OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Majava
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
mainari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Huh 2010
Viestejä: 969

LähetäLähetetty: 14.05.2010 21:14    Viestin aihe: Majava Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kukaan laitellut riistaruokaa majavasta?
_________________
Luonto ei armahda kulkijaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 15.05.2010 09:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvää tulee kunhan vain osaa niksit. Muistaakseni asiasta tälläkin aihealueella puhuttu aikaisemmin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ladybug
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hel 2008
Viestejä: 463

LähetäLähetetty: 25.07.2010 21:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Myö pyöräytettiin (kolme tuntia vanha majava) lihat luista, pannulla ruskistus sipulien kera, vettä joukkoon ja annetaan hautua kunnes vesi on vähissä suolat,pippurit joukkoon, reilu puoli pulloa punaviiniä ja annetaan hautua rauhassa sit maistellaan ja maustetaan. koko lystiin meni olisko 2.5h aikaa, ehkä ylikin, kerkis saunoa siinä sivussa ja ottaa kaato ryypyt. Lisukkeena laitoimme kunnon salaatin, käyhän siihen muukin. Oli mureeta ja hyvää, takajalat lähti palviin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Perttu Itkonen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2009
Viestejä: 140

LähetäLähetetty: 12.11.2010 09:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onkos kokemuksia majavan hännän valmistuksesta?
Männä viikolla sain vinkin majavan hännän käytöstä särvimeksi;
Irroitettu häntä upotetaan 10 sekunniksi kiehuvaan veteen, jolloin lihasneste nousee lihan ja nahan väliin. Nahka on helppo vetäistä tuppeen. Lihan voi kuutioida ja paistaa pannulla. Majavan häntä on lähestulkoon rasvaton.

Mitähän tuosta nahkapussista askartelisi Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peura-esari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2007
Viestejä: 3209
Paikkakunta: Kaljalla

LähetäLähetetty: 12.11.2010 16:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ladybug kirjoitti:
Myö pyöräytettiin (kolme tuntia vanha majava) lihat luista, pannulla ruskistus sipulien kera, vettä joukkoon ja annetaan hautua kunnes vesi on vähissä suolat,pippurit joukkoon, reilu puoli pulloa punaviiniä ja annetaan hautua rauhassa sit maistellaan ja maustetaan. koko lystiin meni olisko 2.5h aikaa, ehkä ylikin, kerkis saunoa siinä sivussa ja ottaa kaato ryypyt. Lisukkeena laitoimme kunnon salaatin, käyhän siihen muukin. Oli mureeta ja hyvää, takajalat lähti palviin.


ei varmaa hirveitä lihoja irronnu noin pienestä majavasta?
_________________
Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vortex
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Hei 2004
Viestejä: 6885
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 12.11.2010 17:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aiheeseen liittyen - Puolassa 50kg majava puri koiraa.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2004
Viestejä: 3041

LähetäLähetetty: 12.11.2010 17:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vortex kirjoitti:
Aiheeseen liittyen - Puolassa 50kg majava puri koiraa.

Juu kyllä ne puree koiraakin puiden lisäksi mutta kuinkakohan monta pulloa vaaditaan vodkaa, että majavasta saa valehdeltua noin ison?
Kyllähän majavasta saa ihan syötävää monella eri tavalla valmistettuna. Se pata ei ole ainut vaihtoehto.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Lipton
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2006
Viestejä: 306
Paikkakunta: Pohjois-Häme/Jämsä

LähetäLähetetty: 12.11.2010 22:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saahan majavasta syötävää, mutta ei se todellakaan ole ykkösvaihtoehto.
Olemme savustaneet, palvauttaneet ja käristäneet majavaa. Ihan syötävää lihaa mutta parempiakin on, lähes kaikki muut riistavaihtoehdot.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 13.11.2010 11:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ihan syötävää lihaa mutta parempiakin on, lähes kaikki muut riistavaihtoehdot.

Mitenkäs olette hoitaneet ennakkotyöt ? Nahka pois ja pataan, vai ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huti-kuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 1813
Paikkakunta: periferia

LähetäLähetetty: 13.11.2010 12:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

koskelostakin saa maittavaa riistaruokaa, niin olettaisi majavakin olevan maukas oikein laitettuna
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jbear
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 5531

LähetäLähetetty: 13.11.2010 12:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mites se menikään tämä maittava koskelo resepti.
Kiehutetaan 2 litraa vetta
Laitetaan koskelo kiehumaan
Heitetään vesi pois lisätään 2 litraa pontikkaa
Heitetään koskelo pois ja nautitaan ponu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lipton
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2006
Viestejä: 306
Paikkakunta: Pohjois-Häme/Jämsä

LähetäLähetetty: 16.11.2010 23:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

igorrock kirjoitti:
Lainaus:
Ihan syötävää lihaa mutta parempiakin on, lähes kaikki muut riistavaihtoehdot.

Mitenkäs olette hoitaneet ennakkotyöt ? Nahka pois ja pataan, vai ?


Suolet otettiin myös pois Shocked .

On tehty käristystä, ehkä parhaiten onnistunut vaihtoehto. Palvaukseen majava nyljettynä pussiin ja Kivikylän tiskille (aikoinaan). Savustetuna takakoivet irti, suolaan ja savustukseen. Ja käristys pannulla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 16.11.2010 23:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos on iso otus, kannattaisi lihasta ensin "pumpata" turhat puunmaut pois.

Aikoinaan tehtiin niin että lihat olivat ensialkuun pari vuorokautta uimassa etikka-ruokasuolaliuoksessa, sen jälkeen pari vuorokautta punaviini-valkosipuli -marinaadissa. Lopputulos vallan hyvä eikä riistan omaa makua silti puuttunut.

Tuon systeemin neuvoi allekirjoittaneelle eräs, nyttemmin jo edesmennyt, riistaruokaspecialisti joka on tehnyt muutaman alaa liippaavan keittokirjankin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rocco
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2007
Viestejä: 525
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 18.11.2010 18:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kerran olen päässyt syömään sellaista majavaa että ei ole tosikaan, oli parasta mitä olen tähän päivään mennessä syönnyt.

Majavasta oli tehty "perus"pata ja lopuksi se laitettiin syvään kulhoon johon tehtiin voitaikinasta kansi. Tämä setti vielä uuniin siksi aikaa kunnes kansi oli rapsakan kypsää, siitä sitten lusikalla kantta ja majavapataa lusikalle ja a' vot!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 07.04.2011 11:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä menee takajalat palviin ja loput pataan tai koirille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com