien valinnassa... Perus ruikaolutta saa tehtyä hyvinkin edullisesti.... Viking Maltin mallasta ja humalat vaikka pihan humalasalosta poimittuna.. Ei ole kallista ja makukin saattaa olla aivan kohdillaan..
Sniiduimmat on hakeneet mallasohraa suoraa tilalta ja idättäneet sekä mallastaneet omatoimisesti... Tämä on jo minunkin mielestä haasteellista... Joten annan sen ajatuksen levätä... _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 20467 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 04.08.2013 20:46 Viestin aihe: |
|
|
Kyse ei ole prosenttien määrästä siksi että saataisiin paremmin humalatila. Vaan ihan puhtaasti siksi että oikeanlainen prosenttimäärä antaa oluelle sitä oikeanlaista ulottuvuutta. Jos nyt marssit alkoon ja katsot vaikkapa ammattilaistenkin suosituksia tummien oluiden osalta niin kyllähän niissä tahtoo olla prosentteja enempi kuin 5.. Ja olen tässä ammattilaisten kanssa samaa mieltä. Itellä musta portteri tai stoutti toimii riistaruuan kanssa parhaiten ja kun nuosta oluista puhutaan niin siellä tulee olla 6-7% volaa jotta maku on oikea. Myös vaaleampi olut toimi paremmin ruokapöydässä jos siinä on hieman enempi volaa.
Mielipide kysymyksiä toki. Sitä pitää juoda mikä maistuu omasta mielestä parhaalle. Ite en ole mikään olutspesialisti vaan ihan normi kuluttaja. Joulupöydässä suosin viiniä tai jos otan olutta niin alea mutta kaiken muun ruuan kanssa mahdollisuuksien mukaan portteri/stout jos haluan todella nauttia. Erityisesti voimakkaan makuisten riistaruokien kanssa oluelta vaaditaan paljon. Perus markettikarhu ei toimi kovin hyvin ja tekee ruokailusta hyvinkin arkista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1545 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 04.08.2013 20:49 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä näitä sahdinpano kursseja ja opi oluenteko piirejä on ihan laillisesti järjestäneet... Ei siinä mitään laitonta ole jos porukka kokoontuu vaikka parina viikonloppina yhteen opetellakseen perustaitoja..
Lainaus: | Joo, ja arvaa vaan kuinka äkkiä on valtio välissä kun toiminta on laitonta valtion mittapuiden mukaan!!
Jo pelkästään se on lain nykypuitteissa liki mahdotonta, että jaat ilmaiseksi oman "pienpanimon" tuotteita vain "esittelytarkoituksessa" ystäville!!! | [/quote] _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1545 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 04.08.2013 20:55 Viestin aihe: |
|
|
Tuo markettikarhu ...niin hyvä peruslageri kun se onkin.. Ei se kovin kaksinen olut ole jos vaikka vertaa Malmgårdin oluisiin.. omat tämän hetken suosikkini Abbot Ale ja Bagdersin Hopping Hare ovat jo aivan toiselta planeetalta.. Kuten myös Leffen oluset.. pointti on, että samanlaisia tosi suunmakuisia olusia voi tehdä myös itse.. Ja huomattavan edullisin kustannuksin..
tuhola kirjoitti: | Kyse ei ole prosenttien määrästä siksi että saataisiin paremmin humalatila. Vaan ihan puhtaasti siksi että oikeanlainen prosenttimäärä antaa oluelle sitä oikeanlaista ulottuvuutta. Jos nyt marssit alkoon ja katsot vaikkapa ammattilaistenkin suosituksia tummien oluiden osalta niin kyllähän niissä tahtoo olla prosentteja enempi kuin 5.. Ja olen tässä ammattilaisten kanssa samaa mieltä. Itellä musta portteri tai stoutti toimii riistaruuan kanssa parhaiten ja kun nuosta oluista puhutaan niin siellä tulee olla 6-7% volaa jotta maku on oikea. Myös vaaleampi olut toimi paremmin ruokapöydässä jos siinä on hieman enempi volaa.
Mielipide kysymyksiä toki. Sitä pitää juoda mikä maistuu omasta mielestä parhaalle. Ite en ole mikään olutspesialisti vaan ihan normi kuluttaja. Joulupöydässä suosin viiniä tai jos otan olutta niin alea mutta kaiken muun ruuan kanssa mahdollisuuksien mukaan portteri/stout jos haluan todella nauttia. Erityisesti voimakkaan makuisten riistaruokien kanssa oluelta vaaditaan paljon. Perus markettikarhu ei toimi kovin hyvin ja tekee ruokailusta hyvinkin arkista. |
_________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 20467 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 04.08.2013 21:09 Viestin aihe: |
|
|
Juu itekkin tykkään ihan markettikarhusta seurustelujuomana. Ei hassumpi. Sitten kun laitetaan olutta ruokapöytään niin oluesta pitää löytyä enempi täyteläisyyttä ja ulottuvuuksia. Leffen oluet ei meikäläiselle sovi. Aivan kamalaa kuraa ne mitä olen maistanut.
Itse tehty on aina itse tehtyä. Arvostan kyllä suuresti. Jos olisi aikaa ja viitseliäisyyttä niin mukavaa hommaahan tuo olisi. Sahtia täälläpäin tekevät paljon ja onhan tuossa oikein yhdistys jolla vehkeet ja porukka tekee niillä sahtinsa. Homma on muutenkin aika hienoa perinnettä mitä olen seurannut. Ite olen kokenut kakarana melkeimpä obelixin kohtalon ja kuvainnollisesti pudonnut sahtitiinuun hyvinkin varhaisessa nuoruuden vaiheessa. Yliannostus ja enää ei uppoa se tökötti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
simppeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2008 Viestejä: 1643
|
Lähetetty: 05.08.2013 00:06 Viestin aihe: |
|
|
Onko kellään tietoa WYEAST XL 2000 BUDVAR LAGER hiivasta. Ensimmäinen lagerkokeilu menossa ja kyseisellä hiivalla.
Eilen laiton diasetyylitauolle kun käyminen oli pysähtynyt, ominaispaino oli kumminkin aika korkea 1.016, kannattaako ruveta lageroimaan?
Sen verran noista prosenteista, että ainakin omissa tuotoksissa (pääasiassa alea) tuo alkoholi ei tunnu muutakuin humaltumisena vaikka keski % menee kumminkin yli 5,5%, suuntuntuma haetaan muilla keinoin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1545 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 05.08.2013 00:23 Viestin aihe: |
|
|
Missä lämpötilassa käytit? Lagerhan on jo nimensä mukaisesti melko viileässä tehtävää ? Alle 10 asteen lämmössä... Noita nestehiivojahan pidetään melko varmoina tapauksina..
Millaisella reseptillä panit pöhiseen...
simppeli kirjoitti: | Onko kellään tietoa WYEAST XL 2000 BUDVAR LAGER hiivasta. Ensimmäinen lagerkokeilu menossa ja kyseisellä hiivalla.
Eilen laiton diasetyylitauolle kun käyminen oli pysähtynyt, ominaispaino oli kumminkin aika korkea 1.016, kannattaako ruveta lageroimaan?
Sen verran noista prosenteista, että ainakin omissa tuotoksissa (pääasiassa alea) tuo alkoholi ei tunnu muutakuin humaltumisena vaikka keski % menee kumminkin yli 5,5%, suuntuntuma haetaan muilla keinoin. |
_________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tvälläri Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 3423 Paikkakunta: Mikämikämaa
|
Lähetetty: 05.08.2013 09:27 Viestin aihe: |
|
|
Ootko wildmind kokeillu tehä mäskiä niistä valmiiksi rouhituista sahtimaltaista? Että onnistuuko muu birra kuin sahti niistä? _________________ "Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1545 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 05.08.2013 09:33 Viestin aihe: |
|
|
En ole kokeillut, mutta tiedän jäppisten sitä käyttäneen pois tiekseen.. Minäpä hieman kyselen
Muokkaus:
Ovat käyttäneet sahtimallasta perusmaltana johon sitten maun mukaan ovat lisäilleet makumaltaita... Eihän siinä korkealta putoa jos säkillisen rouhittua sahtimallasta ostaa... Ainakin Tampereen seudulla on melko monessa kaupassa niitä kohtuuhintaan tarjolla...
Jossain reseptikokoelmassa muistan nähneenikin sahtimallaspohjaisen olusen, mutta eihän sitä nyt tietenkään löytynyt...
Tvälläri kirjoitti: | Ootko wildmind kokeillu tehä mäskiä niistä valmiiksi rouhituista sahtimaltaista? Että onnistuuko muu birra kuin sahti niistä? |
_________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20141 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 05.08.2013 11:55 Viestin aihe: |
|
|
Aris60 kirjoitti: |
Sen vuoksi ehdotankin, että etsitään joku pienpanimo, joka tekee meille foorumilaisille keitoksen "Tapiolan takamaiden wahwaa portteria/Lahtisen parempaa Jouluolutta" syksyn hirvipeijaisiin. fox66 suunnittelee logon (tai pistää tyttönsä hommiin) ja jakelu Tallinkin ennakkotilaussydeemillä. |
Tuossa on yksi vaihtoehto, jos jotakuta moinen kiinnostaa. Tosin pykälien mukaan mentäessä ihan ilmaiseksi ei pullohinta muodostu ja pieninkin satsi on aika ravakka.
http://www.pyynikinkasityolaispanimo.com/oma-olut |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|