OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirvieläinten teurastus ja teurastuspäivän herkut

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 17.11.2011 16:57    Viestin aihe: Hirvieläinten teurastus ja teurastuspäivän herkut Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan vain siltä varalta, ettei tämä hieno kirja ole jo hyllyssäsi ja homma hanskassa:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2011/11/hirvielainten-teurastus-ja.html


Maltan tuskin odottaa, kun omassa ”kauhukeittiössäni” pääsen kokeilemaan kielisalaattia, liekitettyjä munuaisia, keuhkopihvejä, turpasylttyä, verimakkaraa, kaalinlehdellä paistettuja kiveksiä, aivokakkoa, hunaja-chilimaustettuja pötsinsuikaleita, virtsarakossa kypsytettyjä elimiä... Lista kuulostaa ehkä eksoottiselta, mutta on täysin luonnollista, sekä moraalisesti oikein kunnioittaa riistaa ja pyrkiä hyödyntämään kaikki arvokas anti mahdollisimman tarkkaan. Näin ovat toimineet saalistaan arvostavat metsästäjät historian aamuhämäristä asti.

Suosittelen kaikesta huolimatta Shocked Very Happy
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 19.11.2011 12:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vinkkaampa sulle yhen kunnon filtteriohjeen, eli munuaiskeiton. On muuten yksinkertasen hyvä ja maukas! Löysin ohjeen yhestä 60-luvun alun keittokirjasta jonka hommasin aikonaan kirjaston poistomyynnistä.

Einekset:
1 hirven munuainen (nyrkin kokonen)
2-3 keltasipulia (saman verran sibulaa mitä on munuaista)
1valkosipulin kynsi
suolaa
maustepippuria
curryä
persiljaa jos haluaa
vehnäjauhoja reilu rkl


Munuaiset käsitellään ensin ihan normisti, eli liotellaan vedessä jne. Ne leikataan pikku suikaleiksi. n. ranskanperunan kokosiksi. Sipulit vedetään kans suikaleiksi. Paista sipulit pannulla voissa niin että ne hieman makeutuu ja tulee läpikuultaviksi (ei liian kuumalla pannulla). Kaada kattilaan jossa on vesi kiehumas. paista kuumalla pannulla munuais suikaleet 2:ssa erässä ja lisää vehnäjauho joukkoon. pyörittele niin että vehnäjauho sekottuu. Kaada kattilaan. anna hissukseen kiehua. jos tulee vaahota kuori se pois. Lisää curry ja muut mausteet anna hautua vielä niin, että mausteet imeytyy.

On muuten sikahyvää. Ei uskois että curry sopii sisuskalujen mausteeksi älyttömän hyvin.
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 21.11.2011 08:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos vinkistä, täytynee kokeilla. Very Happy
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Heppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Hei 2009
Viestejä: 182

LähetäLähetetty: 22.11.2011 00:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

munuaiset ja maksa varsinkin nuorelta eläimeltä on tosi hyviä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Baroni69
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Maa 2004
Viestejä: 100
Paikkakunta: Nokia

LähetäLähetetty: 22.11.2011 12:46    Viestin aihe: Veitsen teroittaminen Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjassahan kerrotaan kuinka puukko pitää teroittaa, tässä samaa asiaa ihan äänen ja kuvan kera;
http://www.youtube.com/watch?v=GKBXeGTczJg
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 22.11.2011 12:48    Viestin aihe: Re: Veitsen teroittaminen Vastaa lainaamalla viestiä

Baroni69 kirjoitti:
Kirjassahan kerrotaan kuinka puukko pitää teroittaa, tässä samaa asiaa ihan äänen ja kuvan kera;
http://www.youtube.com/watch?v=GKBXeGTczJg


Kiitos linkistä!
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
mkaltiok
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 11 Elo 2010
Viestejä: 73

LähetäLähetetty: 29.11.2011 23:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tällee sitä kuuluu terotella:
http://www.youtube.com/watch?v=CXLaE1JvQ94

Ei muuta kuin harkkoa ja pahvia. Smile Mutta vakavasti ottaen niin noi Murray Carterin tekniikat on parhaat japanilaisilla vesihiomakivillä. Veitsistä tulee omassakin käsittelyssä partaveitsen teräviä. Käsitys terävästä veitsestä on muuttunut noiden käytön jälkeen melkoisesti. Suosittelen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com