Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10333 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 14.04.2024 19:09 Viestin aihe: |
|
|
VilppuH kirjoitti: | Joko Pedon tai muiden kuivalihat valmistu? Itellä jäi vähän myöhäseen laitto ja reilun viikon vasta ehti oleen. Vähän turhan lämpöset kelit tohon hommaan useemmaks päivää, niin alkoi hirvittään että alkaa pilaantuun. Eilen vein vanhaan kivinavettaan kun siellä lämpötila juuri plussan puolella. Tarvii alkuviikosta kun taas viilenee, ottaa takasin pihalle, jos niistä vielä tulis toimivaa kamaa..
|
Kyllähän se meni (taas!) enempi lihan pilluuksi...
Ensimmäisen viikon kuivu hyvin, sitte vesipaska keli ja pisarat pinnassa. Vielä meinas sen jälkeen kuivua, mutta ei ehtinyt,
ennen kun iski lopulliset lämpimät ja hain ne pois ettei vallan kärpäset pasko lihoja.
Pidin sitte jääkaapissa pari viikkoa, jollon ne johonkin kuntoon kuivu:
Ei tuota nyt viitti juuri vieraille tarjota, vaan syön änskästä itte pois, kun ei ole tapana epäonnistumistaan myöntää
Ei siinä ite asiassa mitään virhemakuja huomaa, pinta vaan kelottunut ei niin herkullisen näköseksi. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Viimeinen muokkaaja, Peto pvm 14.04.2024 19:34, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10333 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 14.04.2024 19:11 Viestin aihe: |
|
|
Niin ja suola on helevetin kova, juomia mennee... _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17133 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 04.05.2024 14:49 Viestin aihe: |
|
|
Tuli kävästyä siikaongella ja päätin hiillostaa osan, eipä moittimista tässäkään tyylissä.
_________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
longi Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Mar 2007 Viestejä: 297 Paikkakunta: NURMIJÄRVI
|
Lähetetty: 06.06.2024 19:29 Viestin aihe: |
|
|
No tuli tossa tänään pyöärytettyä haukipullia, mylläsin joukkoon vähän kylmäsavu peuraa, siis ihan hieman oisko mennyt kolme - neljä siivua peuraa ja puolentoista kilon hauen fileet.
Pysty vetään pottuvoin ja kermaviilikastikken kanssa, eikä vaimokaan irvistelly |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1860 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 06.07.2024 14:51 Viestin aihe: |
|
|
Hirviburger
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
petsupaa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Lok 2008 Viestejä: 495 Paikkakunta: Helvetistä länteen
|
Lähetetty: 04.08.2024 20:42 Viestin aihe: |
|
|
Kanadanhanhea punaviinikastikkeessa murskattujen uunissa viimeisteltyjen perunoiden kanssa. _________________ Märkä pyyhe on kuin täyteen räitty nenäliina. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Heero Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tou 2021 Viestejä: 2394
|
Lähetetty: 04.08.2024 21:55 Viestin aihe: |
|
|
Oluella maustettua hirvipataa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16760
|
Lähetetty: 20.09.2024 14:55 Viestin aihe: |
|
|
Teeren rintafilettä, kivipiirasta, sydäntä, maksaa ja perunamuusia. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35459
|
Lähetetty: 20.09.2024 18:05 Viestin aihe: |
|
|
Hirvipataa ja muussia. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Heero Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tou 2021 Viestejä: 2394
|
Lähetetty: 20.09.2024 18:09 Viestin aihe: |
|
|
Hirvilihapullia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1860 Paikkakunta: Vaasa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ramiwolf Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Jou 2017 Viestejä: 2529 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 09.10.2024 20:48 Viestin aihe: |
|
|
Jokunen päivä sitten jahdeissa.
Kaverilla oli taas rusakko-sinihomejuusto nakkeja. On muuten hyvää.
Tullut syötyä lähipäivinä myös sekä hirven-että naudanlihasta tehtyä ruokaa chimichyrry kastikkeella.
Ohjeella:
1 kokonainen valkosipuli
1 iso sipuli
2 ruukkua persiljaa
1 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sormisuolaa
1 tl pepperoncini-chilirouhetta
1 1/4 dl oliiviöljyä
Toimii punaisella lihalla.
Paistetaan "pihvit" noin 2,5 minuuttia per puoli ja folioon lepäämään ja ennen syömistä leikataan liha noin 1 cm paksuisiksi suikaleiksi ja chimichrussia päälle oman maun mukaan.
Sitten ollaan tehty voideltuun vuokaan uunijuurekset noin 20 minuutiksi uuniin ja punaviinillä alas ruoka kitusista.
Liha huoneen lämpöön noin tunti ennen tekemistä ja chimichyrrykastike saa tekeytyä noin tunnin ennen tarjoilua.
Tää ohje on varmasti tuttu näille foxx66 ynnä muille paremmille kokkaajille.
Ohjeena vielä
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli.
Hienonna persilja myös ja laita ne kulhoon.
2. Lisää etikka,suola ja chilirouhe.
Sekoita ja lisää öljy.
Anna kastikkeen maustua vähintään tunti ennen tarjoamista.
Entrecote
6 naudan entrecote-pihviä
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ramiwolf Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Jou 2017 Viestejä: 2529 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 10.10.2024 17:56 Viestin aihe: |
|
|
Pitänee testata tuota rusakkotortilla ohjetta, on varmaan hyvää.
Oletteko huomanneet sellaisen asian, että nuo tortillat, tacot ym. vastaavat ruuat tuntuvat täyttävän vatsan yllättävän tehokkaasti eli aika vähän ainakin itse santsaan noita ruokia, vaikka sitä täytettä lihoineen tulisikin yllättävän vähän annoksiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16760
|
Lähetetty: 16.10.2024 16:32 Viestin aihe: |
|
|
Hirven maksapihvejä. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Patruuna Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Mar 2022 Viestejä: 3157 Paikkakunta: Koillismaa
|
Lähetetty: 16.10.2024 17:45 Viestin aihe: |
|
|
Ei kerinnyt kaupassa käydä kun lähdin lauantaina metille niin pakasteesta teeren fileet matkaan, kohmeisena siivuiksi ja nopeasti pannulla käyttää. Leipien päälle sienisalaattia ja suikaleet. Melko täyttävät leivät. Nykyään linnun lihakin maistuu ihan tuolla tavalla tehtynä, hyvää oli. Kesällä tein samalla tyylillä metson filettä ja hampurilaisen väliin. Sekin upposi oikein hyvin. Nykyään en enää ota koko täkkiä luineen kuin harvoista linnuista vaan irroittelen lihat ja pakastan köntiksi. Niin helppo laitella ruuaksi kun ei tarvi sulatella koko päivää vaan voi jäisenä siivuttaa. Eihän niistä kokonaisista linnnuista jouda laitteleen ruokaa muulloin kuin talvella leivinuunissa.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|