OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kokonaisena paistettu metsokukko?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
leverman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Syy 2005
Viestejä: 1314

LähetäLähetetty: 28.10.2010 17:41    Viestin aihe: Kokonaisena paistettu metsokukko? Vastaa lainaamalla viestiä

Pakkasessa könöttää ehjä, kokonainen metsopoika (noin 2-3-vuotias), jossa ei ole lihasvaurioita, kun osui hauliannos lähietäisyydeltä päähän ja kaulaan...Aattelin tuon paistaa uunissa kokonaisena, mutta aiemmin en ole rohjennut yrittää. Onko hyviä vinkkejä? Oma idea oli laittaa rintaonteloon sipulia, maustaa pinta ja latoa päälle pekonisiivuja kuivumisen estämiseksi ja sitten pussiin ja uuniin - mutta kuinka pitkäksi aikaa ja missä lämmössä noin suunnilleen? Fasaania, teertä ja pyytä olen vastaavasti käsitellyt (tosin ilman pekonia) ja ihan syötävää on tullut. Isompi, kuivempi ja ilmeisesti hieman sitkeälihaisempi metso on kuitenkin tullut aina laitettua paloina. Erityisesti arveluttaa miten suolan ja pippurin saisi "imeytymään" pintaa syvemmälle? Kaikenlaisia rakentavia ehdotuksia otetaan vastaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2004
Viestejä: 3041

LähetäLähetetty: 28.10.2010 19:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mausteiden imeytyminen joko marinoimalla, ruiskutettuna injektioruiskulla ja neulalla tai mausteet pieniin veitsenkärjellä tehtyihin pistoihin.
Pekonia parempi vaihtoehto olisi sian kylkisiivu au naturel. Ainakin jos haluaa kunnioittaa metson makua.
Muuten kyllä kuulostaa ihan kelpo ajatukselta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 28.10.2010 20:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kynitty lintu ei pekoneita päälle tarvitse.
Nylettyyn käy minustakin paremmin tuore sikasiivu.
Mausteita, lähinnä vain suolaa ja rouhittua pippuria olen "imeyttänyt" tökkimällä kalanfilerointiin tehdyllä kaksipiikkisellä haarukalla 3-4 reikäparia täkkäluun molemmin puolin. Jalkoihin riittää kaksi tökkäsyä.
Vaikken juurikaan pidä noista "kepattievväistä", käyvät ne puutikut varsin hyvin jalkojen paketointiin ruhon kylkeen. Sojossa ollen ne tuppaavat kuivumaan/ylikypsymään täkkälihaan verrattuna.
Minulla on tapana alustavasti kyniä lintu heti metsässä, jos sää ei ole aivan sietämätön. Ruppi jäähtyy nopeasti eikä reppuun jää verta ja höyheniä. Vaikka muovipussukassa kotiin tuo, tahtoo sitä jätettä kertyä.
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 28.10.2010 23:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mehto paistipussiin, pinta ja sisämarinointi halutuilla mausteilla. Vatsaonteloon vaikka sipuli-tatti sekoitus. Voita ja oliiviöljyä sopivasti. Marinointi kannattaa jo useampi tunti ennen paistoa että aromit imeytyvät öljyyn ja siitä lihaan tasaisesti. Pussi sulkijalla kiinni ja aika-ajoin avaat pussin kesken paiston ja sivelet syntyneellä liemellä lihoja. Helpoiten pääset kun teet kuten mytte ja mosse eli ensin toinen kylki ja sitten toinen. Eli mettopoika kyljelleen ja vaihdat kylkeä väliajoin joten ei pitäisi päästä kuivumaan. Ja lopuksi metto seljälleen pussi päältä halki ja uuni hetkeksi grillaus asentoon jotta nahkasta tulee mukavan rapsakka.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com