OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vilperin kanttarellikastike.
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 02.08.2009 18:21    Viestin aihe: Vilperin kanttarellikastike. Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli tuossa joku aika taakkepäin käytyä kattomassa kanttarellitilanne ja kun kastikkeen verran löytyi, niin vassokuu:

Jätin putsaamisen seuraavaan päivään kun oli vähän kostea noukkimiskeli.
Sanomalehden päälle huonetilaan niin kummasti häipyy ylimääräinen kosteus pois:


Vanhasta pullasudista saa oivallisen sieniharjan kun leikkaa karvat lyhyeksi:


Sipuli ja yksi reilu valkosipulin kynsi joukkoon:


Voita kuumalle valurautapannulle:


Ainekset paistumaan (huomaa itsetehty varsi; oli sellainen rautainen silmukkavarsi johon sitten ymppäsin kirsikkapuusta varren Smile )


Suolaa, valko- ja maustepippuria perstuntumalla sekaan ja muuta sekoitus lastalla:


Pari desiä kermaa ja hautuumaan että sakenee sopivasti:


Kannen alla muhii kummasti:


Perunathan on olleet myös kiehumassa ja kun ajoitus on kohillaan niin tästä:


Nk. uudet perunat ja kastiketta päälle niin pitäis maistua:


Tälläisiähän niiden pottujen olis pitänyt olla ennen keittämistä, mutta aina ei ole saatavilla oman maan tuotoksia!! ;D


JA EI SITTEN UNOHDETA SITÄ PANNUN HUOLTOA!!!:

_________________


Viimeinen muokkaaja, Vilperi pvm 03.08.2009 19:30, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16693

LähetäLähetetty: 02.08.2009 20:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

!&%¤#"! !&%¤#"! valkosipulia !&%¤#"!. Nooh, myönnettäköön, että hyvältä kastike näyttää ja maistuu varmaan.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 928

LähetäLähetetty: 02.08.2009 23:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noin hyvän sienen makua ei saa peittää tahi yrittääkkään korostaa millään Evil or Very Mad . Vähän suolaa ja valkopippuripurkkia voi käyttää pannun vieressä... Mutta ääntä kohti olisi tuo annos menny kyselemättä Wink .
Kanttarelli on muuten loistava ahvenan tai kuhan täyte.
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 03.08.2009 10:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

9.3x622 kirjoitti:
!&%¤#"! !&%¤#"! valkosipulia !&%¤#"!. Nooh, myönnettäköön, että hyvältä kastike näyttää ja maistuu varmaan.


Valkosipuli, jumalten lahja ihmiskunnalle. Olen väittänyt, että valkosipuli ei sovi kaurapuuron joukkoon, mutta pakko on myöntää erehtyneensä,se sopii jopa siihen. Tein tuossa italialais vaikutteista leipää, jonka taikinaan lisäsin kaurapuuroa. Kun sitten kaurapuuro muhisi kattilassa, niin laitoin mukaan kuivattua valkosipulia, jota jostain syystä oli kaapissa? Ja kun leipään tuli vielä siirappia, niin senkin laitoin kaurapuuron joukkoon, jo oli makea ja hyvä valkosipulinen maku. Se on paljon minulta sanottuna, kun en ole koskaan sietänyt kaurapuuroa. Razz
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 03.08.2009 10:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sahkuifk kirjoitti:
Noin hyvän sienen makua ei saa peittää tahi yrittääkkään korostaa millään Evil or Very Mad . Vähän suolaa ja valkopippuripurkkia voi käyttää pannun vieressä... Mutta ääntä kohti olisi tuo annos menny kyselemättä Wink .
Kanttarelli on muuten loistava ahvenan tai kuhan täyte.


No mitä yrität peittää kantarellia lisätessäsi täytteeksi? Kuhaa, ahvenen, vai kantarellin makua? Laughing
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 03.08.2009 15:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä vilperin kantarellikastike on ollut nyt karvasta!
Myönnä pois kun noin Wanhoista yksilöistä sen väänsit tai sitten sulla on kiinalainen karate-wonder-wok pannu joka muuttaa kaiken ihanan valkosipuliseksi!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dominator
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2008
Viestejä: 430

LähetäLähetetty: 03.08.2009 15:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meilläpäin totuttu kuivattamaan sieniä ensin pannulla ilman voita, joka lisätään sipulin kera vasta perästä pannulle Rolling Eyes Mutta tuskin tuo hullusampaa olis ollu noinkaan Very Happy
_________________
Powered By: 308WIN T3 Hunter + Luger PRO-NA 3-12x56 + AU Jet-Z
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 03.08.2009 16:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hylsysoppa kirjoitti:
Kyllä vilperin kantarellikastike on ollut nyt karvasta!
Myönnä pois kun noin Wanhoista yksilöistä sen väänsit tai sitten sulla on kiinalainen karate-wonder-wok pannu joka muuttaa kaiken ihanan valkosipuliseksi!


En tiedä kuinka moni on kanttarilluja kuivannu, mutta jo vuorokausi valoisassa ilmavassa paikassa muuttaa värin huomattavan tummaksi (Wanhaksi)! Wink Mä oon kuivannu niitä paljonkin ihan ruutikuivaksi asti huonetilassa tai saunan lauteilla ja varmaan joskus kuviakin näyttänyt kuivatuista sienistä; pari ensimmäistä vuorokautta muuttavat väriä eniten.(pimeässähän ne tietenkin pitäisi kuivattaa, mutta ei ainakaan mulla ole sellaista hyvin tuulettuvaa tilaa missä sen tekisi! Evil or Very Mad (siis yli 20 C lämmintä ja ilmaa joka kiertäis hyvin)
Miten tuon nyt kauniisti sanoisi!?; voimakkaan makuiset raaka-aineet kestävät myös maustamisen paremmin kuitenkaan pilaamatta sitä alkuperäistä makua ja ainakin minä haluan vähän vaihtelua siihen ihan perusreseptiin ja niitä tuotoksia olen sitten tännekin laittanut; kyllä mäkin teen ihan vain suolalla ja parilla pippurilla maustettua ruokaa, mutta eihän olisi edes mitään järkeä sellaista esitellä!? Joku pannari tai letut ovat sellaisia jonka respaa ei voi muuttaa hyvän lopputuloksen takaamiseksi, mutta noissa pata,pannu tai keittoruoissa on mielestäni ainoastaan mielikuvitus rajana ja joskus menee pieleenkin, mutta kohtuuvarovaisesti kun kokeilee eri maustamistyylejä niin harvoinpa on moitteita kuulunut! (Nää valkkariviholliset ovat sitten oma lukunsa!! Laughing )
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 03.08.2009 17:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taisi Vilperin "mielikuvituksen rajat" tulla selviksi... Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CrB
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Lok 2005
Viestejä: 1840

LähetäLähetetty: 03.08.2009 20:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiireellisissä tapauksissa on tullut harrastettua kanttarellien sutipesua, hanan alla kylmää vettä mahdollisimman soukkainen virta ja pensselillä roskien irroittelua.

Valkosipali on kärkipään mauste; hyvää vaikka keiton pohjaksi, muutamia kynsiä murskaimen läpi lautaselle ja keittoa päälle - aromit ei kerkeä karata, kuten pitkässä keittämisessä saattaa käydä. Kaurapuurovinkistä kiitokset, kokeillaan.

Eipä sovi unhoittaa valkosipulin vaikutusta mieskuntoonkaan -
valkosipulilla sellainen seisokki, että juuretkin rusahtelee -
kylläkin muutkin sipulit saattavat aiheuttaa juurten ruskamista.
_________________
Liikettä niveliin


Viimeinen muokkaaja, CrB pvm 07.08.2009 12:35, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 928

LähetäLähetetty: 03.08.2009 20:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

whiski kirjoitti:
sahkuifk kirjoitti:
Noin hyvän sienen makua ei saa peittää tahi yrittääkkään korostaa millään Evil or Very Mad . Vähän suolaa ja valkopippuripurkkia voi käyttää pannun vieressä... Mutta ääntä kohti olisi tuo annos menny kyselemättä Wink .
Kanttarelli on muuten loistava ahvenan tai kuhan täyte.


No mitä yrität peittää kantarellia lisätessäsi täytteeksi? Kuhaa, ahvenen, vai kantarellin makua? Laughing

Siinä haetaan makujen harmoniaa, hyvät maut täydentävät toisiaan Wink .
Sen seittemää makua kun lykkää sekasin niin siinähän vaan toinen kumoo toisensa ja loppu on pelkkää sotkua.
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 04.08.2009 09:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuosta ollaan samaa mieltä, siksi suosinkin omia suosikkejani, mm valkosipulia, välillä enemmän ja välillä vähemmän, riippuen ruokalajista. Wink
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 04.08.2009 09:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sahkuifk kirjoitti:
whiski kirjoitti:
sahkuifk kirjoitti:
Noin hyvän sienen makua ei saa peittää tahi yrittääkkään korostaa millään Evil or Very Mad . Vähän suolaa ja valkopippuripurkkia voi käyttää pannun vieressä... Mutta ääntä kohti olisi tuo annos menny kyselemättä Wink .
Kanttarelli on muuten loistava ahvenan tai kuhan täyte.


No mitä yrität peittää kantarellia lisätessäsi täytteeksi? Kuhaa, ahvenen, vai kantarellin makua? Laughing

Siinä haetaan makujen harmoniaa, hyvät maut täydentävät toisiaan Wink .
Sen seittemää makua kun lykkää sekasin niin siinähän vaan toinen kumoo toisensa ja loppu on pelkkää sotkua.


Se nk. sotku on eräänlainen oma taiteenlajinsa; maustamisen tarkoitus joko peittää joitain makuja tai sitten korostaa jonkun raaka-aineen makua. Otetaan esimerkiksi Chili con Carnee: Tapettu alkuperäinen lihan maku totaalisesti ja vain polttava tunne jää jälkeen suussa ja kuitenkin jotkut sanovat sen olevan hienoa ruokaa!!?? Wink
Mä puhun mielellään "täyteläisyydestä"; hippunen sitä ja toinen tuota ilman että mitään maustetta korostetaan erityisesti antaa sen "kulinaarisen" nautinnon. Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CeeCee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 4562
Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.

LähetäLähetetty: 06.08.2009 14:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näyttää kyllä vilperin keitokset erittäin hyvältä! Tarvii varmaan itsekkin tuota koittaa. Razz

Niin ja sellasta ruokaahan ei edes ole joka ei valkosipulia kaipais Exclamation
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 06.08.2009 14:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rolling Eyes

Valkosipuli on ihan hyvä mauste mutta liikaa sitä käyttämällä on aivan sama mitä se sapuskan raaka-aine on ollut. Jotain vikaahan näillä valkosipulin liikakäyttäjillä on makuaistissaan.

Onko vilperi ikinä käynyt syömässä ihan oikeassa ravintolassa?
_________________
I'm back!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com