OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Helppo sorsaresepti ekakertalaiselle
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
propulsion
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Elo 2006
Viestejä: 237
Paikkakunta: Mänttä-Vilppula

LähetäLähetetty: 04.09.2007 21:32    Viestin aihe: Helppo sorsaresepti ekakertalaiselle Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt on viimein ekat heinurin rintalihat pakkasessa. Vinkkejä otetaan vastaan, miten tälläinen poropeukalokokki sais noista helposti aikaiseksi maukasta sapuskaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhatapio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Elo 2005
Viestejä: 2803
Paikkakunta: eteläpohjanmaa

LähetäLähetetty: 05.09.2007 08:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muksuille meillä kelpas eilen hyvin seuraava sapuska,lihat irti rintalastasta fileerausveitsellä ja kertaalleen sitten halki vielä keskeltä,mausta suolalla ja pippurilla,sitten amerikan pekonia kaupasta ja kääräset lihasuikaleen aina pekoniin ja pannulle,paistelet reilussa voi/öljyseoksessa kunnes ovat kypsiä,lihat pois pannulta ja tekaset perus ruskea kastikkeen paistoliemeen,siinäpä se,perunoitten kans oikiasti hyvvää!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 05.09.2007 19:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

juhatapio kirjoitti:
,sitten amerikan pekonia kaupasta ja kääräset ja pannulle,paistelet reilussa voi/öljyseoksessa kunnes ovat kypsiä,lihat pois pannulta ja tekaset perus ruskea kastikkeen paistoliemeen,siinäpä se,perunoitten kans oikiasti hyvvää!
sianliha kastike????ja kattelet sorsan kuvaa ja kuvittelet syöväsi sorsaa Embarassed Embarassed
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pihkat
Vieras





LähetäLähetetty: 05.09.2007 21:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Petralla varmaankin on hyvä sesepti, vai osaatko vain arvostella toisten tekemisiä....
Takaisin alkuun
veikkokoponen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Maa 2006
Viestejä: 304
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 05.09.2007 22:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lähentelee varmaan ennätystä: kolmannesta viestistä jo alkaa sota! Muahahaa!

Mutta asiaan: Kuumalla grillillä tai suoraan valurautapadassa luuttomista rintapaloista "pinta umpeen" kuitenkaan polttamatta lihaa yltiöpäisesti. Pippuri ja suola lihaan. Sipulia suurina paloina ja pari valkosipulinkynttä kevyesti veitsen lappeella rutistettuna sekaan. Kaada päälle kermaa mutta älä peitä lihoja kokonaan. Terveelliseksi tiedetty voi ei varmaan haittaisi.

Tämän jälkeen pata kannella varustettuna uuniin vaikka 120 asteeseen muutamaksi tunniksi. Kiehuttaminen runsaassa liemessä on iso eiei koska siinä touhussa tahtoo mennä liha aivan muusiksi. Lihoja voi välillä käännellä niin ei ainakaan kuivu mikään kohta. Jatkuva kyttääminen ja liemen maistelu on muutenkin aina paikallaan näissä hommissa.

Loppuvaiheessa kaada loput kermapurkista pataan ja vilauta vielä joukkoon lihaliemikuution puolikas tai mieluummin sitä pulloversiota (vasikan buljonki käy mielestäni vaikka ruokajuomaksi, on se niin hyvää). Lyhyt haudutus niin että liemi on tasainen ja maistuu hyvälle. Oikein voinen , raa'alla sipulilla viritetty perunamuusi on mielestäni nro uno lisäke tähän kohtaan.

Ja jos nyt välttämättä haluaa teeskennellä metroseksuaalia (niinkuin minä nykyään aika usein) voi leikellä lautaselle kypsää kotimaista tomaattia muka keventämään. Ja ehkä keräkaalta oikein ohuena suikaleena.

Tuo valurautapata on kyllä ihan kurko näissä hommissa kun samalla kipolla voi ruskistaa pinnan ja hauduttaa.

(Ja kun haluaa hifistellä niin alkuruuaksi sienikeitto, jälkiruuaksi vaniljakermajäätelöä Mud Cake:n päällä kahvin ja konjakin kera. Ja vaikka viineistä pitäisikin niin kyllä täysi-ikäinen suomipoika juo tämän ruuan kanssa huurteisen tai pari.)

Tulipa pitkä satu... mutta jos käynnistät bull shit -suodattimen, huomaat että ohje on pirun simppeli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 05.09.2007 22:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pihkat kirjoitti:
Petralla varmaankin on hyvä sesepti, vai osaatko vain arvostella toisten tekemisiä....
voin laittaa yv.nä....seseptin jopa reseptin.....mutta en vesilinnusta..kun se pitää kiäriä sianläskiin ennenkun siitä saa keleposta..mut havulinnuista voin laittaa... Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Olli V.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Jou 2005
Viestejä: 222
Paikkakunta: Nivala

LähetäLähetetty: 05.09.2007 22:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riistaa voi syyä ihan riistana mutta käsittääkseni ei ole lakia joka estää käärimästä vesilinnunlihaa vaikka kuivattuun norsunpaskaan ja syömään sen sellaisenaan...

Ei se ole rikos eikä alenna riistaruuan imagoa ollenkaan jos sitä syö muun lihan kanssa.
_________________
Menestys on ku pieru, muu ku oma ee hyvälle haese.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 05.09.2007 22:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

veikkokoponen kirjoitti:
Lähentelee varmaan ennätystä: kolmannesta viestistä jo alkaa sota! Muahahaa!

Mutta asiaan: Kuumalla grillillä tai suoraan valurautapadassa luuttomista rintapaloista "pinta umpeen" kuitenkaan polttamatta lihaa yltiöpäisesti. Pippuri ja suola lihaan. Sipulia suurina paloina ja pari valkosipulinkynttä kevyesti veitsen lappeella rutistettuna sekaan. Kaada päälle kermaa mutta älä peitä lihoja kokonaan. Terveelliseksi tiedetty voi ei varmaan haittaisi.

Tämän jälkeen pata kannella varustettuna uuniin vaikka 120 asteeseen muutamaksi tunniksi. Kiehuttaminen runsaassa liemessä on iso eiei koska siinä touhussa tahtoo mennä liha aivan muusiksi. Lihoja voi välillä käännellä niin ei ainakaan kuivu mikään kohta. Jatkuva kyttääminen ja liemen maistelu on muutenkin aina paikallaan näissä hommissa.

Loppuvaiheessa kaada loput kermapurkista pataan ja vilauta vielä joukkoon lihaliemikuution puolikas tai mieluummin sitä pulloversiota (vasikan buljonki käy mielestäni vaikka ruokajuomaksi, on se niin hyvää). Lyhyt haudutus niin että liemi on tasainen ja maistuu hyvälle. Oikein voinen , raa'alla sipulilla viritetty perunamuusi on mielestäni nro uno lisäke tähän kohtaan.

Ja jos nyt välttämättä haluaa teeskennellä metroseksuaalia (niinkuin minä nykyään aika usein) voi leikellä lautaselle kypsää kotimaista tomaattia muka keventämään. Ja ehkä keräkaalta oikein ohuena suikaleena.

Tuo valurautapata on kyllä ihan kurko näissä hommissa kun samalla kipolla voi ruskistaa pinnan ja hauduttaa.

(Ja kun haluaa hifistellä niin alkuruuaksi sienikeitto, jälkiruuaksi vaniljakermajäätelöä Mud Cake:n päällä kahvin ja konjakin kera. Ja vaikka viineistä pitäisikin niin kyllä täysi-ikäinen suomipoika juo tämän ruuan kanssa huurteisen tai pari.)

Tulipa pitkä satu... mutta jos käynnistät bull shit -suodattimen, huomaat että ohje on pirun simppeli.
Muuten ok.mut sianliha tai pekoni puuttu Wink Vitsi.vitsi......Voiko vesilintu olla syötävää Laughing Laughing Ajattele missä !&%¤# lammikoissa ne uiskentelee......kaikki tehtaitten lämpimät !&%¤# veet missä ne kesän lilluu,maanilveilijöitten !&%¤# altaat ja nami,nami..... Laughing Pienenä vinkkinä.....oon vieressä kahtomas missä !&%¤# ne kesän kasvavat.... Wink ja illalla lentävät puhtaalle järvelle....ja kauhia möyke kuuluu...Eipä tulis itellämieli niitä ruuaksi laitella Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 05.09.2007 22:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olli V. kirjoitti:
Riistaa voi syyä ihan riistana mutta käsittääkseni ei ole lakia joka estää käärimästä vesilinnunlihaa vaikka kuivattuun norsunpaskaan ja syömään

E
ja reseptiä ootellessa Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 05.09.2007 22:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kato Pertti pottuhi kasvaa paremmin pask..assa... ja hyvin kelepaa Laughing .
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veikkokoponen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Maa 2006
Viestejä: 304
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 05.09.2007 23:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

esteri kirjoitti:
Kato Pertti pottuhi kasvaa paremmin pask..assa... ja hyvin kelepaa Laughing .


Synnyinseudullani on kuolematon sanonta: "Kyllä p.askassa kasvaa ku olla jaksaa."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhatapio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Elo 2005
Viestejä: 2803
Paikkakunta: eteläpohjanmaa

LähetäLähetetty: 06.09.2007 08:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin,meillä kun tuo riistanliha ei oo niin kauhian harvinaista herkkua kun poikakin mettästää vielä mun lisäksi ja yleensä myös osuu mihin torvella osoittaa niin ei ihan jokaista sorsaa viitti hauduttaa cabernet sauvignonin tarapacassa tai valpolicellassa,samoin ei joka tavin päälle napsasta jälkiruuaksi grahamin jälkiruoka viiniä ja päälle vielä kahvit ja rellun carte noire extrat,meillä riista tehdään yleensä arkiruokapöytään hyväksi maukkaaksi ruoaksi,sellaiseksi joka maistuu kaikille ja on suunmyötäistä,tietysti olisin voinut aloittaa reseptin vaikka tyyliin erota toisistaan ulompi ja sisempi rintalihas jne,,,no se siitä, Petralle kuitenkin mielenrauhoitukseksi kerron että kun meillä molemmilla on ravintola-alan pitempi koulutus ja mamma työskentelee edelleen ravitsemusalalla niin uskoisin että tieto taito löytyy perheestä myöskin laittamaan sorsan muutamalla eksoottisemmallakin tavalla kuin tuo edellä mainitsemani "helppo ja maukas resepti"!!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 06.09.2007 16:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riistanhaaskaaja kirjoitti:
Nyt on viimein ekat heinurin rintalihat pakkasessa.

...ja vain rintalihat!

VOE HALAVATUN RIISTANTÄRVÄÄJÄT.
Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

SYÖKÄÄ KANAA!
_________________
Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ELLU69
Vieras





LähetäLähetetty: 07.09.2007 16:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Shocked Laughing Laughing Laughing ....mites sää noin äksy olet Laughing
Takaisin alkuun
olsa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2006
Viestejä: 3024

LähetäLähetetty: 07.09.2007 16:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oli aihettakin, ei turhasta sanonu. Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Sivu 1 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com