Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 29.09.2011 03:29 Viestin aihe: Pizza vai piiras!?? |
|
|
Kun tuosta edellisestä ohjeesta on jo aikaa vierähtänyt, niin päivitetään vähäsen.
Jokainen saa tulkita nimen miten haluaa, mutta kun itse pidän nk. jenkkipitsasta, niin tämä on jonkinlainen versio sellaisesta.
Täytteet voi myös jokainen valita omien mieltymyksien mukaan; itse olen sipulifriikki ja sitä sitten löytyy tästäkin ohjeesta.
Taikinahan on se tärkein ja kun näissä mökkiolosuhteissa ei löydy kuin vispilä ja lasta, niin niitä soveltaen sitten toimitaan.
Tuossa osa raaka-aineita (olut on tekijää varten, mutta saa sitäkin lorauttaa joukkoon jos siltä tuntuu):
Aloitetaan maito/kermalinjalla ja mulkvisti myös sekaan, lisäksi karkeita puuroruisjauhoja ja ruokalusikallinen sokeria ja tehdään systeemistä vähää vaille lettutaikinan paksuinen:
Mullakin sattuu unohduksia, joten tuo rasva; rypsiöljyä ja culinessea olis pitänyt olla mukana jo sekoitusvaiheessa, mutta onneksi se ei ollut vielä myöhäistä:
No, kun systeemi alustavasti on saatu kuntoon, niin mikrettiin lämpiämään että saavutetaan kuivahiivalle otolliset olosuhteet (n. 45 astetta)
Sitten vehnäjauhoa ja kuivahiivaa n. 7gr (pussissa 11, mutta se on liikaa)
ja lastalla systeemiä sekaisin:
Lisätään vehnäjauhoja kunnes koostumus pitkän vaivaamisen ansiosta alkaa muotoutumaan kiinteähköksi taikinaksi ja irtoaa sekoitusastiasta:
Möykky käteen ja sorvaillaan käsissä vielä jokunen hetki ja laitetaan purkkiin takaisin nousemaan ja joku serlanpala suojaksi . (ei pitäisi tarttua käsiin mikäli alkutyöt on tehty huolellisesti ja rasvaa taikinassa sopivasti)
Nyt on sitten kiirus pilkkoa täytteet ja tuossa noita mun käyttämiä:
Nuo kun on saanut pilkottua, niin taikina on jo tämän näköinen:
Tässä vaiheessa unohdetaan kaulimiset ja muut hömpötykset ja alkumuoto tehdään käsin ja lopullinen muotoilu pellillä leivinpaperin päällä kunnes tulos on jotakuinkin tämän näköinen:
Kun tuo vaihe on suurinpiirtein tasainen, niin on aika siirtyä täyttämiseen:
Tomaattipyreet pohjalle:
Ja täytteet perään:
Laiska kun olen, niin ei mitään raastetta vaan reiluja siivuja juustosta pelti täyteen:
Eiku uuniin ja lämpöä n.180 astetta n. tunniksi (kaasu-uuni poikkeaa tavallisesta ja tuntuu että sen 180 on lähempänä 200 astetta, joten jokainen joutuu harjoittelemaan omalla uunillaan oikeaa lämpötilaa, mutta onneksi se ei ole niin nokonnuukaa! )
Voipaperin ja pyyheliinan alle sitten vetäytymään sen verran kuin sielu sietää ja biittiä lautaselle:
Loppukaneetti: Vaikka suu tykkäisikin, niin suosittelen lievää varovaisuutta syömisen suhteen; erittäin täyttävää, ruokaympyrän melkein kaikki osat on käytetty hyväksi joten energiaa myös riittää!
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Panostaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Syy 2007 Viestejä: 1911
|
Lähetetty: 29.09.2011 08:52 Viestin aihe: |
|
|
ei hullumman näköstä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Merilinnustaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3408 Paikkakunta: Hanko
|
Lähetetty: 29.09.2011 15:53 Viestin aihe: |
|
|
Panostaja kirjoitti: | ei hullumman näköstä. |
Saman näköistä kuin muutkin vilperin pöperöt _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
marvin the martian Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Huh 2010 Viestejä: 2463 Paikkakunta: Sirius C3
|
Lähetetty: 29.09.2011 18:10 Viestin aihe: |
|
|
Ruuan ulkonäöllä kikkailu on homppujen hommaa. Tuo on Koffin kera varmasti maukasta. _________________ Kaukana jossain on Kapakanmäki, siellä rähjää keletappiväki. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Merilinnustaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3408 Paikkakunta: Hanko
|
Lähetetty: 29.09.2011 18:19 Viestin aihe: |
|
|
marvin the martian kirjoitti: | Ruuan ulkonäöllä kikkailu on homppujen hommaa. Tuo on Koffin kera varmasti maukasta. |
Ja jokaisen ruokalajin taikominen ruskeaksi mössöksi sitten heteroa. Mausta en ole mittään sanonu, varmasti hjyyvää _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
marvin the martian Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Huh 2010 Viestejä: 2463 Paikkakunta: Sirius C3
|
Lähetetty: 29.09.2011 18:52 Viestin aihe: |
|
|
Merilinnustaja kirjoitti: | marvin the martian kirjoitti: | Ruuan ulkonäöllä kikkailu on homppujen hommaa. Tuo on Koffin kera varmasti maukasta. |
Ja jokaisen ruokalajin taikominen ruskeaksi mössöksi sitten heteroa. | _________________ Kaukana jossain on Kapakanmäki, siellä rähjää keletappiväki. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 29.09.2011 19:58 Viestin aihe: |
|
|
Ikävä kyllä uuniruuat ovat pitkälti samannäköisiä, koska väri myös osittain osoittaa kypsyysasteen.
Merilinnustaja ei taida paljoa uunia käyttää, kun tuota arvostelee!?
Saishan tuon värin jonkun verran poistettuakin laittamalla folion tekeleen päälle, mutta samalla menetetään osa mausta; mutta siitä vaan testaamaan ja tuotokset vaikka tälle osiolle ellei erillistä halua tehdä!
Vinkkinä Merilinnustajalle; teeppä joskus haahka tai allipitsaa kun niitä paljon kuitenkin saat metsästyksen tuloksena; kypsennä pannulla puolikypsäksi ja jätä loppukypsennys uunin huoleksi! Voit yllättyä sen maun suhteen. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
jölli Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Jou 2006 Viestejä: 1434 Paikkakunta: kymenlaakso
|
Lähetetty: 29.09.2011 20:42 Viestin aihe: |
|
|
nälkätuli vaikka juuri söin pannaria montapalaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 30.09.2011 22:29 Viestin aihe: |
|
|
Ja ennenkaikkea riistaruokaa.. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 30.09.2011 22:33 Viestin aihe: |
|
|
Sen saa riistaruuaksi kun täytteeseen laittaa jotain riistaa!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 30.09.2011 22:38 Viestin aihe: |
|
|
kuhan härnäsin _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
masiina Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Jou 2005 Viestejä: 1579
|
Lähetetty: 30.09.2011 22:54 Viestin aihe: |
|
|
Vinkki: kannattaa laittaa tomaattisose/pyree/tms kattilaan, kiehauttaa varovasti ja maustaa ripauksella sokeria, suolaa ja pippuria. Tomaattikastike nimittäin määrää yllättävän paljon pizzan tai piiraan makua. _________________ "...olen enemmän kuin valmis, vaaran varpaille astumaan." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 30.09.2011 23:15 Viestin aihe: |
|
|
masiina kirjoitti: | Vinkki: kannattaa laittaa tomaattisose/pyree/tms kattilaan, kiehauttaa varovasti ja maustaa ripauksella sokeria, suolaa ja pippuria. Tomaattikastike nimittäin määrää yllättävän paljon pizzan tai piiraan makua. |
Itsekkin katsoin että saattaa melko keskeneräisen makuinen olla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 30.09.2011 23:34 Viestin aihe: |
|
|
Ette sitten vilkaisseet sitä täytekuvaa; tuoreita tomaatteja ja maustepurkit joissa maustepippuria, valkopippuria ja mustapippuria.
Pyrettä tuskin edes tarvitsisi, mutta olenpahan laittanut. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 30.09.2011 23:42 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Ette sitten vilkaisseet sitä täytekuvaa; tuoreita tomaatteja ja maustepurkit joissa maustepippuria, valkopippuria ja mustapippuria.
Pyrettä tuskin edes tarvitsisi, mutta olenpahan laittanut. |
Onnistuu se varmaan tuollakin tavalla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|