Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
havu Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 3242
|
Lähetetty: 27.12.2008 15:31 Viestin aihe: Hirvipataa |
|
|
Alkoi jo laatikot tökkiä ja tuskin vieraatkaan pahaksi laittavat että olisi jo muutakin tarjolla.
Eli pataa hirvestä. Resepti on oma sävellys vaikka voihan tuonkaltainen jostakin muutenkin löytyä.
Otetaan hirvi ja tapetaan se. Heh.
Elikkä patalihoja leikellään joko isoiksi paloiksi taikka maun mukaan vuollaan pikkasen jäisestä lihakimpaleesta poron käristyksen tapaan. Lihat pyöritellään kuuman paistinpannun kautta niin että saavat ruskian pinnan ja sitten pataan. Lihaa saa olla paljon elikkä pata vähintään puolilleen. Jos tykkää, niin ruskistusvaiheessa voipi hiukan suolata ja pippuroidakin.
Porkkanaa siivuiksi niin paljon että lihat menee kokonaan piiloon kun ne heitetään pataan lihojen päälle matoksi. Sitten porkkanat peitellään sipulilla ja nyt jos haluaa poistaa sipulin terävyyttä esim lasten vuoksi, niin paistinpannun kautta.
Otetaan pikkanen kattila/kasari ja siihen puoli litraa vettä. Siihen sulatellaan 1 lihaliemikuutio. Ja sitten siihen sekoitellaan 2 purkkia tomaattipyreetä. On hiukan haasteellista, mutta olatava huolellinen ettei jää klöntiksi. Nyt kaadetaan pataan sen tilavuuden mukaan pohjalle olutta, siihen päälle lihaliemi-pyree-liemi ja täyteen oluella.
Päälle vielä 2-3 laakerin lehteä ja maun mukaan mustaapippuria kokonaisina. Keitellään hiljaksiin vähintään 2 tuntia, mutta mielummin jopa 4 tuntia.
Perunoita tiemmä omaan tapaan tarjolle, mutta keitetyt. Toimii. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Barbi Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Mar 2007 Viestejä: 1037
|
Lähetetty: 28.12.2008 11:28 Viestin aihe: |
|
|
Muuten samoin, tosin ilman tuota olutta..itse laitan vielä lanttua paloina ja loraus soijaa sekä sokeria...en muista mistä ohjeesta tuo sokeri tarttui mukaan... _________________ Paljon parempi unohtaa ja hymyillä kuin muistaa ja olla surullinen. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 02.01.2009 02:24 Viestin aihe: |
|
|
Makuasioeta sano sonni kun muniaan nuoli, mutta kyllä minä tuon oluen suuntaan kallistuisin. Kunhan se on ykköstä. Kolmonen on jo alkoholin väärinkäyttöä. _________________ Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 02.01.2009 04:42 Viestin aihe: |
|
|
Barbi kirjoitti: | Muuten samoin, tosin ilman tuota olutta..itse laitan vielä lanttua paloina ja loraus soijaa sekä sokeria...en muista mistä ohjeesta tuo sokeri tarttui mukaan... |
Just noin ja kun tuon kun vielä laittaa uunissa, eikä liedellä, niin on hyvvee... _________________ I'm back! |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15277
|
Lähetetty: 02.01.2009 14:34 Viestin aihe: |
|
|
Hyvä liempi patoihin saadaan siten, että perustana on sipuli, lanttu ja porkkana ja maun mukaan aavistus valkosipulia. Mausteiksi, suolaa, kokonaisia maustepippureita, timjamia ja rosmariinia. Liemeksi vettä ja vähintään puolet Coca-Colaa. On muuten hirven kanssa viimeisen päälle toimiva yhdistelmä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Barbi Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Mar 2007 Viestejä: 1037
|
Lähetetty: 02.01.2009 16:22 Viestin aihe: |
|
|
Voisi joskus kokeilla tuota coca-colaa... _________________ Paljon parempi unohtaa ja hymyillä kuin muistaa ja olla surullinen. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 02.01.2009 23:28 Viestin aihe: |
|
|
Minä oon joskus pannulla paistanut lanttukuutioita läskisipareitten kanssa, nostanut syrjään ja ja sulamattomat läskit vienyt tiaisille,ruskistanut kevyesti hirveä/poroa, suolannut, pippuroinut, laakerlehtilöinyt etc. ja pluirauttanut satsin laitettuun uunivuokaan/vast siirappia n ruokalusikallinen/ 2 litraa. Ja sitten koko komeus 200 ast uuniin ilman kantta, kunnes pinta vähän ruskistuu, ulos ja sekoitus ja sitten kansi päällä nippanappa 100 ast 3-4 tunnin ajan. Kertaakaan en ole vielä tuohon kuollut...  _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 02.01.2009 23:39 Viestin aihe: |
|
|
Hillosipuleita mukaan, sopii yllättävän hyvin pataruokiin. _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Anteroinen Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 30 Elo 2007 Viestejä: 18 Paikkakunta: Pohjois-Karjala
|
Lähetetty: 04.01.2009 18:46 Viestin aihe: |
|
|
Tulipahan kokeiltua tänään tuota hirvipataa havun alkuperäisreseptiä noudatellen, ja hyvää tuli. Ensimmäisen tunnin pidin uunia 150 asteessa, sitten pyöräytin uunin satasee ja lähdin kettukytikseen. Kettua en nähnyt saati saanut, mutta sainpahan hyvän aterian palattuani kolme ja puoli tuntia myöhemmin kotiin.
Pitänee joskus kokeilla nuita coca-cola ja siirappi versioitakin. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Harri24 Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 18 Huh 2005 Viestejä: 60 Paikkakunta: Valtimo
|
Lähetetty: 10.02.2009 10:17 Viestin aihe: Re: Hirvipataa |
|
|
havu kirjoitti: | Alkoi jo laatikot tökkiä ja tuskin vieraatkaan pahaksi laittavat että olisi jo muutakin tarjolla.
Eli pataa hirvestä. Resepti on oma sävellys vaikka voihan tuonkaltainen jostakin muutenkin löytyä.
Otetaan hirvi ja tapetaan se. Heh.
Elikkä patalihoja leikellään joko isoiksi paloiksi taikka maun mukaan vuollaan pikkasen jäisestä lihakimpaleesta poron käristyksen tapaan. Lihat pyöritellään kuuman paistinpannun kautta niin että saavat ruskian pinnan ja sitten pataan. Lihaa saa olla paljon elikkä pata vähintään puolilleen. Jos tykkää, niin ruskistusvaiheessa voipi hiukan suolata ja pippuroidakin.
Porkkanaa siivuiksi niin paljon että lihat menee kokonaan piiloon kun ne heitetään pataan lihojen päälle matoksi. Sitten porkkanat peitellään sipulilla ja nyt jos haluaa poistaa sipulin terävyyttä esim lasten vuoksi, niin paistinpannun kautta.
Otetaan pikkanen kattila/kasari ja siihen puoli litraa vettä. Siihen sulatellaan 1 lihaliemikuutio. Ja sitten siihen sekoitellaan 2 purkkia tomaattipyreetä. On hiukan haasteellista, mutta olatava huolellinen ettei jää klöntiksi. Nyt kaadetaan pataan sen tilavuuden mukaan pohjalle olutta, siihen päälle lihaliemi-pyree-liemi ja täyteen oluella.
Päälle vielä 2-3 laakerin lehteä ja maun mukaan mustaapippuria kokonaisina. Keitellään hiljaksiin vähintään 2 tuntia, mutta mielummin jopa 4 tuntia.
Perunoita tiemmä omaan tapaan tarjolle, mutta keitetyt. Toimii. |
erinomainen ruokaresepti! vkl kokkailin em.ohjeella savipadassa kypsyttelin 4 tuntia ja kyllä tuli maittavaa kiitoksia vaan ohjeen kirjoittajalle  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|