OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vilperin pitsa.
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 01.07.2009 17:58    Viestin aihe: Vilperin pitsa. Vastaa lainaamalla viestiä

Ennenkuin joku kerkiää niin sanotaan heti että kyseessä ei ole riistaruoka ellei joku vaihda täytteitä riistaperäisiin!! Soveltaminen ei ole kiellettyä! Laughing

Tämän kuvallisen kertomuksen tarkoituksena on valoittaa että kun on ylimääräistä aikaa, niin sen pitsan voi vääntää kotonakin. Laughing
Tuota vääntäessäni täytyy sitten todeta että lopputuloksena on lähinnä "pannu- tai jenkkipitsaa" muistuttava versio; Pohja aikasta paksu ja täytteitä vähintäänkin riittävästi! Wink
Ja makuasioista ei sitten täytteen osalta kiistellä: Tuo on mun maun mukaan tehty ja toiset tekee sen taas toisella tavalla. Sad

Taikinaohjeita löytyy paljonkin ja tässä eräs versio niistä sovellettuna niillä aineilla mitä sattuu mökiltä löytymään.

Perusaineethan on vettä,suolaa,hiivaa,rasvaa ja vehnäjauhoja; jostain luin että kananmunakin sopii aineksiin, joten lisäsin sen ja kun en pelkästään vehnästä pidä niin otin ruisjauhonkin listalle ja sokeri tasapainottaa suolaa ja antaa hiivalle vielä vähän potkua:


Vesi lämmitettynä n.50 asteiseksi että saadaan rasva sulamaan ja sekaan suola,sokeri ja kananmuna ja sekoitetaan:


Ruisjauhoja n. 1/5 osaa joukkoon:


Vehnäjauhoja myös että saadaan lämpötila laskettua hiivalle otolliseksi:


Kuivahiivaa puolipussillista:


Ja lisää jauhoja ja taikinaa vaivaamaan:


Aikansa taikinaa veivattua jätetään se nousemaan pyyhkeen alle:


Taikinan kohottua riittävästi,


niin laiskana miehenä leivinpaperi laudan päälle ja jauhoja tarttumisen estämiseksi:


Taikina sinne ja veivataan ilmat pois:


Sitten sitä lättyä muokkaamaan:


Kun riittävän kauan sitä muotoilee, niin se alkaa erehdyttävästi muistuttamaan pitsapohjaa:


Täässä vaiheessa leivinpaperista on hyötyä; sen avulla on hyvä vetää pohja uunipellille:


Kylmän rauhallisesti kaikki ylimääräinen leikataan pois:


Ja sitten täytteen kimppuun; tuossa vaatimattomat raaka-aineet mitä sattui löytymään:


Parit tomaattipyreet pohjalle:


Kinkkua ja meetwurstia:


Hyvä tapa ennen pilkkomisen aloitusta on heitellä nuo siivut toistensa lomaan:


Ja viipaleiksi:


Toiseen suuntaan kans:


Pari valkkarin kynttä:


Sipuli:


Ainekset pönttöön, pari mulkvistia, mausteita ja kaikki sekaisin:


Täyte tasaisesti pohjan päälle:


Tomaatit pilkottuina (ja tässä tarvitaan sitä TERÄVÄÄ veistä):


Tomskut päälle:


Ja kohtuurunsaasti valkkarin varsia silputtuna:


Juustoa päälle ja eikun uuniin:


Sille jäljelle jääneelle taikinalle kävi näin; vähän vettä voiteluksi ja sekin uuniin:


Sai ottaa pois uunista yhtäaikaa pitsan kanssa ja kelpaa vaikka ruokahalun herättäjäksi:


Ja tässä lopputulos:


Voipaprua ja pyyhe päälle ja vähäks aikaa tasaantumaan:


Tuossa sitten foto ja maistiaistunnelmat:


Aika tuhtia tavaraa, niin ettei kannata kovin montaa siivua peräkkäin syödä, maku mun suun mukainen ja hyvin näyttää kelpaavan tuolle nelivetoisellekin! Razz

Eiköhän noillakin ohjeilla vähän tumpelompikin kokin alku saa pitsan väännettyä!!?? Rolling Eyes
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 928

LähetäLähetetty: 01.07.2009 18:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juusto täytteiden alle! Tomaateista kuori ja karat vekettiin ja kattilaan pyreen kanssa ja siitä soosi joka esipaistetun pohjan päälle.
Mielenkiintoisen näköistä "pitsaa". Tuosta tuskin olisin kieltäytyny niinkuin tein pannarille Cool .
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fygy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Huh 2007
Viestejä: 935
Paikkakunta: Ryttylä

LähetäLähetetty: 01.07.2009 20:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sahkuifk kirjoitti:
Juusto täytteiden alle! Tomaateista kuori ja karat vekettiin ja kattilaan pyreen kanssa ja siitä soosi joka esipaistetun pohjan päälle.
Mielenkiintoisen näköistä "pitsaa". Tuosta tuskin olisin kieltäytyny niinkuin tein pannarille Cool .


Siis ketään täysjärkinen ei laita juustoa täytteitten alle ne kuuluu pizan päälle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JoneK
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Elo 2008
Viestejä: 4071

LähetäLähetetty: 01.07.2009 20:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fygy kirjoitti:
sahkuifk kirjoitti:
Juusto täytteiden alle! Tomaateista kuori ja karat vekettiin ja kattilaan pyreen kanssa ja siitä soosi joka esipaistetun pohjan päälle.
Mielenkiintoisen näköistä "pitsaa". Tuosta tuskin olisin kieltäytyny niinkuin tein pannarille Cool .


Siis ketään täysjärkinen ei laita juustoa täytteitten alle ne kuuluu pizan päälle.


+1 kerpele.

OT: Jumaleisson, että en voi sietää tuota ketä:n käyttämistä kuka:n tilalla. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kulakki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2007
Viestejä: 168
Paikkakunta: Kainuu

LähetäLähetetty: 01.07.2009 21:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Osa juustoraasteesta täytteiden alle, loput sitten päälle. Näin se oikeasti menee.

Joku pizzakokki voi kertoa syynkin tähän.
_________________
Pro patria semper
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 01.07.2009 21:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuohan olisi ollut hyväkin ohje jollei laiskuus olisi kesken kaiken päässyt iskemään tekijään. Wink

Tomaattirenkaat ja juustoinen "peltikatto" tekevät mielestäni ruualle ikävämmän ulkonäön kuin vastaavat eineet pilkottuna ja raastettuna. Niiden suutuntumakin on parempi kun tavara tarpeeksi pientä.

Ja yleisen fiiliksen kannalta pyöreä pohja on mielestäni myöskin parempi. Tuollainen "pelti-pizza" on oikeastaan enemmänkin piirakka kuin pizza.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 928

LähetäLähetetty: 01.07.2009 21:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun tuota kyseistä ruokaa joka torpassa väännetään niin kokeilkaa tuo juustojuttu ja vähentäkää täytteiden määrä vaikka puoleen. Syöpi sitten vaikka pinta-alallisesti enemmän. Kokeilkaa toki ja arvostelkaa sitten Wink .
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 02.07.2009 08:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin, sitä juustoa ei ole tarkoitus ruskistaa tai polttaa kuten kyseisessä tapauksessa. Siksi se juusto sinne alle varsinkin kun tekee näillä kotikeittiöiden höpöuuneilla, joissa pohja ei ehdi oikeastaan koskaan paistua kunnolla ennen kuin muu pizza onkin jo pilalla. nJos ei mahan turvotusta välttämättä halua, niin hiiva minimiin tai jopa pois tuosta taikinasta.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 02.07.2009 09:06    Viestin aihe: Re: Vilperin pitsa. Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:


Voipaprua ja pyyhe päälle ja vähäks aikaa tasaantumaan:



Mitähän tuon toisen pyyhkeen alla Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
metsiemmejormakka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Kes 2007
Viestejä: 682
Paikkakunta: Kangasala

LähetäLähetetty: 02.07.2009 09:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt on tääläkin pitsa kaikilla täytteillä uunissa, vielä hetken kun malttaa niin pääsee herkuttelemaan.
_________________
"You can´t stop insane people from doing insane things by passing insane laws. That´s INSANE!"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
metsiemmejormakka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Kes 2007
Viestejä: 682
Paikkakunta: Kangasala

LähetäLähetetty: 02.07.2009 10:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valmista ja hyvää.
Sopii muuten hyvin pitsapohjaan tuo kun laittaa osan ruisjauhoja.
Ensimmäistä kertaa testasin mutta en viimeistä.
_________________
"You can´t stop insane people from doing insane things by passing insane laws. That´s INSANE!"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 02.07.2009 21:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja jos tuota kuivahiivaa laittaa niin se pitää sekoittaa jauhoihin ja sitten nesteeseen, eikä muuten valmiiseen taikinaan Wink
_________________
-vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
passaaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tam 2006
Viestejä: 270
Paikkakunta: Varkaus

LähetäLähetetty: 02.07.2009 22:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuon pyreen tilalla tullu itte käytettyä aina ketsuppia. Ja aivan ohuelti juustoraastetta täytteen alle niin kestävät paremmin kyydissä kun syö käsin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Leimu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Hel 2009
Viestejä: 75

LähetäLähetetty: 03.07.2009 16:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siinä taisi olla oikein perisuomalainen pannupizza, itse en enää niistä välitä, koska kaikki maut sotketaan keskenään ja pyree on liian pistävää. Pyreen korvikkeena käytän itse tomaattimurskaa ja täytteitä max. kolmea eri laatua. Yleensä tuollaisista pizzoista tulee liian vetisiä mikä estää pohjaa kypsymästä, mutta pohja oli Vilperillä kypsynyt hienosti, mitä kuvasta näki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Leimu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Hel 2009
Viestejä: 75

LähetäLähetetty: 03.07.2009 16:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin ja kun tarkemmin katsoi, niin ehkä parempi nimitys Vilperin luomukselle on piirakka Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com