OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

hirven munuaiset

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 09.08.2011 06:22    Viestin aihe: hirven munuaiset Vastaa lainaamalla viestiä

en löytänyt juttua kyseisestä tavarasta niinpä aloitetaan uusi. olisiko kellää munuaisten valmistukseen hyviä ohjeita vai pitääkö jättää edelleen suodattimet mehtään korpin ja supin syötäväksi. joskus olen syönyt joitain munuais ruokia vaan en edes muista mistä elukasta. muistaakseen ruskean kastikkeen kera. Question
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9501

LähetäLähetetty: 09.08.2011 09:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos pissafilttereitä välttämättä haluaa pupeltaa niin "kuukkelista" löytyy reseptejä vaikka kuinka huru. Siitä vain sitten kokeilemaan ja kertomaan mitkä olivat hyviä. Smile

Kiinnostaisi itsekkin hyvät ohjeet kun en eläessäni vielä hyviä munuaisia ole syödäkseni saanut... Tai no kerran valkosipuliin tapetut, mutta ne ei sitten milleen muulle maistunutkaan kuin vs:le ja koostumus epämiellyttävä ilmeisestikkin liaan kypsentämisen seurauksena.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
simoh
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 42

LähetäLähetetty: 09.08.2011 10:56    Viestin aihe: Hirven munuaiset Vastaa lainaamalla viestiä

Olen valmistanut hirven ja valkohäntäpeuran munuaiset seuraavasti: ensin liotetaan halkaistuja munuaisia kylmässä vedessä jääkaapissa vuorokauden verran. Liottaminen poistaa pistävän hajun. Pieniksi pilkotut munuaiset paistetaan pannulla voissa. Mausteeksi siputtua sipulia, suolaa, pippuria. Parin-kolmen minuutin paistamisen jälkeen haudutus kermassa kannen alla. On hyvää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
SamiS
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 14 Maa 2011
Viestejä: 33
Paikkakunta: Vicinity of Betelgeuse

LähetäLähetetty: 09.08.2011 11:05    Viestin aihe: Re: Hirven munuaiset Vastaa lainaamalla viestiä

simoh kirjoitti:
Olen valmistanut hirven ja valkohäntäpeuran munuaiset seuraavasti: ensin liotetaan halkaistuja munuaisia kylmässä vedessä jääkaapissa vuorokauden verran. Liottaminen poistaa pistävän hajun. Pieniksi pilkotut munuaiset paistetaan pannulla voissa. Mausteeksi siputtua sipulia, suolaa, pippuria. Parin-kolmen minuutin paistamisen jälkeen haudutus kermassa kannen alla. On hyvää.


Hyvän oloinen resepti. Tuohon kun vielä tuikkaa tilkan konjakkia mausteeksi niin juhlaruokaahan se.

Munuaisista kannattanee muistaa että varmimmin onnistuu vasan tai nuoren eläimen munuaiset.

Sam
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MPOulu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2008
Viestejä: 850

LähetäLähetetty: 09.08.2011 14:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Liotuksen jälkeen mieto savustus, ei kypsennetä. Tämän jälkeen paistetaan nopeasti voissa, kuohukermat päälle ja jos kaapista löytyy niin konjakkia tai tummaa rommia tilkka, mustaa pippuria, suolaa ja jos siltä tuntuu niin muitakin mausteita. Keitetään kerma kasaan ja ei muutakuin lautaselle. Lisäkkeet oman maun mukaan.
Poron vasan munuaisia valmistin näin joskus muinoin asuessani Rovaniemellä, toiminee myös hirven vasalle.
Alkoholia kannattaa lisätä soosiin varovasti, sillä sen saa helposti myös pilattua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 09.08.2011 16:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Munuaisista saapi aivan maittavan keiton seuraavasti: ensin tuo vakkari liotushomma, sen jälkeen suikaloi munuaiset. leikkaa sipulista vastaavia suikaleita kuin munuaisista. laita vettä sopiva määrä kiehumaan, paista ensin sipulit pannulla (ei liian kypsiksi) sen jälkeen laita munuais suikaleet pannulle ja paista nopeasti (voi olla et pitää paistaa erissäkin että pannulla ei ole liikaa tavaraa) lisää maustepippuria ja suolaa paistokseen, sekä pari rkl vehnäjauhoja. pyörittele vehnäjauhot pannulla munuaisten ja sipulin sekaan. kaada tämä satsi kiehuvaan veteen. Lisää Curryä keittoon ja sekota. nyt anna hiljalleen kiehua ja kuori muodostunut vaahto poies. On yllättävän säpäkkä eines. (löysin yhestä 60 luvun keittokirjasta)
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tosimies 3v.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Kes 2006
Viestejä: 148

LähetäLähetetty: 09.08.2011 19:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Poistaako liottaminen pistävän hajun vai siirtääkö se sen vain jääkaapin muuhun sisältöön? Razz

Ja ihan vakavissaan välillä: munuaisten laittaminen ruoaksi kyllä kiinnostaa, mutta toistaiseksi ainoaksi jäänyt kohtaaminen ei tuoksun takia hirveästi innosta yrittämään uudestaan ilman takeita onnistumisesta. Kaiken lisäksi ensimmäiset koe-erät pitäisi päästä valmistamaan ilman silminnäkijöitä ja sivullisia haistelijoita, sillä muut keittiönkäyttäjät tapaavat järjestään olla minua nirsompia ja jyrkempiä mielipiteissään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fspitz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1291
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 09.08.2011 20:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Britti munuaispiiras.
Nenä umpeen syödessä ei haise pissalle. Maku on erittäin hyvä.
Kokeiltu enklannissa.
Razz
_________________
Minkä sanoin sen voin myös perua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
simoh
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 42

LähetäLähetetty: 12.08.2011 13:37    Viestin aihe: hirven munuaiset Vastaa lainaamalla viestiä

Vaikka meneekin OT:ksi: mielestäni on tuhlausta jättää käyttämästä sellaisia riistan osia, joista ruokaa voi valmistaa. Kaiken lisäksi vielä hyvää ruokaa. Viime syksyn aluevaltaus oli hirventurpasyltty, kiitos Metsästäjä- lehden ohjeiden.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 12.08.2011 15:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
mielestäni on tuhlausta jättää käyttämästä sellaisia riistan osia, joista ruokaa voi valmistaa. Kaiken lisäksi vielä hyvää ruokaa.

+1
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 24.10.2011 16:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

nyt on vasan munuaiset halkaistuna jääkaapissa likoamassa maidossa. huomenna paistan mausteiden ja sipulien kera. ja haudutan kolmen juuston kermassa. lisukkeiksi meinasin laittaa tummaa riisiä tai spakettia katsotaan nyt. kertoilen tuloksesta onko ensimmäinen ja viimeinen itse valmistettu suodatin eväs.
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 24.10.2011 16:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeiles piruuttas kaupasta saatavaa riisi-ohraseosta; mä olen sitä nykyään käyttänyt eri yhdistelmissä paremman maun vuoksi. Vähän enemmän ehkä vaatii keittoaikaa, mutta siinä muun ohessa sitä ei silleen huomaa. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 24.10.2011 18:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muutama tippa etikkaa litraan liotusvettä vähentää pissanhajua !
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 25.10.2011 16:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

M..M kirjoitti:
nyt on vasan munuaiset halkaistuna jääkaapissa likoamassa maidossa. huomenna paistan mausteiden ja sipulien kera. ja haudutan kolmen juuston kermassa. lisukkeiksi meinasin laittaa tummaa riisiä tai spakettia katsotaan nyt. kertoilen tuloksesta onko ensimmäinen ja viimeinen itse valmistettu suodatin eväs.
Shocked Shocked huippua. eipä jää enää suodattimetkaan metsään. lisäys tohon soosiin koskenlaskian savuporo juustoa pieni pätkä ja mustia torvisieniä tummanriisin kera tällä kertaa,ehken seuraavalla kerralla perunaa jossakin muodossa. Laughing Laughing
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com