OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Outo haju metsossa.
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
tommik
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Syy 2011
Viestejä: 12

LähetäLähetetty: 05.12.2011 11:25    Viestin aihe: Outo haju metsossa. Vastaa lainaamalla viestiä

terve

Oli tarkoitus laittaa metsoa itsenäisyys päivänä, mutta tämä lintu nyt haisee vähän oudolle Surprised lähinnä mieleen tulee ummehtunut.

Kaikki on tehty oikein

- Suolistettu välittömästi
- Riiputettu kellarissa n.+10 astetta kahden päivän ajan
- Huuhdeltu vielä ennen pakastamista kaikki jäämät sisältä pois

Nyt sulatettu jääkaapissa päivä ja silti tuoksuu ummehtuneelta varsinkin selkä puolelta vaikka huuhtoo.

Ennen ei ole kyllä vastaavaa tapahtunut...missähän on mennyt vikaan? Kellarikin on sieltä paremmasta päästä, että ei sieltäkään mitään homeen hajua olis kyllä pitänyt tarttua.

Homenokka ? Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 05.12.2011 11:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Veikkaus: pätkä peräsuoltä jäänyt kiireessä paikalleen. Siellä pieni kakkakikama on alkanut muhimaan. Toinen mahdollisuus on, että sappirakko mennyt rikki ammuttaessa, sappinesteet levinneet sinne selkään ja nyt tuoksahtaa. Sappihan sotkee paikat tehokkaasti, eikä lähde helpolla edes huuhtelemalla.
_________________
http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Lyrurus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 1953
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 05.12.2011 11:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mites pakastin? Ei kai emäntä ole säätänyt sitä sähkönsäästömielessä lämpimämmälle? - Vai haisiko otus jo pakkaseen laitettaessa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tommik
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Syy 2011
Viestejä: 12

LähetäLähetetty: 05.12.2011 11:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuullostaa järkevälle...osuma on kyllä ollut hyvä, että kyllä siellä oli sisuskalut ollu ahtaalla.

Rinta puoli tuoksuu hyvälle, joten taidan muuttaa suunnitelmia ja paloitella hyvät lihat irti sen sijaan, että paistaisin kokonaisena, ettei mene kaikki lihat pilalle.

Saakohan nuita lihoja siististi irti ilman keittämistä, koska se keittäminen ei nyt kokonaisena tule kysymykseen, ettei tuo "löyhkä" tartu kaikkiin lihoihin.

Minkälaisella reseptillä tuosta sais jotain pata ruokaa aikaseksi? Aina tullu riista laitettua kokonaisena valurauta padassa pelkästään voin, suolan, tilkan vettä ja mausteiden kera, enkä ole nähnyt tarpeelliseksi edes koittaa muita reseptejä täydellisen maun takia Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 05.12.2011 12:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tommik kirjoitti:

Saakohan nuita lihoja siististi irti ilman keittämistä, koska se keittäminen ei nyt kokonaisena tule kysymykseen, ettei tuo "löyhkä" tartu kaikkiin lihoihin.


Saa toki. Esim hyvällä fileointiveitsellä lähdet seuraamaan rintalastan reunaa tarkasti luuta myöten. Kyllä ne rintalihakset irtoaa siitä ihan nätisti. Rintalihojen etupäässä on U:n muotoinen luu, joka pitää saksilla katkaista. Muuten pärjäät veitsellä. Jalat ja siivet kannattaa keittää ja irroitella lihat vasta sitten.
_________________
http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
tommik
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Syy 2011
Viestejä: 12

LähetäLähetetty: 05.12.2011 12:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pakastin näky olevan -20, että jopa pari astetta liian kylmä...hajua en kyllä havainnut pakkaseen laittaessa, mutta en kyllä tarkemmin haistellutkaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tukelius
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Elo 2008
Viestejä: 3311
Paikkakunta: Mynämäki

LähetäLähetetty: 05.12.2011 12:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Veistä siiven kaariluun ja rangan välistä puukolla viilto että siipi "irtoo rangasta jonka jälkeen peukalot kaulakuopasta sisään ja vedät täkän irti rangasta. Siivet irtoaa ku ota täkkäosan käteen perä itseesi päin täkkälihat alaspäin ja siipiluu peukalohakaan ja väännät etukautta nurin niin nousee se litteä luu pystyyn jota myötäillen puukolla irti. Täkän takapäästä kylkireunasta alat peukalolla työntämään ns veistävillä liikkeillä lihaa irti luusta, lähtee fileet ilman työkaluja todella nätisti, koivet muljautat lonkkanivelestä nurin ja puukolla loput ja kannattaa huomata että koiven lihaa on lonkalla melko laajalla alueella eli veistät niinku lonkan reunaa pitkin, sit kaula poikki tyvestä ja jäljelle jää lihaton selkä sekä rintalasta jotka voit heittää roskiin tai loukkuun syötiks, komponentit pataan ja uuniin miedolle lämmölle puolenkymmentä tuntia avot ja eiku ääntä kohen.


meleko selekeetä Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 05.12.2011 14:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tapmar kirjoitti:
tommik kirjoitti:

Saakohan nuita lihoja siististi irti ilman keittämistä, koska se keittäminen ei nyt kokonaisena tule kysymykseen, ettei tuo "löyhkä" tartu kaikkiin lihoihin.


Saa toki. Esim hyvällä fileointiveitsellä lähdet seuraamaan rintalastan reunaa tarkasti luuta myöten. Kyllä ne rintalihakset irtoaa siitä ihan nätisti. Rintalihojen etupäässä on U:n muotoinen luu, joka pitää saksilla katkaista. Muuten pärjäät veitsellä. Jalat ja siivet kannattaa keittää ja irroitella lihat vasta sitten.


Mikä idea tuolla luun katkaisemisella on? Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 05.12.2011 14:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos se nyt ei aivan mädälle haise, niin tuskinpa on mitään merkitystä.
Joskus on aika vanhojakin "löytöjä" tullut tehtyä pakastimesta, mutta ei niissä juuri maussa ole vikaa ollut. Vaikka onkin tuoksahtanut ummehtuneelle.

Samoin esim. jäniksellä joskus saattaa rapamaha levitä sisään joka aiheuttaa oman tuoksunsa lihaan.
Vaikka vedellä huuhtelee, jää siihen aina oma tuoksunsa.
Kuitenkaan valmiissa ruuassa ei oma eikä vieraidenkaan nenä ole mitään huomannut.

Ei pidä olla liian herkkä Very Happy.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 05.12.2011 15:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sortaja kirjoitti:

Mikä idea tuolla luun katkaisemisella on? Shocked


Minusta se rinta irtoaa kätevämmin ja siistimmin, kun katkaisee. Sen katkaistun pätkän saa sitten lopuksi helposti irti. Mutta eipä tuo katkaisu kyllä välttämätöntä ole Smile
_________________
http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 05.12.2011 16:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tapmar kirjoitti:
Sortaja kirjoitti:

Mikä idea tuolla luun katkaisemisella on? Shocked


Minusta se rinta irtoaa kätevämmin ja siistimmin, kun katkaisee. Sen katkaistun pätkän saa sitten lopuksi helposti irti. Mutta eipä tuo katkaisu kyllä välttämätöntä ole Smile


Aavistuksen verran saa lisää matskua mukaan irroitettuun täkkään kun sen luun napsauttaa. Irroituksen yhteydessä kannattaa myös vetäistä sisemmän fileen jänne pois. Eipähän tartte sitäkään pureskella...

Tuli tuosta hajusta mieleen, että muistitko ottaa munuaiset pois? Ne voivat tuoksahtaa melkoisesti jos jäävät sinne peräpäähän luuta vasten, eivätkä ne nyt sopassakaan mitään herkkuaromia lisää tuo.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26346

LähetäLähetetty: 05.12.2011 16:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

nuinpa, ja pari päivää +10 on munakas valmis
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eräjormeliini
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Syy 2011
Viestejä: 334
Paikkakunta: P- Savo

LähetäLähetetty: 05.12.2011 17:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pohjola kirjoitti:
nuinpa, ja pari päivää +10 on munakas valmis

Niinpä, mitä ihmettä?! Shocked Olet siis riiputtanut sitä metsoa 2 päivää +10:ssä asteessa?!! Shocked Shocked Ei ihmekkään jos haisee!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Matso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Tam 2007
Viestejä: 800
Paikkakunta: E-suomi

LähetäLähetetty: 05.12.2011 19:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei tuo riiputusaika 2 vrk / + 10 astessa mitään epänormaalia ole päinvastoin .

Pahaan ummehtuneeseeen hajuun voi olla muitakin syitä kuten :

http://forum.robsoft.nu/viewtopic.php?f=25&t=126665

Naapurimaassa on metot alkaneet hyvänä myyrävuotena syömään myyriä , joten miksei meilläkin ? Vaikuttaa varmaan lihan makuun .
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tommik
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Syy 2011
Viestejä: 12

LähetäLähetetty: 05.12.2011 19:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä sieltä suolistettaessa tuli lähes kaikki pois...tosin sisuskalut oli ottaneet vähän osumaa hauleista. Ja tuo riiputus aika 2 päivää +10 asteessa on ok ja aina toiminut... 0 - +5 asteessahan suositellaan yleisesti jopa viikkoa, mutta sitä en ole koskaan tohtinut kokeilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com