OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Miksi tulee purkkaa?
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
kahtto1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Hei 2005
Viestejä: 1706

LähetäLähetetty: 12.04.2009 16:21    Viestin aihe: Miksi tulee purkkaa? Vastaa lainaamalla viestiä

Se on taas se aika vuodesta kun opiskelija jättää einesruuat ja hernekeiton sivuun ja tekee itse ruokaa. Otin siis pakastimesta jäisen hirvipaistin. Sulatin sitä hetken tiskipöydällä ja puolijäisenä leikkelin sipseiksi. Sitten annoin vielä hetken sulaa ennen kuin pistin pannun kuumaksi. Paistoin suikaleet pannulla ruskeaksi ja lisäsin purkin Ben-sedän täyssynteettistä kastiketta. Ongelma on, että suikaleista tuli aavistuksen verran sitkeitä. Missä vika?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 12.04.2009 16:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ben sedän marinaati sitkeytti lihan?
Ammuttiinko hirvi kolominollakasilla? Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kahtto1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Hei 2005
Viestejä: 1706

LähetäLähetetty: 12.04.2009 16:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu, ja vielä naturaliksella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Panostaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Syy 2007
Viestejä: 1911

LähetäLähetetty: 12.04.2009 16:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minkäslainen hirvi on kyseessä? 15-vuotias maho lehmä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ippetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Elo 2007
Viestejä: 3598

LähetäLähetetty: 12.04.2009 16:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Melki riista ko riista vaatii aikaa et siit saa mureaa. Eli pannun kautta hautumaan. Mitä vanhempi elukka sitä kauemmin pitää antaa hautua ja mureutua.
_________________
Rapakunnossa oleva etenee hyvin mudassa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kahtto1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Hei 2005
Viestejä: 1706

LähetäLähetetty: 12.04.2009 17:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pussin kylessä luki vaan että aikuinen ja paistia. Sitä vähän tuumailin ku ei menny pannulla paistaessa ku reilu 10 minuuttia, että lieköhän tuo riittää...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ippetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Elo 2007
Viestejä: 3598

LähetäLähetetty: 12.04.2009 17:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo ei se paistamalla murene. Paistin suikaleet pannulle sen verti et saa väriä ja sitte hautumaan reilussa nesteessä. Taitaa tuo file ja ehkä niskakin olla ainuita lihasosia jokka pelkällä pannulla tulee hyväksi... Kaikkee ny tosiaan voi laittaa pannun kautta mut tulos on sitte mitä on...
_________________
Rapakunnossa oleva etenee hyvin mudassa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EsaP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2006
Viestejä: 1284
Paikkakunta: Paimio

LähetäLähetetty: 12.04.2009 17:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pannussa paistamalla et saa siitä mureaa. Liha pitää mureuttaa miedossa lämmössä, keittämällä taikka uunissa valmistamalla. Jos pannussa mureutat, pitää lihojen kiehua liemessä vähintään puoli tuntia. mitä paksumpi liha, sen kauemmin keittoaikaa. Tuolle kalvojen mureutumiselle on joku hieno sanakin ja se lämpötila missä se muuttuu hienoksi sanaksi on tarkka.
_________________
Tämmöst tänään ja huomenna sitte jotain ihan muuta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 12.04.2009 19:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ippetti kirjoitti:
Taitaa tuo file ja ehkä niskakin olla ainuita lihasosia jokka pelkällä pannulla tulee hyväksi...


Ekaa kertaa kuulen filettä ja niskaa verrattavan keskenään. Ei, ei, ei... Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
"RosteriSako"
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 1178
Paikkakunta: siellä sun täällä

LähetäLähetetty: 12.04.2009 20:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

minä tuossa just äsken paistoin hirven filettä ja olipa vaan perkule hyvää. pari tuntia pihvit marinaadissa ja sitten pannulla medium kypsiksi,kylkiäisenä ite tehdyt valkosipuliperunat. on joskus tullu syötyä parempaakin mutta nyt en kyllä muista että milloin. Wink
ja en ole kyllä minäkään kuullu että file ja niskapalat samassa lauseessa esiteltäisiin... on ne vaan niin kaukana toisistaan.
_________________
saahan sitä epäillä vaan yritähän todistaa!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 12.04.2009 20:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Retonkimies kirjoitti:
Ippetti kirjoitti:
Taitaa tuo file ja ehkä niskakin olla ainuita lihasosia jokka pelkällä pannulla tulee hyväksi...


Ekaa kertaa kuulen filettä ja niskaa verrattavan keskenään. Ei, ei, ei... Shocked


Ippetti tarkoittaa varmasti nyt niskalla eentrekoteetä...ainakin puoliksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 12.04.2009 21:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hylsysoppa kirjoitti:
Ippetti tarkoittaa varmasti nyt niskalla eentrekoteetä...ainakin puoliksi.


No entrekookin on aika kaukana ihan ehdasta fileestä, vaikkakin sen erottaminen ulkofileestä onkin aika hankalaa. Entrecoteen(sen ulkofileen niskan puoleisen paksun jatkeen) minä ainakin paistaisin vahvasti mausetettuna ylikypsäksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ippetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Elo 2007
Viestejä: 3598

LähetäLähetetty: 12.04.2009 21:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taitaa tuo file ja ehkä niskakin olla ainuita lihasosia jokka pelkällä pannulla tulee hyväksi...


Missä kohtaa tuossa vertaan filettä ja niskaa keskenään.. Juu ja niinko Hylsysoppa mainittikin niin entrekotee palaa meinasin.... Mielestäni tuolla EHKÄ sanalla toin jo asiaa esiin, mutta minkä sille mahtaa että joillakin tuo luetun ymmärtäminen on retuperällä. Tosin oisinhan voinu alkujaan laittaa niin, että file tulee pannulla hyväksi ja entrekotee pala kohtuulliseksi Wink
_________________
Rapakunnossa oleva etenee hyvin mudassa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
töyhtöhyyppä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2005
Viestejä: 1784
Paikkakunta: p 7200248 m , i 3423456 m

LähetäLähetetty: 12.04.2009 23:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pannulla saa pelkkää purkkaa aikaiseksi Smile

heitäppä ne lihat paiston jälkeen pataan (jos ei ole, niin kattilaki käy), vettä pikkusen, iso sipuli, pippuria ja suoltaa. Sitte laita uuniin (175 c) vähintään 2-3 tunniksi, aluksi ilman kantta ja lopussa kannen alla vielä kunnon haudutus.

Ei tarvi enää purkkaa jauhaa..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fspitz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1291
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 13.04.2009 09:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vasatakysymys aiheeseen, "miksi tulee purkkaa?"

Miksi ei ole raakakypsennetty kunnolla?
_________________
Minkä sanoin sen voin myös perua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com