Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 01.07.2009 17:58 Viestin aihe: Vilperin pitsa. |
|
|
Ennenkuin joku kerkiää niin sanotaan heti että kyseessä ei ole riistaruoka ellei joku vaihda täytteitä riistaperäisiin!! Soveltaminen ei ole kiellettyä!
Tämän kuvallisen kertomuksen tarkoituksena on valoittaa että kun on ylimääräistä aikaa, niin sen pitsan voi vääntää kotonakin.
Tuota vääntäessäni täytyy sitten todeta että lopputuloksena on lähinnä "pannu- tai jenkkipitsaa" muistuttava versio; Pohja aikasta paksu ja täytteitä vähintäänkin riittävästi!
Ja makuasioista ei sitten täytteen osalta kiistellä: Tuo on mun maun mukaan tehty ja toiset tekee sen taas toisella tavalla.
Taikinaohjeita löytyy paljonkin ja tässä eräs versio niistä sovellettuna niillä aineilla mitä sattuu mökiltä löytymään.
Perusaineethan on vettä,suolaa,hiivaa,rasvaa ja vehnäjauhoja; jostain luin että kananmunakin sopii aineksiin, joten lisäsin sen ja kun en pelkästään vehnästä pidä niin otin ruisjauhonkin listalle ja sokeri tasapainottaa suolaa ja antaa hiivalle vielä vähän potkua:
Vesi lämmitettynä n.50 asteiseksi että saadaan rasva sulamaan ja sekaan suola,sokeri ja kananmuna ja sekoitetaan:
Ruisjauhoja n. 1/5 osaa joukkoon:
Vehnäjauhoja myös että saadaan lämpötila laskettua hiivalle otolliseksi:
Kuivahiivaa puolipussillista:
Ja lisää jauhoja ja taikinaa vaivaamaan:
Aikansa taikinaa veivattua jätetään se nousemaan pyyhkeen alle:
Taikinan kohottua riittävästi,
niin laiskana miehenä leivinpaperi laudan päälle ja jauhoja tarttumisen estämiseksi:
Taikina sinne ja veivataan ilmat pois:
Sitten sitä lättyä muokkaamaan:
Kun riittävän kauan sitä muotoilee, niin se alkaa erehdyttävästi muistuttamaan pitsapohjaa:
Täässä vaiheessa leivinpaperista on hyötyä; sen avulla on hyvä vetää pohja uunipellille:
Kylmän rauhallisesti kaikki ylimääräinen leikataan pois:
Ja sitten täytteen kimppuun; tuossa vaatimattomat raaka-aineet mitä sattui löytymään:
Parit tomaattipyreet pohjalle:
Kinkkua ja meetwurstia:
Hyvä tapa ennen pilkkomisen aloitusta on heitellä nuo siivut toistensa lomaan:
Ja viipaleiksi:
Toiseen suuntaan kans:
Pari valkkarin kynttä:
Sipuli:
Ainekset pönttöön, pari mulkvistia, mausteita ja kaikki sekaisin:
Täyte tasaisesti pohjan päälle:
Tomaatit pilkottuina (ja tässä tarvitaan sitä TERÄVÄÄ veistä):
Tomskut päälle:
Ja kohtuurunsaasti valkkarin varsia silputtuna:
Juustoa päälle ja eikun uuniin:
Sille jäljelle jääneelle taikinalle kävi näin; vähän vettä voiteluksi ja sekin uuniin:
Sai ottaa pois uunista yhtäaikaa pitsan kanssa ja kelpaa vaikka ruokahalun herättäjäksi:
Ja tässä lopputulos:
Voipaprua ja pyyhe päälle ja vähäks aikaa tasaantumaan:
Tuossa sitten foto ja maistiaistunnelmat:
Aika tuhtia tavaraa, niin ettei kannata kovin montaa siivua peräkkäin syödä, maku mun suun mukainen ja hyvin näyttää kelpaavan tuolle nelivetoisellekin!
Eiköhän noillakin ohjeilla vähän tumpelompikin kokin alku saa pitsan väännettyä!!?? _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 928
|
Lähetetty: 01.07.2009 18:22 Viestin aihe: |
|
|
Juusto täytteiden alle! Tomaateista kuori ja karat vekettiin ja kattilaan pyreen kanssa ja siitä soosi joka esipaistetun pohjan päälle.
Mielenkiintoisen näköistä "pitsaa". Tuosta tuskin olisin kieltäytyny niinkuin tein pannarille . _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fygy Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Huh 2007 Viestejä: 935 Paikkakunta: Ryttylä
|
Lähetetty: 01.07.2009 20:12 Viestin aihe: |
|
|
sahkuifk kirjoitti: | Juusto täytteiden alle! Tomaateista kuori ja karat vekettiin ja kattilaan pyreen kanssa ja siitä soosi joka esipaistetun pohjan päälle.
Mielenkiintoisen näköistä "pitsaa". Tuosta tuskin olisin kieltäytyny niinkuin tein pannarille . |
Siis ketään täysjärkinen ei laita juustoa täytteitten alle ne kuuluu pizan päälle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JoneK Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Elo 2008 Viestejä: 4071
|
Lähetetty: 01.07.2009 20:57 Viestin aihe: |
|
|
fygy kirjoitti: | sahkuifk kirjoitti: | Juusto täytteiden alle! Tomaateista kuori ja karat vekettiin ja kattilaan pyreen kanssa ja siitä soosi joka esipaistetun pohjan päälle.
Mielenkiintoisen näköistä "pitsaa". Tuosta tuskin olisin kieltäytyny niinkuin tein pannarille . |
Siis ketään täysjärkinen ei laita juustoa täytteitten alle ne kuuluu pizan päälle. |
+1 kerpele.
OT: Jumaleisson, että en voi sietää tuota ketä:n käyttämistä kuka:n tilalla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kulakki Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2007 Viestejä: 168 Paikkakunta: Kainuu
|
Lähetetty: 01.07.2009 21:03 Viestin aihe: |
|
|
Osa juustoraasteesta täytteiden alle, loput sitten päälle. Näin se oikeasti menee.
Joku pizzakokki voi kertoa syynkin tähän. _________________ Pro patria semper |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 01.07.2009 21:14 Viestin aihe: |
|
|
Tuohan olisi ollut hyväkin ohje jollei laiskuus olisi kesken kaiken päässyt iskemään tekijään.
Tomaattirenkaat ja juustoinen "peltikatto" tekevät mielestäni ruualle ikävämmän ulkonäön kuin vastaavat eineet pilkottuna ja raastettuna. Niiden suutuntumakin on parempi kun tavara tarpeeksi pientä.
Ja yleisen fiiliksen kannalta pyöreä pohja on mielestäni myöskin parempi. Tuollainen "pelti-pizza" on oikeastaan enemmänkin piirakka kuin pizza. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 928
|
Lähetetty: 01.07.2009 21:14 Viestin aihe: |
|
|
Kun tuota kyseistä ruokaa joka torpassa väännetään niin kokeilkaa tuo juustojuttu ja vähentäkää täytteiden määrä vaikka puoleen. Syöpi sitten vaikka pinta-alallisesti enemmän. Kokeilkaa toki ja arvostelkaa sitten . _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 02.07.2009 08:48 Viestin aihe: |
|
|
Niin, sitä juustoa ei ole tarkoitus ruskistaa tai polttaa kuten kyseisessä tapauksessa. Siksi se juusto sinne alle varsinkin kun tekee näillä kotikeittiöiden höpöuuneilla, joissa pohja ei ehdi oikeastaan koskaan paistua kunnolla ennen kuin muu pizza onkin jo pilalla. nJos ei mahan turvotusta välttämättä halua, niin hiiva minimiin tai jopa pois tuosta taikinasta. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 02.07.2009 09:06 Viestin aihe: Re: Vilperin pitsa. |
|
|
Vilperi kirjoitti: |
Voipaprua ja pyyhe päälle ja vähäks aikaa tasaantumaan:
|
Mitähän tuon toisen pyyhkeen alla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
metsiemmejormakka Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Kes 2007 Viestejä: 682 Paikkakunta: Kangasala
|
Lähetetty: 02.07.2009 09:15 Viestin aihe: |
|
|
Nyt on tääläkin pitsa kaikilla täytteillä uunissa, vielä hetken kun malttaa niin pääsee herkuttelemaan. _________________ "You can´t stop insane people from doing insane things by passing insane laws. That´s INSANE!" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
metsiemmejormakka Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Kes 2007 Viestejä: 682 Paikkakunta: Kangasala
|
Lähetetty: 02.07.2009 10:08 Viestin aihe: |
|
|
Valmista ja hyvää.
Sopii muuten hyvin pitsapohjaan tuo kun laittaa osan ruisjauhoja.
Ensimmäistä kertaa testasin mutta en viimeistä. _________________ "You can´t stop insane people from doing insane things by passing insane laws. That´s INSANE!" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2005 Viestejä: 987 Paikkakunta: Ala-Ounasjoki
|
Lähetetty: 02.07.2009 21:57 Viestin aihe: |
|
|
Ja jos tuota kuivahiivaa laittaa niin se pitää sekoittaa jauhoihin ja sitten nesteeseen, eikä muuten valmiiseen taikinaan _________________ -vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
passaaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tam 2006 Viestejä: 270 Paikkakunta: Varkaus
|
Lähetetty: 02.07.2009 22:45 Viestin aihe: |
|
|
Tuon pyreen tilalla tullu itte käytettyä aina ketsuppia. Ja aivan ohuelti juustoraastetta täytteen alle niin kestävät paremmin kyydissä kun syö käsin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Leimu Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Hel 2009 Viestejä: 75
|
Lähetetty: 03.07.2009 16:03 Viestin aihe: |
|
|
Siinä taisi olla oikein perisuomalainen pannupizza, itse en enää niistä välitä, koska kaikki maut sotketaan keskenään ja pyree on liian pistävää. Pyreen korvikkeena käytän itse tomaattimurskaa ja täytteitä max. kolmea eri laatua. Yleensä tuollaisista pizzoista tulee liian vetisiä mikä estää pohjaa kypsymästä, mutta pohja oli Vilperillä kypsynyt hienosti, mitä kuvasta näki. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Leimu Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Hel 2009 Viestejä: 75
|
Lähetetty: 03.07.2009 16:04 Viestin aihe: |
|
|
Niin ja kun tarkemmin katsoi, niin ehkä parempi nimitys Vilperin luomukselle on piirakka |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|