OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kauris reseptit.
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
mantima
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 23
Paikkakunta: Toivakka

LähetäLähetetty: 28.09.2008 21:25    Viestin aihe: Kauris reseptit. Vastaa lainaamalla viestiä

Morjens kauriin pyytäjät/kokkaajat. Lihaa olis, mutta reseptejä ei. Tarvitsisin ensi viikonlopuksi jonkun pata tyyppisen helpohkon ja toimivan kauriin kokkaus ohjeen? Minkälaisia mausteita ja lisukkeita padoissa olette yleensä kauriille käyttäneet? Kiitoksia vinkeistä jo etukäteen.
Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 28.09.2008 21:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Selaas vähän näitä ruokaohjeita sillä silmällä, niin aika monta ohjetta löydät ja soveltamalla löydät kymmeniä lisää. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mantima
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 23
Paikkakunta: Toivakka

LähetäLähetetty: 29.09.2008 17:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos vinkistä Vilperi, mutta en oikein löytäny ainakaan noittein kauris aiheiden alta semmosta pata ohjetta vai oliko niitä joidenkin muiden aiheiden alla? Noista pataruuista kiinostais lähinnä, että mitä mausteita/lisukkeita kauriille yleensä käytetään (käykö esim samat kuin hirvelle). Lihan maussa on ainakin eroja...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 29.09.2008 19:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sovella vaikka tuota mun hirvipaistiohjetta, niin tuskinpa pilalle menee! Twisted Evil
Ne paremman lammaspaistinkin ohjeet ovat ihan käypäsiä. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16706

LähetäLähetetty: 30.09.2008 10:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jätä ne valkkarit pois tuosta Vilperin sovelluksesta. Suosittelen Eränkävijän keittokirjaa. On ihan hyviä ohjeita ja aika helppoja. Kirjan tekijä on maarit Cederberg.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 30.09.2008 10:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Älä usko tota ysikolmosta; se on tunnettu valkosipulivihastaan! Laughing Sekaan vaan niitäkin. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Janme
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Elo 2004
Viestejä: 756
Paikkakunta: \o/

LähetäLähetetty: 30.09.2008 11:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite teen aika paljon ihan näppituntumalla pataruoat. Hyviksi havaittuja juttuja on:

Esim. lapa on parhaillaan padassa. Oli se sitten minkä lapaa vain. Fileellä saa padan pilattua. Smile
Suht isot palaset, n. 2*2cm.
Leivitä vehnäjauhoissa ja ruskista kunnolla ennen pataan laittoa.
Kuullota myös muut mieleises ainekset (sipuli ja valkosipuli nyt ainakin. Porkkana ja sienet on padoissa myös tosi hyviä, koska alkavat maistumaan lihalle ja punkulle. Pekoni tai savukylki pieneksi paloteltuna antaa kans mukavasti makua, jos sitä viittii riistan sekaan laittaa...) ennen pataan heittämistä.
Punkku sopii pataruokiin, vaikkei siitä juomana pitäiskään (semmosiaki hulluja on?). Kiloon lihaa esim. 4dl punkkua ja loput lihalientä niin, että lihat ja muut härpäkkeet peittyy reilusti. Nyt vain pataan kansi päälle ja 150 asteeseen pariksi tunniksi.
Leivityksen ansiosta pata on suurustunut mukavasti.
Kaveriksi passaa riisi tai perunet eri muodoissa.

Tästä perusohjeesta on helppo soveltaa. Esim. punkun voi korvata oluella tms. Sekaan voi heittää kaikkea omaan makuun sopivaa, esim. hillosipulit antaa makua ja pehmenevät padassa. Eiku kokeilemaan, padan kanssa tosi vaikia mennä ihan mettään, jos perusasiat on likikään kohdallaan. Tosin huonolla punkulla saa ruoanlaitossa pilattua heti kerralla paljon. Oma suositus ruoan sekaan on se punatekstinen Cono Sur. Loppupullo menee ruokaa laittaessa ja ei maksa paljon. Hyvän ruoan kaveriksi voi ostaa sitte laadukkaamman pullon punkkua tai jotain tymäkämpää olusta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mantima
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 23
Paikkakunta: Toivakka

LähetäLähetetty: 30.09.2008 17:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos vinkeistä. Eiköhän noilla pata ala syntymään. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pikityttö
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Hel 2008
Viestejä: 547
Paikkakunta: espoo

LähetäLähetetty: 31.01.2009 23:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kaurista kastikkeena sisä-ja ulkofileistä
pilko isoiksi paloiksi


lämmitä pannu erittäin kuumaksi, laita VOI ja oliiviöljy pannulle ja anna voin ruskistua hieman. lisää kuutiot pannulle ja ota ruskea väri pintaan(sulkee syyt ja pitää mehut sisällä. älä paista kypsäksi.)

lisää vettä määrän mukaan niin että lihat peittyy. kuutioi sipuli, porkkana ja lanttu.

lisää merisuolaa maun mukaan, yksi lihaliemikuutio, rouhittua mustapippuria ja yrttisuolaseosta(herbamare).


anna hautua miedolla lämmöllä tunti. hauduttamisen jälkeen lisää loraus kermaa ja suurusta maizenalla. suosittelen kastikkeen kaveriksi keitettyjä perunoita, ruisleipää ja maitua Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 01.02.2009 16:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pikityttö kirjoitti:
kaurista kastikkeena sisä-ja ulkofileistä


Shocked Shocked Shocked

Eikös kastikelihaksi kelpaisi (ja kävisi paremmin) ns. vähempiarvoiset osat kauriista? Varsinkin jos niitä tunti haudutellaan....


Tosin tämähän on jokaisen oma valinta. Omasta mielestäni tuossa menee liian hyvät palat "hukkaan"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
pikityttö
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Hel 2008
Viestejä: 547
Paikkakunta: espoo

LähetäLähetetty: 01.02.2009 18:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

loikka miten ne menee "hukkaan". alappa ihan tosissaan tekee ruokaa niin ei tommosia kommentteja tule laitettua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16706

LähetäLähetetty: 01.02.2009 19:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä minäkin peesaan Loikkaa.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jänkäkurppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Syy 2008
Viestejä: 2139
Paikkakunta: Takajänkhä

LähetäLähetetty: 01.02.2009 19:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Katso keittokirjoista lampaanlihan laitosta. Sopii kauriille.Kuin 9.3 hirvelle
jo vain
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 01.02.2009 20:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pikityttö kirjoitti:
loikka miten ne menee "hukkaan". alappa ihan tosissaan tekee ruokaa niin ei tommosia kommentteja tule laitettua.


Kuten mainittua niin tuohon kastikelihaksi on olemassa parempiakin paloja kuin fileet. Varsinkin jos sitä haudutellaan tunti.

Fileiden lihan rakenne ei yksinkertaisesti ole pata/haudutus tarkoitusta varten joten fileet menee mielestäni "hukkaan" kastikeruuissa. Fileet ovat kuitenkin eläimen arvokkaimmat ruhon osat ja ne ei kaipaa mitään "tunnin" kypsennystä.

Mitä tulee tuohon sinun viimeiseen lauseeseen niin jätämpä sen ihan omaan arvoonsa...

Suattaispa seuraava linkki olla ihan tutustumisen arvoinen...

Lihatietoutta
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
pikityttö
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Hel 2008
Viestejä: 547
Paikkakunta: espoo

LähetäLähetetty: 01.02.2009 20:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

voi loikka raukka osta kaupasta sitä sikanautaa niin sulla onnistuu paremmin, jätä riistaruoat ihan muille suosiolla. edelleen painotan : tutustu ruoanlaittoon käytännössä. saatat yllättyä Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com