OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Sorsaa aloituspäiville..

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jahikainen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Hei 2008
Viestejä: 130
Paikkakunta: Kangasniemi

LähetäLähetetty: 15.08.2012 21:53    Viestin aihe: Sorsaa aloituspäiville.. Vastaa lainaamalla viestiä

Hep hep!

Tarkoitus olis valmistaa sorsaa 6-7 hengelle tulevana tiistaina. Homma on langennut minun harteille jälleen kerran, niin kuin muinakin vuosina.

Ennen olen tehnyt niin että lihat on leikattu luista irti ja sen jälkeen paloiteltu ja paistettu sekä haudutettu padassa. Folio-potut ollut yleensä kaverina.. Hyvin on kelvannut.

Mutta mutta.. olisiko jotain muuta, vielä parempaa konstia. Esim. Onnistuisko miten foliossa pekoniin käärittynä ja tekis kastikkeen erikseen? Avotulella on tarkoitus tehdä ja käytössä on kyllä valurautapadat ja pannutkin..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14817

LähetäLähetetty: 15.08.2012 22:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tee rintafileistä sorsa red curry. On vähän erilainen ja menee kuin häkä sellaisiinkin, jotka eivät ole tottuneet riistaan. On taas vaihtelua perinteisiin riistaruokiin tottuneille.

Red curryn ohje:

http://thaifood.about.com/od/thaicurrydishes/r/Easy-Thai-Red-Curry-Recipe.htm

Tuosta ohjeesta kiinnitä huomio tuohon RED CURRY SAUCE -otsakkeen alle ja tee vain tuo keittokastike ja surauta se blenderissä tai sauvasekoittimella.

Käräytä rintafilesiivuihin pinta ja lisää kastike ja keitä hieman kasaan. Tarjoa riisin kera.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 15.08.2012 23:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laitoin tuonne "mitä riistaruokaa tänään söit" ketjuun yhden ohjeen miten tein metsoa ja ajattelin testata samaa sorsilla. Ainakin metso onnistu tosi hyvin. Ohje taitaa olla toiseksi viimeisellä sivulla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Marirt
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Syy 2008
Viestejä: 80
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 18.08.2012 19:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos tahdot säilyttää sorsan "riistamaisuuden" niin meillä uppoo perinteisesti: sorsan nuijittu rintafile paistetaan reilussa öljy/voi seoksessa (sitä on sit paljon) että jää hieman punaiseksi sisältä (usko pois on punaiseksi jätettynä paremman makuista). Mausteeksi suola ja pippuriseos.
Nuoret perut voin kanssa ja salaatti. Nii ja kastikkeenhan nopeasti pyöräyttää jäljelle jääneeseen öljy/rasva seokseen. Kermaa sekaan ja maustat lisää. Herkkutatti kastike toimii hyvin myös ja siihen kun ei tarvitse muuta kuin tatteja pilkottuna, valkopippuri, suolaa ja kermaa. Paistat tatit ja lisää kermaa keitä/hauduta kokoon ja mausta.

Toinen mikä on hyvää mielestäni että marinoit sorsan lihasuikaleet esim. Saarioisten grillaus- tai marinointi kastikkeessa tai Santa Marian marinointi kastikkeella. Paistat pannulla ja sen seuraksi sit mitä tahdotkin.
_________________
Todennäköisesti suurin osa isännistä voidaan opettaa tottelemaan koiraansa Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 18.08.2012 23:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko savustusmahdollisuutta!?
Joskus tein savupöntössä siten että muutama kokonainen sorsa suolattuna ja rinnan päälle parit possuviipaleet harvaan foliopakettiin ja kevyttä savustusta hyvin miedolla tulella parisen tuntia ja oli todella maukasta käsittelyn jälkeen. Folion idea oli siinä, että sen sisään jäi kaikki irronneet nesteet ja siten pitivät lihat mehukkaina.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juuelikkäs
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2012
Viestejä: 246

LähetäLähetetty: 22.08.2012 21:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse tein tänään aivan perinteisen sorsakastikkeen, eli rinnat, jalat ja tappaiset suikaleiksi, leikattu liha voiseen pannuun ja kypsänä jauhot sekaan, kääntely muutaman kerran että jauho saa vähän väriä, sitten jauholihat kattilaan ja kermaa sekaan niin paljon kuin perse kestää, loppu neste vettä/lihalientä. Siihen sitten selkäytimestä ilman mitään mittoja mausteet, fondia+lihalientä ja suolaa kun on niin pääsee jo pitkälle. Ehkä vähän kuivattua sientä sekaan ja tarjoilu riisin kaverina.
Perinteistä, tylsää mutta ah -niin hyvää Twisted Evil

Grillissä aion kokeilla joskus, rintapalat yöksi marinadiin, jossa perussetit eli öljyä, vettä, hunajaa, soijakastiketta, eri mausteita taas mielen mukaan, ehkä jotain silputtua yrttiä ja mitä nyt jääkaapista sattuu milloinkin löytymään. Sellanen "nestemäinen savu" -kastike on aika herkkua muuten melkein mihin tahansa grillaamiseen liittyvään!
Paisto tietenkin korkeintaan medium+:ksi, kun on punaisesta lihasta kyse Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Marirt
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Syy 2008
Viestejä: 80
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 24.08.2012 21:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen tuli väsättyä kanttarellikastiketta ja paistettua sorsan ja tavin rintafilettä pannulla reilussa voi/öljy seoksessa. Mausteena ainoastaan suola ja oli kyl hyvää pitkästä aikaa ja fileet nimen omaan hieman punaisena sisältä. Smile
_________________
Todennäköisesti suurin osa isännistä voidaan opettaa tottelemaan koiraansa Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 25.08.2012 13:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Folion idea oli siinä, että sen sisään jäi kaikki irronneet nesteet ja siten pitivät lihat mehukkaina.


Mielenkiintoista. Pääsikös se savu siihen lihaan antamaan makuaan sitten lainkaan?
_________________
http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 25.08.2012 13:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tapmar kirjoitti:

Mielenkiintoista. Pääsikös se savu siihen lihaan antamaan makuaan sitten lainkaan?


Sen takia oli maininta "harvahko". Wink
Ajatuksena vähän niinkuin savustuspussi; vaatii hiukan duunia, että muotoilee eräänlaisen "ammeen" sillä tavalla, että sorsa ei kosketa folioon kuin selkäosiltaan ja "foliokansi" päälle niin että siihen sivujen keskiosaan jää ilmareikiä jota kautta savu sitten kiertää.
Noita foliopusseja muistaakseni löytyy ilman savutarpeita, joten sellaiseen olis ehkä helpoin laittaa ja reikiä kylkeen vaan.
Silloin kun minä tein nuo ei ollut mitään pusseja, mutta "kinkkufoliota" oli.
Vieläköhän sitä kaupasta mahtaa löytyä; tukevaa tavaraa ja siten helppo muotoilla!??
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
haulipyssy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Mar 2010
Viestejä: 464

LähetäLähetetty: 30.10.2012 14:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jäniksen voisi täyttää perunoilla ja sipuleilla, sitoa kiinni ja sitten uuniin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com