OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Pizza vai piiras!??
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 29.09.2011 03:29    Viestin aihe: Pizza vai piiras!?? Vastaa lainaamalla viestiä

Kun tuosta edellisestä ohjeesta on jo aikaa vierähtänyt, niin päivitetään vähäsen. Wink
Jokainen saa tulkita nimen miten haluaa, mutta kun itse pidän nk. jenkkipitsasta, niin tämä on jonkinlainen versio sellaisesta.
Täytteet voi myös jokainen valita omien mieltymyksien mukaan; itse olen sipulifriikki ja sitä sitten löytyy tästäkin ohjeesta.
Taikinahan on se tärkein ja kun näissä mökkiolosuhteissa ei löydy kuin vispilä ja lasta, niin niitä soveltaen sitten toimitaan.

Tuossa osa raaka-aineita (olut on tekijää varten, mutta saa sitäkin lorauttaa joukkoon jos siltä tuntuu):


Aloitetaan maito/kermalinjalla ja mulkvisti myös sekaan, lisäksi karkeita puuroruisjauhoja ja ruokalusikallinen sokeria ja tehdään systeemistä vähää vaille lettutaikinan paksuinen:


Mullakin sattuu unohduksia, joten tuo rasva; rypsiöljyä ja culinessea olis pitänyt olla mukana jo sekoitusvaiheessa, mutta onneksi se ei ollut vielä myöhäistä:


No, kun systeemi alustavasti on saatu kuntoon, niin mikrettiin lämpiämään että saavutetaan kuivahiivalle otolliset olosuhteet (n. 45 astetta)
Sitten vehnäjauhoa ja kuivahiivaa n. 7gr (pussissa 11, mutta se on liikaa)
ja lastalla systeemiä sekaisin:

Lisätään vehnäjauhoja kunnes koostumus pitkän vaivaamisen ansiosta alkaa muotoutumaan kiinteähköksi taikinaksi ja irtoaa sekoitusastiasta:


Möykky käteen ja sorvaillaan käsissä vielä jokunen hetki ja laitetaan purkkiin takaisin nousemaan ja joku serlanpala suojaksi . (ei pitäisi tarttua käsiin mikäli alkutyöt on tehty huolellisesti ja rasvaa taikinassa sopivasti)

Nyt on sitten kiirus pilkkoa täytteet ja tuossa noita mun käyttämiä:


Nuo kun on saanut pilkottua, niin taikina on jo tämän näköinen:


Tässä vaiheessa unohdetaan kaulimiset ja muut hömpötykset ja alkumuoto tehdään käsin ja lopullinen muotoilu pellillä leivinpaperin päällä kunnes tulos on jotakuinkin tämän näköinen:


Kun tuo vaihe on suurinpiirtein tasainen, niin on aika siirtyä täyttämiseen:


Tomaattipyreet pohjalle:


Ja täytteet perään:


Laiska kun olen, niin ei mitään raastetta vaan reiluja siivuja juustosta pelti täyteen:


Eiku uuniin ja lämpöä n.180 astetta n. tunniksi (kaasu-uuni poikkeaa tavallisesta ja tuntuu että sen 180 on lähempänä 200 astetta, joten jokainen joutuu harjoittelemaan omalla uunillaan oikeaa lämpötilaa, mutta onneksi se ei ole niin nokonnuukaa! Laughing )

Voipaperin ja pyyheliinan alle sitten vetäytymään sen verran kuin sielu sietää ja biittiä lautaselle:


Loppukaneetti: Vaikka suu tykkäisikin, niin suosittelen lievää varovaisuutta syömisen suhteen; erittäin täyttävää, ruokaympyrän melkein kaikki osat on käytetty hyväksi joten energiaa myös riittää!
Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Panostaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Syy 2007
Viestejä: 1911

LähetäLähetetty: 29.09.2011 08:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ei hullumman näköstä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Merilinnustaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3408
Paikkakunta: Hanko

LähetäLähetetty: 29.09.2011 15:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Panostaja kirjoitti:
ei hullumman näköstä.


Saman näköistä kuin muutkin vilperin pöperöt Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
marvin the martian
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Huh 2010
Viestejä: 2463
Paikkakunta: Sirius C3

LähetäLähetetty: 29.09.2011 18:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ruuan ulkonäöllä kikkailu on homppujen hommaa. Tuo on Koffin kera varmasti maukasta. Wink
_________________
Kaukana jossain on Kapakanmäki, siellä rähjää keletappiväki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Merilinnustaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3408
Paikkakunta: Hanko

LähetäLähetetty: 29.09.2011 18:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

marvin the martian kirjoitti:
Ruuan ulkonäöllä kikkailu on homppujen hommaa. Tuo on Koffin kera varmasti maukasta. Wink


Ja jokaisen ruokalajin taikominen ruskeaksi mössöksi sitten heteroa. Smile Mausta en ole mittään sanonu, varmasti hjyyvää Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
marvin the martian
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Huh 2010
Viestejä: 2463
Paikkakunta: Sirius C3

LähetäLähetetty: 29.09.2011 18:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Merilinnustaja kirjoitti:
marvin the martian kirjoitti:
Ruuan ulkonäöllä kikkailu on homppujen hommaa. Tuo on Koffin kera varmasti maukasta. Wink


Ja jokaisen ruokalajin taikominen ruskeaksi mössöksi sitten heteroa. Smile
Very Happy
_________________
Kaukana jossain on Kapakanmäki, siellä rähjää keletappiväki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 29.09.2011 19:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ikävä kyllä uuniruuat ovat pitkälti samannäköisiä, koska väri myös osittain osoittaa kypsyysasteen. Rolling Eyes
Merilinnustaja ei taida paljoa uunia käyttää, kun tuota arvostelee!?
Saishan tuon värin jonkun verran poistettuakin laittamalla folion tekeleen päälle, mutta samalla menetetään osa mausta; mutta siitä vaan testaamaan ja tuotokset vaikka tälle osiolle ellei erillistä halua tehdä! Wink
Vinkkinä Merilinnustajalle; teeppä joskus haahka tai allipitsaa kun niitä paljon kuitenkin saat metsästyksen tuloksena; kypsennä pannulla puolikypsäksi ja jätä loppukypsennys uunin huoleksi! Voit yllättyä sen maun suhteen. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jölli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Jou 2006
Viestejä: 1434
Paikkakunta: kymenlaakso

LähetäLähetetty: 29.09.2011 20:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

nälkätuli vaikka juuri söin pannaria montapalaa Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 30.09.2011 22:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja ennenkaikkea riistaruokaa..
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 30.09.2011 22:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sen saa riistaruuaksi kun täytteeseen laittaa jotain riistaa!! Wink Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 30.09.2011 22:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kuhan härnäsin Laughing Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
masiina
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Jou 2005
Viestejä: 1579

LähetäLähetetty: 30.09.2011 22:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vinkki: kannattaa laittaa tomaattisose/pyree/tms kattilaan, kiehauttaa varovasti ja maustaa ripauksella sokeria, suolaa ja pippuria. Tomaattikastike nimittäin määrää yllättävän paljon pizzan tai piiraan makua.
_________________
"...olen enemmän kuin valmis, vaaran varpaille astumaan."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 30.09.2011 23:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

masiina kirjoitti:
Vinkki: kannattaa laittaa tomaattisose/pyree/tms kattilaan, kiehauttaa varovasti ja maustaa ripauksella sokeria, suolaa ja pippuria. Tomaattikastike nimittäin määrää yllättävän paljon pizzan tai piiraan makua.


Itsekkin katsoin että saattaa melko keskeneräisen makuinen olla Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 30.09.2011 23:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ette sitten vilkaisseet sitä täytekuvaa; tuoreita tomaatteja ja maustepurkit joissa maustepippuria, valkopippuria ja mustapippuria. Laughing Laughing Laughing
Pyrettä tuskin edes tarvitsisi, mutta olenpahan laittanut. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 30.09.2011 23:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Ette sitten vilkaisseet sitä täytekuvaa; tuoreita tomaatteja ja maustepurkit joissa maustepippuria, valkopippuria ja mustapippuria. Laughing Laughing Laughing
Pyrettä tuskin edes tarvitsisi, mutta olenpahan laittanut. Wink


Onnistuu se varmaan tuollakin tavalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com