OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Lasten äidille äitienpäiväksi?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 702

LähetäLähetetty: 06.05.2013 17:00    Viestin aihe: Lasten äidille äitienpäiväksi? Vastaa lainaamalla viestiä

Arvoisat riistaruokaexpertit, sekä kaikki muut alaa harrastavat! Nyt tarvitsisin hyviä neuvoja syvästi rakastamani naisen, sekä jälkeläisten iloksi tulevaksi äitienpäivälounaaksi kaavailemani villisian ulkofileen grillaukseen. Fileetä on n. 1500g ja ajattelin grillata sen kokonaisena ns. BBQ-tyyliin. Joskus aikoja sitten näin telkkarista erään jenkin tekevän vastaavaa ja lopputulos ainakin NÄYTTI todella herkulliselta ja murealta. Muistaakseni hän käytti runsaasti jotain kastiketta??

Suurkiitos jo näin etukäteen!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9501

LähetäLähetetty: 06.05.2013 21:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaikkea muuta kuin mikään epsertti. Mutta yksi vaihtoehto että marinoit kunnolla, laitat uunissa sisälämmön vajaaseen kahdeksaankymppiin, annat hetken vetäytyä ja leikkaat pari senttisiä siivuja jotka grillaat miedolla hiilloksella kokoajan öljyllä tai öljyisellä marinadilla sivellen. Kohtuudella ettei alle synny öljystä liekkejä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 08.05.2013 08:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Villisialle toimii erittäin hyvin savusipuli-kola kastikeglaseeraus.

eli kuori ja puolita noin 1/2 kg sipuleita ja savusta ne (pussissa, laatikossa, grillissä) ja anna jäähtyä

Ota iso kattila, johon 2 gl öljyä, pippuria, pari kuivaa chiliä. Paista mausteita noin 2 min, lisää hienonnettu sipuli ja paista miedolla lämmöllä noin 10 min.

Kaada kattilaan 1 1/2 litraa tavallista kolaa (ei siis mitään maxia tai zero) ja dl soijakastiketta.

Keittele miedolla lämmöllä puoleen.

=> lihan kimppuun

Kääri huoneenlämpöinen file tiukkaan folioon ja laita 100 asteiseen uuniin.

-jos liha on trikiinivapaata, niin 65 astetta, jos epävarma niin 82

Kun sisälämpö on sopiva, niin lihat uunista vartiksi vetäytymään.

Grilli 2/3 kuumaksi ja fileestä leikatut noin 2 cm palat ritilälle ja niitä sitten voidellaan glaseerauskastikkeella lihojen kääntelyn ajan.

OBS kastiketta kannattaa käyttää maltillisesti ja vaikka kääntää lihat 3 kertaa, näin kastike ei pala eikä tule liekkejä tmv.

Tällä välin perikunta on laittanut lisukkeet ym.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
juhatapio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Elo 2005
Viestejä: 2803
Paikkakunta: eteläpohjanmaa

LähetäLähetetty: 08.05.2013 10:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Äläkä sitte ala muisteleen siinä lounaalla äänen ainakaa notta kuinkahan se trikiini touhuhomma oikein meni,tarkastettiinko tämä otus vaiko eikö,ja jos se sikavainaa oli vanha uros nii unohda koko homma,saattaapi jopa haista meleko ilikiälle kypsennys vaiheessa.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 08.05.2013 18:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

munnoo..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 702

LähetäLähetetty: 08.05.2013 20:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No. Jep!
Nyt alkaa kuulostaa herkulliselle.
Juuri tuollaista glaseerausajatusta itsekin olen mietiskellyt, sillä se vaikuttaa herkulliselta.
Voiskohan tuon chilin korvata jollain muulla, kun se ei oikein emännälle, eikä kyllä mullekaan nappaa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyräys
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2006
Viestejä: 3171
Paikkakunta: SS

LähetäLähetetty: 08.05.2013 22:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ostin vaihteeksi sikaa jota meinasin laittaa äitienpäiväksi. Eli 2,2kg sianniskaa tuli kaupasta mukaan.
Mitenhän se kannattaa tehdä? Uunissa varmaan oikein mureaksi laittamalla?
_________________
Save a tree - eat a beaver
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 09.05.2013 01:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jyräys kirjoitti:
Ostin vaihteeksi sikaa jota meinasin laittaa äitienpäiväksi. Eli 2,2kg sianniskaa tuli kaupasta mukaan.
Mitenhän se kannattaa tehdä? Uunissa varmaan oikein mureaksi laittamalla?

sulattele suksen voiteeksi.... Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Läski-Arska
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 09 Huh 2011
Viestejä: 16

LähetäLähetetty: 09.05.2013 02:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itte olen suosinu ihan tavalliselle sialle savua ja epäsuoraa lämpöä sen jälkeen kun siihen soveltuvan pömpelin sain.
Viiltelen lihapalan molemmin puolin ruudukoksi ja hieron tarvittavat mausteet pintaan ja väleihin, sitte kehittelen pömpeliin sopivat savut ja annan possun olla useamman tunnin miedolla lämmollä muhimassa.
Viimeksi oli kylkipala kuutisen tuntia muhimassa ja jessus että se oli hyvää!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyräys
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2006
Viestejä: 3171
Paikkakunta: SS

LähetäLähetetty: 09.05.2013 18:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

petra kirjoitti:
Jyräys kirjoitti:
Ostin vaihteeksi sikaa jota meinasin laittaa äitienpäiväksi. Eli 2,2kg sianniskaa tuli kaupasta mukaan.
Mitenhän se kannattaa tehdä? Uunissa varmaan oikein mureaksi laittamalla?

sulattele suksen voiteeksi.... Shocked


Mitä sä höpäjät? Hyvää lihaa kunhan osaa valmistaa.
_________________
Save a tree - eat a beaver
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com