OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ahvenruokaa pakon alla...
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 12.04.2009 20:20    Viestin aihe: Ahvenruokaa pakon alla... Vastaa lainaamalla viestiä

Molin just saanu pääsiäisjälkeiset siivoukset tehtyä, kun akka tuli ongelta ja nakkasi päivän pilikkisaaliin altaaseen. " tee nuista huomiseksi joku ruoka, mielellään vähän reilusuolainen hiukopala, mä lähden tyttökaverin synttäreille" !

Mitähän maa noista tekisin Embarassed ?

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jänkäkurppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Syy 2008
Viestejä: 2139
Paikkakunta: Takajänkhä

LähetäLähetetty: 12.04.2009 20:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pari helppoa

1.Fileoi, leivitä ja paista
Lapin puikulaa perunaksi ja voita+ suolaa.. ei mitään kastikkeita

2.Savustele ja suolaa kuumana.
-onnistuu sähköuunissakin

-jos ei ole savustuspussia, niin folion päälle leivinpaperipala, jonka alle sopivasti lepänlastuaj ja katajanneulasia pihalta. Pussin päihin voi laittaa leivinpaperin päällekin, kunhan ei kovin sotke kaloja.
- kalat leivinpaperein päälle ja foliosta läysä ilmava kaksinkertainen pakkaus folion päät rullaten.. ja saumapuoli peltiä vasten- sähköuuniin 250 astetta 45 minuuttia
- sieltä laitat merisuolaveteen suolautumaan

3. -ei noista ole oikein kukkotarpeiksi asti Laughing
-syödään lämpiminä sormin suolavedestä pomien ruisleivän ja voin kanssa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ippetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Elo 2007
Viestejä: 3598

LähetäLähetetty: 12.04.2009 20:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu tuolla 1.vaihtoehdolla pääsee kohtuu helpolla ja vähällä ajalla. Huikopalaksi ko meinaa niin tuollanen file menee kivasti tuoreen ruisleivänki kera.
_________________
Rapakunnossa oleva etenee hyvin mudassa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 12.04.2009 21:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokonaisenahan tuommoset nielastaan. Varsinkin kun ovaten vielä eläviä. Pää edellä, niin ei tule niin helpolla takasinkaan.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 12.04.2009 21:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä pökkiö ennätin jo räpistellä ko pelon alla häätyy...
Mitä tämän jäläkeen ?




Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
"RosteriSako"
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 1178
Paikkakunta: siellä sun täällä

LähetäLähetetty: 12.04.2009 22:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

no jos tuollaiset on raaka-aineet niin teeppä näin..
kuorit läjän perunoita,teet niistä viipaleita,ladot voideltuun uunivuokaan ensin perunaa,sitten ahvenfilettä,sopivasti kalamaustetta sekaan taas kerros perunaa ja kalaa. johonkin keskivaiheille pistät nuo mätimoukut sekaan ja täytät padan loppuun. viimeiseksi heität päälle puoli litraa kermaa ja pariksi tunniksi mietoon lämpöön uuniin kypsymään. ja avot,siinä niin hyvä ahvenruoka että huonoille kavereille ei kannata edes tarjota. Laughing
_________________
saahan sitä epäillä vaan yritähän todistaa!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 12.04.2009 22:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laughing Laughing Laughing
Esteri taitaa uunottaa..
Toista kertaa ei vaimoväki pyydä ahvenia laittamaan, kun:
Siperrä suolaläskiä käristyspaloiksi käristä ne valmiiksi.
Haro läskiratat pois pannulta ja laita ahvenfileet rasvaan paistumaan, 2 min puoleltaan on sopiva aika.
Ota ahvenet pois, palauta läskiratat pannuun ja aseta ahvenfileet läskipedille. Tuoreläski pitää tietysti suolata sopivasti, kun käristys on vielä harmaata, eli vettä jälellä.
Lisukkeeksi tietysti ruisleipää. Limpunsuikaleet imee enempi rasvaa kuin orsileipä. Juotavaksi mitä nyt sattu kaupasta ostetuksi..
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 12.04.2009 22:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perus Kohmaeväs Laughing . Mutta kun akalle...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaurajyrä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2006
Viestejä: 214
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 12.04.2009 22:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On Esterillä ainakin oikean merkkinen veitsi sarja.
_________________
Selvinpäin ei saa ja kännissä ei pysty.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 12.04.2009 23:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koukkupolovi kirjoitti:
Laughing Laughing Laughing
Esteri taitaa uunottaa..
Toista kertaa ei vaimoväki pyydä ahvenia laittamaan, kun:
Siperrä suolaläskiä käristyspaloiksi käristä ne valmiiksi.
Haro läskiratat pois pannulta ja laita ahvenfileet rasvaan paistumaan, 2 min puoleltaan on sopiva aika.
Ota ahvenet pois, palauta läskiratat pannuun ja aseta ahvenfileet läskipedille. Tuoreläski pitää tietysti suolata sopivasti, kun käristys on vielä harmaata, eli vettä jälellä.
Lisukkeeksi tietysti ruisleipää. Limpunsuikaleet imee enempi rasvaa kuin orsileipä. Juotavaksi mitä nyt sattu kaupasta ostetuksi..

Heh,heh Esteri on kälämi.......yrittää Espoolaista perinneruuan taetajaa saaha nalakkiin........ Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Punajalaka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tam 2006
Viestejä: 3187
Paikkakunta: :)

LähetäLähetetty: 12.04.2009 23:54    Viestin aihe: Re: Ahvenruokaa pakon alla... Vastaa lainaamalla viestiä

esteri kirjoitti:
Molin just saanu pääsiäisjälkeiset siivoukset tehtyä, kun akka tuli ongelta ja nakkasi päivän pilikkisaaliin altaaseen. " tee nuista huomiseksi joku ruoka, mielellään vähän reilusuolainen hiukopala, mä lähden tyttökaverin synttäreille" !


Jos nyt nui sattus käymää, nii hakisin itelleni mättöö johoki kätköön ja tekisin ahvenista jotai vähintäänki syömäkelevotonta.
_________________
No ehä minä, mutta muut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 13.04.2009 11:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaurajyrä kirjoitti:
On Esterillä ainakin oikean merkkinen veitsi sarja.


Mikä ihmeen...vituix...virokinos...Sehän on MacGyver-veitsi!
Ilimankos lähtee ruodot&nahkat noin näppärästi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Derzu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 2457
Paikkakunta: Suomenselän vierillä, Perho

LähetäLähetetty: 16.04.2009 11:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Makuasioista ei kannata kiistellä. Keskieuroopassa nahkahousujen puolella varsinkin nuo ovat jalokalaa. Ranskalaisille taas hauki on ykkönen. Minulla ahven ja kuha ovat kesäisin ykköskäyttökalaa. Isommat assut savustan. Tuon kokoluokan perkaan, suomustan, kieräytän ruisleipäaineksessa, maustan suolalla ja sitruunapippurilla ja paistan voin kera. Voipi noissa pari olla rajoilla, jotta voisi fileerata. Mutta suomustan ja säästän nahan maun takia ja vähäisen rasvan takia. Ahvenen mätiä en ole syönyt.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 16.04.2009 11:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Derzu kirjoitti:
Ahvenen mätiä en ole syönyt.

Kannattaa testata. Tekee vaikka perinteisen ahvena keiton ja suurustaa sen sitten puhditetulla mädillä.
Van on topakkaa evästä ja on kalorit&kolestroolarit kohillaan!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9501

LähetäLähetetty: 16.04.2009 12:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Derzu kirjoitti:
Ranskalaisille taas hauki on ykkönen.


Karkaa vielä pahemmin... Aikaa sitten kirkkonummen lapinkylässä oli pieni fiini ranskalais ravintola, paikallisen ainukaisen kaupan kyljessä. Siinä kävi lauantaisin useinkin paikallisia "parempia" väkeä syömässä. Eräänä lauantaina katselin ruokalistaa jäädessäni kaupan eteen tupakille kun emäntä kipaisi isosta marketista unohtuneen kerman hakemassa. Sillä välin ravintelin ovella kävi perhe ja pariskunta pähkäilemässä että mennäänpä jonnekkin muualle syömään. Pariskunta manaili vielelä että heille oli sanottu ensi viikonloppuna olevan herkullista kalaa. Listalla oli haukea valkkarissa, kera hienon nimen...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com