Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 29.02.2008 20:09 Viestin aihe: Vilperin makaroonilaatikko |
|
|
Alustetaan vähän tätä kuvakollaasia; Vilperi kun tykkää noista perinteisistä ruokalajeista, niin tässä eräs teelmä.
Toi kokinretale ei ollut muistanut ottaa pakasteesta peuranlihaa sulamaan ja sitten olis sen käyttänyt pari kertaa lihamyllyn läpi, niin tää on rehellistä nauta/sika jauhelihaa ja jossa sian osuus on kyllä luvattoman suuri! Jos haluaa siitä vielä ruokaisempaa, niin voi raastaa paristaa grammaa juustoa ja siinä munamaidon yhteydessä sekoittaa sen sekaan.
Suurin osa aineista esillä ja lihaa 750gr:
Vähäksi aikaa kuivat sipulit kuuman vesikraanan alle:
Kattilan pohjalle vähän rasvaa joka estää maidon pohjaanpalamisen:
Sipulit pilkottuna:
Sipulit pannulle lihan joukkoon ja taustalla maito n. 7 desiä kiehumassa:
Maito kiehahtanut ja sekaan liha ja kasvisliemikuutio:
Makarooneja n. 500gr maidon joukkoon
Valkosipulit pilkottuna:
Valkkarit ja mausteet lihan sekaan ja muistetaan ahkerasti sekoittaa taustalla olevaa makaroonimössöä:
Aika siirtyä munamaidon valmistukseen ja hellasta tehot nollille ja lihalle ja makarooneille kannet päälle:
Kolme kananmunaa ja kakrut tykkää ketsupista ja isäntä sinapista niin niitä vähän sekaan:
Sekoitettuna maitoa vailla:
Loput siitä 1,5 litran maidosta sekaan ja sekoitetaan huolellisesti:
Lihat uunivuokaan:
Makaroonit myös:
Sekoitetaan huolellisesti:
Munamaito myös joukkoon ja taas sekoitetaan:
Uuniin 200 astetta ja odottamaan:
Bon Appetit
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
palokatko Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hel 2007 Viestejä: 161
|
Lähetetty: 29.02.2008 21:09 Viestin aihe: |
|
|
Nyt pomppas vilpertti Makaroonilaatikon kanssa nautitaan valkosipuli raakana ei sitä saa kypsentää kyseisessä ruuassa _________________ Ihmisen tyhmyys on mittaamaton määre |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 29.02.2008 21:41 Viestin aihe: |
|
|
Joo mutta ainakin mies pilkkoi valkkarin veitsellä eikä puristimella! Herkunnäköistä ruokaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 29.02.2008 21:51 Viestin aihe: |
|
|
ja tuo keltakantinen leipälaatikko vihoviimenen leivän säilytykseen |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16749
|
Lähetetty: 29.02.2008 22:02 Viestin aihe: |
|
|
Hyvä väri pinnassa. Valkosipuli sopii valkosipuliperunoihin. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 29.02.2008 22:03 Viestin aihe: |
|
|
Ei silloin kun se on jokapuolelta reijitetty 4mm poranterällä!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 29.02.2008 22:19 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Ei silloin kun se on jokapuolelta reijitetty 4mm poranterällä!! | tuoko makaroonilaatikko |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16749
|
Lähetetty: 29.02.2008 23:02 Viestin aihe: |
|
|
petra kirjoitti: | Vilperi kirjoitti: | Ei silloin kun se on jokapuolelta reijitetty 4mm poranterällä!! | tuoko makaroonilaatikko |
_________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pystykorvamies Vieras
|
Lähetetty: 29.02.2008 23:15 Viestin aihe: |
|
|
Voi uiddu kun on hyvän näkösdtä..Oliko hyvää? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2224 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 29.02.2008 23:15 Viestin aihe: |
|
|
Aika makian olonen repesti. Ite tykkään muijan laittamasta lootusta, mihin tulee hirvenlihaa (tuplamäärä verrattuna kirjojen ohjeisiin), helkkaristi pekonia, joitain muijan salaisia ainesosia ja päälle paksu kerros aurajuustoa. Tuo aurajuusto on minun sinkkupoika-aikojen kokeilua, kun en ole koskaan siitä korppujauholla päällystetystä tykännyt. Kandee kokeilla! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Leafs Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2006 Viestejä: 2072
|
Lähetetty: 01.03.2008 00:04 Viestin aihe: |
|
|
Berkele kirjoitti: | joitain muijan salaisia ainesosia |
En edes kehtaa arvata _________________ HPPH |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 01.03.2008 00:16 Viestin aihe: |
|
|
Ville v: Kelpasi jopa Mörrille ja sen on meidän perheen ehdottomasti puolueeton ruuanmaistaja! Pystykorvana se on tunnetusti ronkeli eri ruokalajien suhteen, mutta mikäli lihan suhde lisukkeisiin on oikea, niin se syö hyvällä ruokahalulla! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Marcus82 Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2004 Viestejä: 732
|
Lähetetty: 01.03.2008 13:41 Viestin aihe: |
|
|
Harkitsin jo vakavasti, että tottahan tämä oma kuvasarjani myös tarvitsisi oman otsikon, mutta päätin lisätä sen tänne.. Tässä raaka-aineet
Vedin levitettä vasurilla ja leipää pidin oikealla kädelläni. Muistiin palasivat syksyn eräretket, joissa vasurilla pidin kiinni haulikon etutukista ja oikealla puristin liipasinta.
Päälle palvilihaa. S-marketista.
Lopullisen muotonsa leipä sai suikaleesta juustoa. Bon apetit. _________________ takaa ohi! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
*Konna* ***
Liittynyt: 30 Huh 2005 Viestejä: 921
|
Lähetetty: 01.03.2008 13:45 Viestin aihe: |
|
|
On muuten herkullisen näköinen leipä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 01.03.2008 13:47 Viestin aihe: |
|
|
No kyllä on Marcus nähnyt vaivaa piruillakseen! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|