OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirvenkieltä a´la HURU

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Huru
***


Liittynyt: 25 Jou 2004
Viestejä: 182
Paikkakunta: Länsi-Suomi

LähetäLähetetty: 21.12.2007 00:54    Viestin aihe: Hirvenkieltä a´la HURU Vastaa lainaamalla viestiä

Palstalla oli avattu keskustelu hirvenkielen käytöstä herkkuna.
Se keskustelu meni tyypilliseen tapaan "kuhnimiseksi" heti alkuunsa.

Juolahti mieleen, että palstalla voi olla asiasta tosissaan kiinnostuneita jahtimiehiä jotka eivät vielä ole kieltä ym. "sivutuotteta" hyödyntäneet.

Sattuneesta syystä meillä on juuri tänään kyseistä herkkua keitetty, Samaan saumaan keitimme myös sydämen.

Meillä hirvijahdin "sivutuotteet" ovat olleet vuosikausia halutuimpia herkkuja.
Joka vuosi tulee laitetuua muutamia, joten reseptiä välillä vähän varioidaankin.

Tänään tehtiin näin:
- Kieli pestiin hyvin
- Sydän lohkottiin ja poistettiin veri sekä rasvat
- Painekattilaan vettä sen verran, että herkut peittyy
- 3 rkl merisuolaa
- 1-2 laakerinlehteä
- 3 valkosipulin kynttä
- maustepippureita maun mukaan
- nippu yrttejä (lipstikka, meirami, oregano, timjami). Meirami on tärkein.

Keitetään 1h ja kuoritaan kielestä nahka. Sen jälkeen keitoksen annetaan jäähtyä omassa liemessään.

Tavallisessa kattilassa keittoaika on 2-3h.

On sitten viimmeisen päälle herkkua tuo kieli, sydänkin voittaa kaupan leikkeleet 6-0.

Jos haluaa jotain todella hyvää, niin kannattaa tehdä hirventurpasylttyä. Se on työläämpi, mutta herkkujen herkku
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Zeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 208

LähetäLähetetty: 21.12.2007 01:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pistäppä turpasylttyreseptiä tulemaan.
_________________
Hyvää tuppaa tulemaan, teki mitä teki. Stna!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hylsy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Jou 2004
Viestejä: 1167

LähetäLähetetty: 15.02.2008 19:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven kieltä kannattaa keittää jokunen minuutti, sen verran että en nahkaan nousee rakkuloita. Ja sitten nylkeä se, ja tämän jälkeen jatkaa vasta sen ruuaksi valmistusta.
_________________
Aina on, joskus ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com