Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
ent.ap Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Tam 2005 Viestejä: 1666
|
Lähetetty: 05.10.2012 17:50 Viestin aihe: Harvinaista hirvestä. |
|
|
Tarkoitukseni on udella sitä, miten kamraatit käyttävät hirven, esim: kielen, sydämen, putkiluut, turvan,koparat...ym. ilmeisesti harvemmin käytetyt "herkut"?
Tehdäänkö herkkuja, vaiko meneekö nuo koirille/jätteeksi?
Tietysti on mielenkiintoista, miten olette kys. herkkuja tehneet? _________________ Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15062
|
Lähetetty: 05.10.2012 17:54 Viestin aihe: |
|
|
Kieli ja sydän ovat tyypillisesti suolavedessä keitetty (maustettu maustepippureilla ja laakerinlehdellä) ja ylikypsiksi asti. Nämä menevät sitten leikkeleenä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1684
|
Lähetetty: 05.10.2012 18:10 Viestin aihe: |
|
|
Nimrod kirjoitti: | Kieli ja sydän ovat tyypillisesti suolavedessä keitetty (maustettu maustepippureilla ja laakerinlehdellä) ja ylikypsiksi asti. Nämä menevät sitten leikkeleenä. |
Tämä. Luut sitten keitto/pataruoissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10355 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 05.10.2012 22:44 Viestin aihe: |
|
|
Maksaahan monikin syö, mutta kokeilkaapa seuraavaa:
- Vasan maksa leikataan n. 0,5-1 cm pihveiksi
- Huuhdellaan pihvit väljässä vedessä, jotta veri poistuu
- Upotetaan maksat keskiolueen, jossa annetaan liota vähintään 2-3 tuntia
- Maksat kaljasta ja leivitys vehnäjauholla
- Paistetaan runsaassa voissa valurautapannulla sipulirenkaiden kera
Maksapihvit ja sipulit nautitaan rieskan tai ruislimppusiivun päällä.
Tämä kelpaa myös niille, jotka eivät maksasta muuten piitta, kunhan ennakkoluuloiltaan uskaltavat vain maistaa.
On meinaan hyvää! _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10355 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 05.10.2012 22:45 Viestin aihe: |
|
|
Peuran sydän oli maullaan, kun täytettiin ontelot valkosipulin kynsillä, hierottiin pintaan suolaa, käärittiin folioon ja kypsennettiin avotulella. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15062
|
Lähetetty: 05.10.2012 22:51 Viestin aihe: |
|
|
Peto kirjoitti: | Maksaahan monikin syö, mutta kokeilkaapa seuraavaa:
- Vasan maksa leikataan n. 0,5-1 cm pihveiksi
- Huuhdellaan pihvit väljässä vedessä, jotta veri poistuu
- Upotetaan maksat keskiolueen, jossa annetaan liota vähintään 2-3 tuntia
- Maksat kaljasta ja leivitys vehnäjauholla
- Paistetaan runsaassa voissa valurautapannulla sipulirenkaiden kera
Maksapihvit ja sipulit nautitaan rieskan tai ruislimppusiivun päällä.
Tämä kelpaa myös niille, jotka eivät maksasta muuten piitta, kunhan ennakkoluuloiltaan uskaltavat vain maistaa.
On meinaan hyvää! |
Vanha ja hyvä konsti, sovellettuna riistanlihaan. Äärimmäisen maukas!
Itse asiassa kyse on veren eliminoimisesta, joka tehdään ravintolaolosuhteissa monelle muullekin maksalle.
Itse pidän tuoreesta maksasta, joka jätetään roseeksi. Kaikki eivät tästä pidä vaan tykkäävät kypsemmästä maksasta. Maksa pääsee mielestäni kuitenkin parhaiten oikeuksiinsa roseena ja leivitettynä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 06.10.2012 06:07 Viestin aihe: |
|
|
pikkuisen jäässä oleva hirven maksa mihin oikein terävä veitsi jo pystyy leikataa maks- 5mm ohuita siivuja. annetaan sulaa hetki pyyhitään kuivaksi upotetaan kananmunaan ja siitä maustekorppujauhoon. pannu kuumaksi voita ja nopea paisto molemmin puolin ei kuivaksi koppuraksi. syödä saa kukin parhaaksi näkemällä tavalla itse nautin ruis leivän päällä. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mk2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 810 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 06.10.2012 21:37 Viestin aihe: |
|
|
Meillä tehdään hirven sydämmestä ensimmäinen käristys ku ruho vielä kiikkuu orressa. Leikkelee sydämen sopiviksi suikaleiksi. noin 3-5cm paksuiksi ja sitten pakkaseen. seuraavana päivänä sopivasti antaa sulaa kohmeiseksi ja leikkelee noista pitkista suikaleista ohuita lastuja ja tekee niinku normi käristys.
Onko joku muu tehny noin? ei oo ainakaan tullu vastaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Heppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Hei 2009 Viestejä: 182
|
Lähetetty: 07.10.2012 21:24 Viestin aihe: |
|
|
Hirven kieli on hyvää keitettynä,maksa paistettuna tai uunissa kypsennettynä tai kastikkeenaa , siinä parasta,kermalla.Munuaiset kastikkeena sipulin kanssa,tai keitettynä,leikkeleenä.Sydän on huippu,sitä voi keittää ja sitten leikkeleenä tai jauhelihana lihapulliin,hyvää kastiketta saa kun pilkkoo pieniksi paloiksi ja paistaa ja suurustaa vehnäjauholla,nam,nam.Muita sisäelimiä en ole kokeillut,mutta keuhkoista saisi varmaan hyvää ruokaa jos alkaisi tehdä,en taida. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7532
|
Lähetetty: 07.10.2012 21:35 Viestin aihe: |
|
|
Pumpusta on tullut tehtyä beef jerkyä. Sopii siihen hyvin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15062
|
Lähetetty: 07.10.2012 22:52 Viestin aihe: |
|
|
dxman kirjoitti: | Pumpusta on tullut tehtyä beef jerkyä. Sopii siihen hyvin. |
Sydän on myös erinomaista kuivalihana. Itse tosin käytän siihen naudan tai poron sydämiä. Hirven sydämet tulee keitettyä pääasiassa heti tuoreeltaan. Mielestäni poron sydän on paras kuivalihavärkki heti lampaanviulun jälkeen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kortto2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Tam 2007 Viestejä: 303 Paikkakunta: Ranua
|
Lähetetty: 08.10.2012 16:10 Viestin aihe: |
|
|
Räystäällä kuivaa hirven sydämet täälläkin ja hyvää on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 08.10.2012 17:34 Viestin aihe: |
|
|
Pumput menevät kyllä pääsääntöisesti seinälle täälläkin. Lampaan sydän on vielä hirvenkin pumppua parempaa imho. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Iso-Jaska Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tam 2007 Viestejä: 2376 Paikkakunta: Lapland Finland
|
Lähetetty: 08.10.2012 21:55 Viestin aihe: |
|
|
Maksat, kielet ja sydämet kuten jo edellä mainittu.
Pääkeitto tehdään kuten lihakeitto.
Koparakeiton ohje löytyy täältä.
Putkiluut/kontit paistetaan avotulella (takkakin käy), leukulla palasiksi, luuydin ruisleivän päälle ripauksella suolaa.
Vieläkö oppis jonku hyvän munuaisreseptin, toi on vielä vieras sisäelin meidän pöydässä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 08.10.2012 22:05 Viestin aihe: |
|
|
Loppuviikosta menee hirven sydän metontäkkien kanssa kylmäsavuun. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|