OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kahden väriset täkät - Teeren anatomia

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
niksa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Tam 2005
Viestejä: 164
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 09.10.2008 21:22    Viestin aihe: Kahden väriset täkät - Teeren anatomia Vastaa lainaamalla viestiä

Kun teerestä irroittaa raakana täkkälihat, on helppo huomata että rintalihoja onkin kaksi eri väristä. Iso tumma päällä ja vaalea pienempi "suikale" alla.

Onko maussa eroa? Eli onko vaaleampi esim. jonkin sortin erikoisherkku?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
risen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Jou 2005
Viestejä: 124

LähetäLähetetty: 09.10.2008 21:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No vaaleampi siellä alla on ns. sisäfilee jokku tykkää että on ainakin mureampaa lihaa kuin ulkofilee. Minä myös.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
deadline
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Mar 2004
Viestejä: 2904

LähetäLähetetty: 09.10.2008 21:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se vaaleampi file on tosiaan linnun paras osa.

Jos sen ottaa erilleen niin sen kypsytyksessä kannattaa olla tosi varovainen; kärtsää helposti.
_________________
"Hän oli mahtava metsämies Herran edessä"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Termos
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Maa 2004
Viestejä: 189

LähetäLähetetty: 09.10.2008 21:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sitä vaaleampaa filettähän sanotaan Napoleonin lihaksi. Erään tarinan mukaan Napoleon kelpuutti ainoastaan tämän vaalean lihan syötäväksi. Eli kyllä sitä arvokkaampana lihana on pidetty jo ammoisina aikoina.

Totuushan on se, että mitä mureampi liha, sitä mauttomampi, eli enemmän siinä isommassa rintafileessä ja muissa osissa sitä makua on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 09.10.2008 21:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laitossakin on eroa. Sitä vaaleaa lerpukkaa voi popsia lähes semmoisenaan - vain ripaus suolaa päälle. Eikä sitä tummempaakaan kannata kuin pyöräyttää kuumassa rasvassa, slurps...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pekkis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 2362
Paikkakunta: Laukaa

LähetäLähetetty: 10.10.2008 08:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jotkut sanoo sitä myös pyyn lihaksi - vaikka teerestä löytyykin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pilot61
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Kes 2004
Viestejä: 576
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 10.10.2008 14:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo tummempi päällyslihas toimii siiven laskijana ja tuo vaaleempi siiven nostajana. Tummemmassa tarvitaan enempi voimaa ja veren kiertoa. Siitä väri. Veren(verisuonten) määrää säätelee väriä.
Pyyssä väri on haaleempi, kun lentäminen on hyvin vähästä. Isommilla kanalinnuilla tarvitaan siipiä useammin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pilot61
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Kes 2004
Viestejä: 576
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 10.10.2008 14:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Asiaan liityen - moni pitää vaaleaa lihaa parempana. Veri tavallaan "sotkee" lihan makua. Mitä vähempi lentää sitä parempi/mauttomampi ja altis mausteille -vrt. kana.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3546

LähetäLähetetty: 10.10.2008 14:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noinkohan on tuo värijuttu?

Päteekö sama porsaassa ja naudassa? Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
risen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Jou 2005
Viestejä: 124

LähetäLähetetty: 10.10.2008 15:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Termos kirjoitti:


Totuushan on se, että mitä mureampi liha, sitä mauttomampi, eli enemmän siinä isommassa rintafileessä ja muissa osissa sitä makua on.


Totta. Meinasinkin jo tuonne alkuun kirjoittaa, että siinä isommassa rintafileessä on enemmän sitä "riistanmakua". Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com