OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirven maksa
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
marlii



Liittynyt: 29 Lok 2010
Viestejä: 6
Paikkakunta: Kainuu

LähetäLähetetty: 30.10.2010 14:36    Viestin aihe: Hirven maksa Vastaa lainaamalla viestiä

Jääkaapissa köllöttää hirven vasan maksapalanen likoamassa vedessä. Tarkoitus olisi tehdä tavallinen maksakastike: paloiteltu maksa paistetaan voissa, lisätään sipulia runsaasti, suolaa, ja valkopippuria, ehkä cayennepippuriakin ja hieman makeaa sherryä ja puolukkahilloa. Lopuksi tietysti kermaa. Poika toi metsäretkeltä suppilovahveroita, ja mietin josko vielä niitä ripauttaisi joukkoon, vai nauttisiko niistä ihan ominaan. Nam.

Etukäteisvalmisteluin keitin kaksi pientä teertä ja erottelin lihat. Pitäisi tehdä hieman samaan tapaan kuin ylläoleva muhennos, myös linnusta muhennosta teeret ampuneille nuorille metsästäjille. Mausteita tässä vain mietin, olisiko voi ja suola kaikkein luonnollisimmat, eikä muuta?! Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heguli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hel 2005
Viestejä: 5666

LähetäLähetetty: 30.10.2010 17:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

teeri ei turhia mausteita kaipaa suola ja voi riittää
, maksalle maun mukaan. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14873

LähetäLähetetty: 30.10.2010 17:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muista, että maksan pitää olla vain juuri kypsää, jotta se ei kovetu.

Oma suosikkini on maksapihvi mediumina ja siihen päälle suolaa ja mustapippuria. Luonnollisesti paistetut sipulirenkaat kuuluvat asiaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
marlii



Liittynyt: 29 Lok 2010
Viestejä: 6
Paikkakunta: Kainuu

LähetäLähetetty: 30.10.2010 17:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä, nimenomaan maksan paistaminen on taitolaji, ettei siitä tule liian kuivaa ja kovaa. Yritystä ja monenlaisia tuloksia on jo aiemmilta vuosilta. Embarassed
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heguli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hel 2005
Viestejä: 5666

LähetäLähetetty: 30.10.2010 17:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

yhdyn edelliseen, maksan saa kiduttamalla purkaksi.
kuuma pannu, nopee kypsytys ja syömään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EZ_
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Maa 2007
Viestejä: 423

LähetäLähetetty: 30.10.2010 19:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

*Valurautapannu* (ehdoton)
voita
suolaa
valkopippuria
konjakkia liekitykseen

muuta et tarvi

kalvot pois ja pannuun, ei kuitenkaan suoraan jääkaapista
ohuet siivut ja kuuma pannu.
Kalvot käpristää palaset, joten siksi pois.

Hitto, että se on HYVÄÄ!

Tässä vanhankoulun resepti, nykyään muita hömpötyksiä, mutta tämä se alkuperäinen nuotiomaksan paisto-ohje.
flambeeraus kuuluu asiaan. siitä ei voi oikeaista, korkillinen riittää
(liesituuletin sitten nollille, ettei 112 jatka iltaa)


Viimeinen muokkaaja, EZ_ pvm 30.10.2010 20:58, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3546

LähetäLähetetty: 30.10.2010 19:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Anna nuoret teerenampujat laittaa itse lintunsa. Tarvittaessa opasta.

Maksa ohuiksi pihveiksi, paista mediumiksi. Mausteeksi pintaan suola ja viherpippuri. Ei muuta tarvi. Maksan paistossa ei hirmu kuumalle pannulle, keskilämmöllä paisto. Huoneenlämpöisenä pannulle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14873

LähetäLähetetty: 30.10.2010 20:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alkaa olla ohjeissa kaikki pippurin kypsyysasteet! Very Happy Tuo viherpippuri pitää kokeilla - sopii hirven kanssa muutenkin älyttömän hyvin. Miksei siis maksankin kanssa. Voisi olla paikallaan viherpippurikastikekin nopeasti pannulla tehtynä - konjakkiliekitys ja kermalla kokoon.

Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2004
Viestejä: 3041

LähetäLähetetty: 30.10.2010 20:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen paistelin pannulla voin ja öljyn seoksessa kolme nyrkin kokoista sipulia, joihin ripaus suolaa ja sokeria. Poika halusi osan sipuleista mutta pari taisi jäädä itselle.
Siihen kaveriksi suolalla ja mustapippurilla maustettua maksaa ja vähän makeahkoa chilikastiketta.
Itse saan yleensä parhaiten onnistumaan ton maksan, kun tekee mahdollisimman yksinkertaista, koska silloin ei tee sitä ylikypsäksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 01.11.2010 11:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sipulin ja valkosipulin lisäksi lautaselle sopii grillatut omena- ja kesäkurpitsalohkot.

Tässä peuranmaksaohje, joka toimii yhtä hyvin hirvellekin:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2010/10/valkohantapeuran-maksaa-kasvispedilla.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 24.11.2010 19:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä olen maksan tehnyt yleensä sillälailla että leikkelen siitä puolen sentin paksuisia siivuja ja nakkelen pannulle jossa on reilusti voita. Mausteeksi reilusti sekä suolaa että sokeria. Sokeri pehmentää väkevää makua. Voita lisätään uusien satsien myötä ja kun maksa on paistettu, nakataan rasvan sekaan paljon sipulia. Ja sipuliin taas sokeria ja siinä on sitten kastike maksalle.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Villedz
Vieras





LähetäLähetetty: 24.11.2010 21:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meidän nylkytallilta sais tuota maksaa ja muitakin sisäelimiä se joka niitä haluais.Aina tuppaa jäämään rutosti yli,mitä nyt sillontällön jotkut ottaa palan maksaa.Itse en sisäelimistä välitä,sukulaisille olen maksaa vienyt.
Takaisin alkuun
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 24.11.2010 21:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä elimet myydään seuran lukuun huutokaupalla. Aikusten sydämet on yleensä reilun kympin hintaan nousseet ja maksat vajaan kympin.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14873

LähetäLähetetty: 24.11.2010 22:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä ampuja saa sisäelimet ja paikkakunnalle tyypillisesti nämä on sitten kanssa käytetty kohtuullisen tarkkaan.

Maksan suhteen oma linjani on se, että hieman hirven iästä riippuen joko otan maksan tai jätän. Jos väri maksassa ei ole tasainen, niin menee koirille. Tiedän kyllä seuroja ja seurueita, joissa kielet jätetään päähän ja maksa ja sydän suolikasaan. Tämä on mielestäni haaskausta, mutta asiahan ei varsinaisesti minulle kuulu. Paljon asioita on kiinni ruoanlaittotaidosta.

Nykyään sisäelinten arvostus on muutenkin kärsinyt, mutta esimerkiksi eri kansallisuuksien ruokakulttuureissa perinneruoat ovat miltei poikkeuksetta sisältäneet sisäelimiä. Henkilökohtaisesti näkisin, että juuri tällaiset perinneruoat, jotka sisältävät verta/verivalmisteita, munuaisia, maksaa, kieltä ja sydäntä kannattaisi tuoda laajalti julkisuuteen, jotta perinne ei häviä aivan kokonaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Villedz
Vieras





LähetäLähetetty: 24.11.2010 22:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä ampuja ottaa kielen.Sisäelimiä ottaa ne jotka haluaa,sitten loput mitkä jää yli menee jonnekkin..en halua tietää minne,todennäköisesti tunkiolle.

Voisihan tuota kysäistä josko pistettäisiin myyntiin noita sisäelimiä.
Takaisin alkuun
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com